حسن رحیمیزاده در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: روزانه ۴۵۰ کامیون از مرز ماهیرود تردد میکند و یکی از معدود معبرهای کشور بوده که در زمان شیوع کرونا به واسطه این بیماری حتی یک روز هم تعطیلی نداشته است.
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی با بیان اینکه زمینه تردد کامیونها از مرز ماهیرود یک مسئله مهم در مرز بحث ترانزیت است، اظهار کرد: در ده ماهه سال جاری پنج هزار و ۲۳۱ دستگاه کامیون کالاهایی چون گردو آرکا، کود اوره، پنل خورشیدی، آرد گندم، موتورسیکلت، روغن خوراکی، سیگار، کود شیمیایی، شکر و روغن موتور را از این مرز ترانزیت کردهاند.
رحیمی زاده بیانکرد: این کامیونها از کشورهای اندونزی، چین، ترکمنستان، هندوستان، امارات، روسیه و ترکیه از طریق گمرک ماهیرود به کشور افغانستان ترانزیت شده است که آمار آن نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد کامیون ۹۲۴ درصد افزایش داشته است.
کمبود نیروی انسانی در ماهیرود
وی درباره نیازهای زیرساختی مرزماهیرود افزود: زیرساختهای اصلی چون آب و برق و گاز و اینترنت در این مرز تأمین شده است و ما در شرایط فعلی با مسائلی چون کمبود نیرو رو به رو هستیم که این مشکل نیز باید حل شود.
مدیرکل گمرکات خراسانجنوبی در زمینه معطلی کامیون و بار در مرز ماهیرود ادامهداد: این معطلیها بیشتر از طرف دوستان افغانستانی است که گاه به واسطه برخی از مسائل اداری پیش میآید ولی میزان معطلی به اندازهای نیست که مسئله و بحرانی ایجاد کند.
رحیمیزاده افزود: به طور خلاصه میتوان گفت معطلی سیستماتیک کامیون و بار در مرز ماهیرود وجود ندارد.
وی در پاسخ به این انتقاد که گاه در مرزماهیرود شاهد حضور حجم زیادی از تانکرهای سوختی بدون رعایت برخی مسائل ایمنی هستیم، اظهار کرد: این مسئله تا حدی درست و در برخی از زمانها این حجم از ترافیک به وجود میآید.
مدیرکل گمرکات خراسانجنوبی بیانکرد: دستگاههای اجرایی مختلفی در مرز ماهیرود فعال هستند و در بخشهای مختلف خدمات دهی دارند و همه با هم باید نواقص موجود را رفع کنند.
نظر شما