۱۱ بهمن ۱۳۹۹، ۱۵:۳۶

معاون وزیر بهداشت عنوان کرد:

تدوین نقشه پژوهشی برای ۱۰ بیماری مهم در کشور/ ادغام رتبه بندی ها

تدوین نقشه پژوهشی برای ۱۰ بیماری مهم در کشور/ ادغام رتبه بندی ها

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تدوین نقشه پژوهشی برای ۱۰ بیماری مهم در سطح کشور با بیشترین بار بیماری را مهم ارزیابی کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، دکتر فرید نجفی در نشست مشترک با مسئولان دانشگاه علوم پزشکی کردستان گزارشی از سیاستگذاری جدید حوزه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ارائه داد. 

ادغام آیتم‌های حوزه آموزش با پژوهش و دانشجویی در سال آینده

وی اظهار داشت: در نگرش جدید به حوزه پژوهش و فناوری ادغام آیتم‌های حوزه آموزش با پژوهش و حوزه دانشجویی در سال آینده و ارزشیابی بر اساس آیتم های نامبرده از جمله برنامه‌های این معاونت است.

نجفی با تاکید بر رتبه‌بندی دانشگاه‌ها از لحاظ علمی نه فقط صرف تعداد مقاله افزود: چاپ و تدوین مقاله امری مطلوب و قابل ستایش است اما هیچ فردی بدون پرداختن به پژوهش نمی‌تواند فناور موفقی شود.

تدوین نقشه پژوهشی برای ۱۰ بیماری مهم

وی تدوین نقشه پژوهشی برای ۱۰ بیماری مهم در سطح  کشور که بیشترین بار بیماری را دارند مهم ارزیابی کرد و گفت: بر اساس بار بیماری ترسیم نقشه ملی و سپردن ارزیابی این امر به شبکه‌های تحقیقاتی ضرورت دارد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تاکید کرد:  دانشگاه علوم پزشکی کردستان شایستگی قرارگرفتن در رتبه‌بندی تیپ ۲ دانشگاه‌ها را دارد و از سال آینده ارتقای این امر میسر خواهد شد.

نجفی با بیان اینکه از تولیدات فناورانه در حوزه سلامت حمایت می‌کنیم، خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط اقتصادی کشور و معضل بیکاری، ارتقای فناوری‌های حوزه سلامت در راستای ورود به عرصه تجاری سازی با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان الزامی است.

وی با اشاره به ظرفیت بالای استان کردستان در حوزه گیاهان دارویی افزود: بهره‌ جستن از توان فعالیت‌های دانش بنیان، همکاری شرکت‌های فناورانه حوزه داروهای گیاهی و تقویت این حوزه با توجه به پتانسیل‌های استان گام مهمی در راستای اشتغالزایی و رشد شرکت‌های مذکور است و می‌تواند دانشگاه علوم پزشکی کردستان را به سوی دانشگاه‌های نسل سوم سوق دهد.

کمبود سرانه فضای آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی کردستان

همچنین در ادامه دکتر فرزین رضاعی رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان به مهمترین دستاوردهای دانشگاه در زمینه تحقیقات پژوهشی و کسب رتبه‌های برتر پژوهشی، اشاره و فعالیت‌های محققین و همکاران در مراکز تحقیقاتی  و نقاط ضعف و قوت دانشگاه در زمینه پژوهش را برشمرد.

رضاعی با اشاره به مشکلات دانشگاه، کمبود سرانه فضای آموزشی، ورزشی و مکان‌های فرهنگی به ازای هر دانشجو اظهار داشت: ارتقای حوزه آموزشی، افزایش مراکز تحقیقاتی و افزایش راه‌اندازی رشته‌های جدید دانشگاهی از جمله مطالبات ما از وزارت بهداشت است چراکه در این زمینه وضعیت دانشگاه علوم پزشکی کردستان نسبت به دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌های همجوار قابل قیاس نیست‌.

وی در ادامه با بیان اینکه ارتقای سطح آموزش منجر به گسترش و توسعه پژوهش خواهد شد تحقق این امر را مستلزم ایجاد زیرساخت‌های آموزشی بیان کرد.

در ادامه دکتر افشین ملکی معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی کردستان گزارشی از عملکرد تحقیقات و فناوری دانشگاه را ارائه داد و به روند انتشار مقالات دانشگاه در بانک اطلاعاتی Scopus، روند انتشار مقالات در بانک اطلاعاتی Web of Science، تعداد مقالات پراستناد، رتبه بندی دانشگاه در رده‌بندی تایمز و وبومتریکس، تولیدات علمی مراکز تحقیقاتی، تعداد مجلات علمی دانشگاه، چاپ ۵۳ عنوان کتاب تالیفی و ترجمه در انتشارات دانشگاه اشاره کرد.

ملکی همچنین گزارشی از طرح‌های تحقیقاتی و پایان‌نامه‌های مصوب از آذر ماه سال گذشته تا مدت مشابه سال جاری، فعالیت‌های مرکز رشد دانشگاه و فعالیت‌های کمیته اخلاق را ارائه داد.

کد خبر 5134504

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha