به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، روز گذشته، مایکروسافت و گروههای رسانهای اروپا از نهادهای نظارتی اتحادیه اروپا خواستهاند پلتفرمهای آنلاین را وادار کنند هنگام اختلاف نظر درباره چگونگی تقسیم درآمد با ناشران خبر، به داوری رجوع کنند. این امر یک نقطه اختلاف میان فیس بوک و مقامات قانونگذار استرالیا نیز است.
گروه رسانههای اروپایی مذکور شامل اتحادیه مجلات اروپا، اتحادیه ناشران روزنامه اروپا، هیأت ناشران اروپایی و رسانه خبری اروپا است.
آنها در بیانیهای اعلام کردند: هرچند ناشران رسانهها ممکن است حقوقی داشته باشند، اما قدرت اقتصادی برای مذاکره عادلانه و متوازن را با شرکتهای فناوری ندارند.
قوانین کپی رایت اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۹ میلادی بازبینی و طبق آن گوگل و پلتفرمهای آنلاین دیگر مجبور شدند توافقنامههایی با موزیسینها، نویسندگان و ناشران اخبار برای استفاده از آثارشان استفاده کنند. اما به گفته مایکروسافت و رسانهها این توافقنامهها کافی نیستند.
به گفته کاسپر کلانگ نایب مدیر مایکروسافت، این شرکت از طریق «مایکروسافت نیوز» درآمدش را با ناشران اخبار به اشتراک میگذارد.
درخواست مذکور در حالی اعلام شده که قانونگذاران اتحادیه اروپا مشغول آماده سازی برای مذاکرات با کمیسیون اتحادیه اروپا هستند تا قوانینی برای کنترل شرکتهای فناوری آمریکایی وضع کنند.
هفته گذشته فیس بوک در اعتراض به تصویب قانونی در استرالیا که پلتفرمهای آنلاین را موظف به پرداخت هزینه در برابر انتشار اخبار میکند، انتشار هرگونه خبر در این کشور را مسدود کرد.
نظر شما