خبرگزاری مهر - گروه استانها: سرانجام روز ۲۲ بهمن ۱۳۵۷، رژیم شاهنشاهی سقوط کرد، در این روز تاریخی مردم سراسر کشور به شکرانه این پیروزی بزرگ و بینظیر به خیابانها ریخته و به جشن و شادی پرداختند.
مردم کرمانشاه که به علت رشادتها و مبارزات خستگیناپذیرشان با عناصر، عوامل و کارگزاران سیاسی رژیم پهلوی در مطبوعات آن روزها به مردم قهرمان شهر معروف شده بودند، در روز ۲۲ بهمن ماه ۱۳۵۷ دست به راهپیمایی عظیم و مردمی زده که در آن دهها هزار زن و مرد کرمانشاهی حضور داشتند.
در پایان این مراسم عظیم و نمایش باشکوه مردمی قطعنامهای قرائت و به تصویب رسید که درخواستهای انقلابیون و مردم کرمانشاه در آن انعکاس یافته بود، یکی از این درخواستها استعفای دستهجمعی نمایندگان کرمانشاه از سمت نمایندگی مجلس شورای ملی بود.
تظاهرکنندگان پس از صدور قطعنامه و سخنرانی، بعدازظهر با حرکت به سمت باغ فردوس شهر کرمانشاه بر مزار شهدای این شهر حاضر شده و یاد شهدای انقلاب و ۲ شهید حوادث اخیر شهر کرمانشاه (شهید احمد صیادپور و شهید محمد ابراهیمی) را گرامی داشتند.
در تظاهرات و راهپیمایی مردم قهرمان شهر ۳۰۰ هزار نفر شرکت کرده که با توجه به گستردگی آن، که نوعی نمایش جشن پیروزی بود، لشکر ۸۱ زرهی کرمانشاه با اعلام همبستگی با مردم به سوی پادگانها مراجعت کرد.
اتحاد ارتش و ملت در کرمانشاه با خشونت یکی از مخالفان مردم و هواداران نظامی رژیم پهلوی به خاک و خون کشیده شد، این در حالی بود که مردم و پرسنل لشکر ۸۱ زرهی کرمانشاه در مقابل بیمارستان لشکر جمع شده بودند و فرمانده آموزشی آموزشگاه گروهبانی لشکر ۸۱ زرهی کرمانشاه در حملهای غافلگیرانه بهسوی اجتماع نظامیان آتش گشود که در نتیجه آن هفت تن از سربازان وظیفه لشکر ۸۱ زرهی به شهادت رسیدند، این اقدام خشم نظامیان و مردم را برانگیخت.
بهدنبال این تظاهرات عظیم، روز بعد مردم به سوی زندانهای کرمانشاه رفته و درِ زندانها را شکستند و حدود یک هزار و ۲۰۰ نفر از زندانیان را آزاد کردند، در درگیریهایی که برای آزادی زندانیان بین مردم و مأموران محافظ زندان صورت گرفت ۲ نفر از زندانیان و چهار نفر از مردم کشته شدند، بدینصورت کنترل اکثر مراکز شهر کرمانشاه حتی زندانها بهدست مردم افتاد.
نظر شما