۱۹ بهمن ۱۳۹۹، ۱۲:۱۴

مدیرکل انتقال خون مازندران:

شاخص اهدای خون در مازندران ۳۸ در هزار نفر است

 شاخص اهدای خون در مازندران ۳۸ در هزار نفر است

ساری- مدیرکل انتقال خون مازندران شاخص اهدای خون در استان را ۳۸ در هزار نفر جمعیت اعلام کرد و گفت: رتبه دوم اهدای خون را در کشور دارا هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، ذوالفقار تقوی پیش ازظهر یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه سلامت گیرنده و اهداکننده خون بسیار مهم است، اظهار داشت: خط ر انتقال بیماری‌های عفونی با اهدای خون به صفر رسیده است.

وی با عنوان اینکه مازندران جزو پنجمین استانی بود که سال ۵۸ دارای مرکز انتقال خون شده است، افزود: امروز مازندران جزو استان‌های برتر کشور است که در بسیاری از وظایف سرافراز بیرون آمده است.

تقوی با بیان اینکه نیروهای فعال در انتقال خون همانند سربازان بی نام ونشان هستند، گفت: متأسفانه در حق انتقال خون ظلمی شده است و باید جایگاه این سازمان را تبیین کنیم.

مدیرکل انتقال خون مازندران با اظهار اینکه سازمان انتقال خون حساس‌ترین سازمان در مجموعه‌های بهداشتی کشور است، گفت: متأسفانه این سازمان حیاتی در هیئت دولت نیز جایگاه حقیقی خود را کسب نکرده است.

وی با بیان اینکه اگر ذخایر خونی به زیر سه روز رسد بحران در کشور ایجاد می‌شود، گفت: اگر مردم در طول سال به کمک ما نیایند و ذخایر کشور کم شود، سلامت جسمی از بین خواهد رفت.

مدیرکل انتقال خون مازندران میزان اهدای خون را طی سال گذشته ۲۵ در هزار نفر در کشور دانست و گفت: طبق آمار جهانی اگر میزان اهدای خون ۲۰ در هزار باشد قادر به تأمین نیازها خواهیم بود.

وی یادآور شد: میزان اهدای خون در استان طی سال گذشته ۳۸ به ازای هر هزار نفر بوده است و این آمار در مقایسه با ۳۱ استان رتبه دوم را کسب کرده است.

تقوی شمار اهداءکنندگان مستمر خون را در استان ۶۸ درصد بیان کرد و گفت: بیش از ۱۴ هزار نفر بیماران تالاسمی و خاص در استان وجود دارد که نیازمند خون هستند.

مدیر انتقال خون مازندران با اظهار اینکه میزان نیاز به فراورده‌های خونی در سال جاری افزایش یافته است، گفت: مازندران جزو استان‌های پرمصرف در اهدای خون است و باید مراجعه کننده‌های بیشتری داشته باشیم.

وی با تاکید براینکه اگر سهم اهدای خون افزایش نیابد با چالش مواجه خواهیم شد، گفت: پلاسمای کووید از جمله فرآورده‌هایی است که با اهدای خون حاصل می‌شود و یک پایگاه در استان مازندران به این طرح اختصاص داده شده است.

تقوی نسب یادآور شد: در این مرکز پلاسمای بیماران بهبود یافته دریافت می‌شود زیرا ۴۸ مرکز درمانی در استان نیازمند پلاسمای کووید هستند.

وی میزان نیاز روزانه خون در استان را ۵۰۰ واحد بیان کرد و گفت: تاکنون ۷۳۰ واحد پلاسمای کووید در استان اهدا شده است.

کد خبر 5141081

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha