۲۴ اسفند ۱۳۹۹، ۱۹:۵۵

نشست خبری اولین جایزه کتاب روایت پیشرفت

تجربه هیچ پیشرفتی نباید ناگفته بماند/مقابله با دشمن اعتمادبه‌نفس

 تجربه هیچ پیشرفتی نباید ناگفته بماند/مقابله با دشمن اعتمادبه‌نفس

نشست خبری اولین جایزه کتاب روایت پیشرفت با حضور دبیر جایزه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست خبری نخستین جایزه کتاب روایت پیشرفت، با حضور خبرنگاران و رویتگران و فعالان عرصه روایت پیشرفت، روز شنبه ۲۳/۱۲/۱۳۹۹ برگزار شد.

در این نشست، مهندس سید محمودرضا سجادی، دبیر راهبردی جایزه، با مرور تاریخی به مسیر توسعه علم و فناوری در کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، به تبیین اهمیت و جایگاه مستندسازی و روایتگری پیشرفت پرداختند.

وی در بخشی از سخنانش با اشاره به تجربه خود در شکل گیری دفتر همکاری‌های فناوری ریاست جمهوری در ابتدای دهه ۶۰، بیان کرد: «سال ۱۳۶۰ به این جمع‌بندی رسیدیم که جمهوری اسلامی از دنیا حداقل ۶۰ سال عقب هست و لازم هست برای حل این مشکل به شکل میانبر عمل کنیم، لذا ملاقاتی با نخست وزیری وقت داشتیم و ضرورت اینکه به صورت منسجم راجع به پیشرفت در یک جایی، کار شود طرحی را آماده کردیم. ابتدای سال ۱۳۶۰ بود که ایده تاسیس دفتر همکاری‌های ریاست جمهوری، به عنوان نهادی که راسا متکفل پیشبرد اهداف نظام جمهوری اسلامی در پیشرفت فناوری باشد، مورد تایید قرار گرفت. در آن دوره جنگ بهترین گواه بود تا اگر می‌خواهیم از موجودیت کشورمان و اعتقادات مان دفاع کنیم لازم هست تا در زمینه علم و فناوری پیشرفت کنیم، با گذشت ۲۰ سال از شروع این حرکت، به تجریه دریافتیم که مساله اصلی کشور تنها در اختیار داشتن فناوری نیست، بلکه در حاکمیت، افرادی غربگرا در بدنه اجرایی کشور هستند که اعتقادی به توان داخلی و توانمندی جوانان کشور ندارند. وارداتچی‌هایی که رفع نیاز کشور را در داخل نمی‌بینند، متاسفانه در زمینه پیشرفت با دشمنان نامرئی ای مواجه بودیم، استادی که اعتماد به نفس دانشجو را از بین می‌برد، یا مدیری که مانع از حمایت از تولیدات دانش بنیان می‌شود، تلاش ما سال‌ها حول این مساله بود که این پاردایم فکری را تغییر بدهیم و لازمه آن تولید محصول از دانش برای رفع نیاز کشور بود، بنا بر همین مساله ما ملاک و معیار پیشرفت را رفع نیازهای جامعه می‌دانیم.»

مؤسس دفتر همکاری‌های فناوری ریاست جمهوری در ادامه تاکید کرد: «یک اشکالی که در این روند بود مستندسازی بود، از همان ابتدای حرکت، مستندسازی ضعیف بود. مستندسازی مساله بسیار مساله مهم در هر کشوری است. آرام آرام با گروه‌هایی آشنا شدیم که به ضرورت تاریخ نگاری پیشرفت می‌پرداختند، هرجا هم توانستیم سعی کردیم از این دوستان حمایت کنیم؛ چون مستندسازی پیشرفت، تاریخ نگاری یک کشور است؛ الگونگاری و نمادسازی برای آیندگان آن کشور است. خب الحمدلله دوستان پیدا شدند و از آن مهم‌تر همین جریان انجمن روایت پیشرفت و جایزه کتابی است که راه افتاده، وقتی با انجمن خیرین علم و فناوری مطرح شد، خیلی استقبال کردیم چون حتی با ارزشتر از کار قبل بود؛ چون در هر کشوری قهرمانانی هستند باید این قهرمان‌ها تجلیل و بزرگ انگاشته شوند تا الگویی برای آیندگان باشند. عرصه پیشرفت کشور یک جریان عادی و ساده نیست و به معنی دقیق کلمه یک جهاد است؛ جهاد با کسانی که در داخل از پشت خنجر می‌زنند، بودجه‌ها را متوقف می‌کنند، کارشکنی می‌کنند، لابی می‌کنند، شما وقتی این روایت‌ها را مطالعه می‌کنید این مساله مشهود است که به طور مداوم کارشکنی می‌شود، چون نظام سلطه می‌داند که اگر می‌خواهد ما را عقب نگه دارد، شکست بدهد، پس لازمه‌ش ناامیدی است، پس شکست انقلاب یکی از ارکانش مباحث پیشرفت هست، ما در مساله پیشرفت با یک دشمن نامرئی مواجه هستیم، استادی که در دانشگاه دانشجوها را تحقیر می‌کند، رئیس اداره‌ایی که اجازه نمی‌دهد تولید داخلی خرید شود و تولیدکنندۀ دانش بنیان را تحقیر می‌کند، وارداتچی‌هایی که با ارز خودمان به جنگ تولید داخلی می‌روند، اینها ستون پنجمی‌های داخلی هستند».

*می‌خواهیم هیچ تجربه پیشرفتی نانوشته نمانده باشد

در ادامه این نشست محمد نمازی دبیر اجرایی این جایزه با اشاره به شکل گیری انجمن روایت پیشرفت به تشریح فرایند برگزاری نخستین جایزه روایت پیشرفت پرداخت: «جمعی از افراد و مجموعه‌های دغدغه‌مند در روایت پیشرفت که فعالیت‌هایی هم در این حوزه شکل داده بودند؛ کنار هم جمع شدند و با گفت‌وگو و همفکری، طرح ایجاد انجمنی مردم-نهاد برای حمایت از جریان روایتگری پیشرفت را تدوین کردند. ما دور هم جمع شدیم تا در دورانی که انواع و اقسام جریان‌ها و رسانه‌ها قصد دارند «نمی شود»، «نمی توانیم»، «ضعیفیم»، «هیچ کاری نکرده ایم»، «به جایی نمی رسیم»، «آدم الگو نداریم»، «باید همه چیز را از دیگران یاد بگیریم»؛ را به مرد و زن و جوان و کودک ایرانی را القا کنند، داستان‌های «توانستن»، «شدن با دست‌های خالی»، «نترسیدن و پیش رفتن»، «اعتماد به نفس»، «اعتماد به قدرت جوان ایرانی»، «جواب دادن کار و همت عالی» را روایت کنیم.

انجمن روایت پیشرفت یک سازمان مردم نهاد است و دغدغه تسهیگری و جریان سازی روایت پیشرفت را دارد. چشم انداز ما این است که هیچ تجربه جریان‌سازی در کشور نانوشته نمانده باشد و هیچ مرد و زن و جوان و کودک ایرانی نباشد که داستان‌های توانستن و شدن و اعتماد به نفس و اعتماد به نیروی جوان ایرانی و … را نشنیده باشد.

اولین برنامه انجمن، جایزه کتاب روایت پیشرفت است با هدف رصد و بررسی آثار این حوزه و تشویق و ترغیب نویسندگان و ناشران روایت پیشرفت طراحی شده است. می‌خواستیم سیاستگذار و راهبر اصلی این جایزه شخصیتی باشد که بتوان او را نماد پیشرفت دانست، سراغ مهندس محمودرضا سجادی رفتیم و ایشان هم با دیدن فعالیت‌هایی قابل توجهی که برای روایت پیشرفت انجام شده بود، از این برنامه حمایت کردند.

شایان ذکر است جایزه در چهار حوزه تخصصی روایت پیشرفت شامل فرهنگ و هنر، حکمرانی، علم و فناوری، دفاعی و امنیتی برگزار می‌شود. بیش از ۳۰۰ کتاب در این حوزه شناسایی و ارزیابی شده اند و هم اکنون بالغ بر ۵۰ عنوان کتاب در مرحله داوری نهایی هستند که برترین آثار در هر حوزه در اواخر تیرماه معرفی می‌شوند.

کد خبر 5169709

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • صادق IR ۱۵:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۹
      0 0
      خیلی عالی لطفا اخبار تکمیلی هم مخابره کنید