به گزارش خبرنگار مهر، کتاب آموزش عمومی تار و سه تار نوازی بر اساس اهداف و سلائق (جلد ۱ مبانی) تألیف سید محمد امین میراحمدی منتشر شد.
مؤلف این کتاب پیش از این کتابهای جویبار جوشنده و جانمایه را به رشتۀ تحریر درآورده بود در متنی به بهانه انتشار این کتاب نوشته است: کتاب آموزش عمومی مسیری اصولی و جذاب برای یادگیری تار و سهتار نوازی است و میتواند مقدمهای خوب باشد برای آثار جدید تر مانند ردیف میرزاعبدالله، ردیف دورۀ عالی استاد شهنازی، آثار استاد نیداود (جویبار جوشنده) و آثار جدید (جانمایه) باشد. این کتاب که جلد دوم آن در سال ۱۴۰۰ منتشر خواهد شد دارای سه بخش اصلی است، مبانی تار و سهتار نوازی، احتمالات انگشتگذاری، مهارتهای نوازندگی.
در بخش مبانی، اصول نواختن (اکُل)، اجزای ساز، پردهبندی آن به شیوهای گویا و جدید بیان شده. سپس طی پنج سطح ریتمخوانی، نتخوانی و آشنایی با پردههای ساز مطرح شده است. طبق این پنج سطح در کتاب دوم قطعات متنوعی نتنگاری شده و علاقهمندان میتوانند بر اساس سلیقۀ خود قطعاتی را انتخاب کنند.
در بخش احتمالات انگشت گذاری که پشتوانۀ پژوهشی هم دارد احتمالات اصلی انگشتگذاری ساز تار و سهتار بازشناسی شده و برای تقویت آنها ۵۴۳ تمرین طراحی شده که نوازندگان با نواختن این تمرینات تسلط خوبی روی ساز پیدا میکنند.
بخش سوم مربوط به مهارتها و تکنیکهای نوازندگی است که تکنیکهایی مانند درّاب، تکریز، ریز، اشاره، تکیه که عدد آن به ۲۱ مورد میرسد تعریف شدند و برای هر کدام زیر مجموعهای تعریف شده و تمریناتی برای تقویت آنها طراحی شده است.
امروز شاهد روشهای سطحی و جریانهای بدون پشتوانه در فضای مجازی هستیم که صرفاً با جذابیت آموزش موسیقی را پیش میبرند و اصول در آنها ضعیف است و از طرفی جریانهای آموزش آکادمیک هم که اصول دارند جذابیت لازم را ندارند و معمولاً به متدهای قدیمی غیر جذاب متکی هستند که در این مدل هم آفت دلزدگی نصیب هنرجو میشود این کتاب و روش مسیری را جستجو میکند که اصول آموزشی و جذابیت هر دو در کنار هم برای علاقه مندان مطرح شوند.
این کتاب در قطع رحلی در ۲۰۷ صفجه با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سرمایه گذاری مؤلف به چاپ رسیده است.
نظر شما