۶ فروردین ۱۴۰۰، ۱۰:۴۹

حجت الاسلام رفیعی مطرح کرد؛

تولید و اشتغال؛ قربانی اصلی ربا و رباخواری

تولید و اشتغال؛ قربانی اصلی ربا و رباخواری

استاد حوزه علمیه تولید و اشتغال جامعه را قربانی اصلی ربا و رباخواری دانست و گفت: ربا جنگ با خداوند متعال است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی در نخستین جمعه سال جدید در ویژه برنامه دعای ندبه که در مسجد مقدس جمکران برگزار شد، اظهار داشت: گناه و معصیت سبب می‌شود انسان از مسیر انتظار خارج شود؛ دلیل اصلی انحراف و انحطاط یک جامعه، گناه است.

این کارشناس امور دینی به فلسفه احکام الهی اشاره کرد و گفت: حلال و حرام اسلام همه دارای حکمت و دلیل است. اگر خداوند متعال انسان را به انجام و یا ترک برخی افعال دعوت می‌کند چون صلاح آدمی در توجه و رعایت همین بایدها و نبایدها است؛ برای مثال زمانی که حضرت حق می‌گوید موسیقی مبتذل و نگاه به نامحرم حرام بوده و باید از آن اجتناب کرد زیرا در جای دیگر تاکید فرموده که حلال الهی پاکیزه و محرمات اسلام سراسر خبیث و ناپاک است.

وی افزود: زمانی که یک پزشک برای بیمار داروی تلخی تجویز می‌کند تا با مصرف و خوردن آن سلامت و بهبودی خود را کسب کند زیرا می‌داند که سلامت بیمار در گرو مصرف همین دارو است؛ خدای متعال نیز همانگونه که در جوشن کبیر ذکر شده یکی از اوصافش طبیب است و تنها او می‌داند که مصلحت بنده اش به چیست و از چه کارهایی باید اجتناب کند و به انجام چه افعالی مبادرت بورزد.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی ربا را یکی از محرمات برشمرد و عنوان کرد: زمانی که خداوند می‌فرماید ربا حرام است و طبق صریح روایات ربا و رباخواری جنگ با خداوند متعال عنوان می‌شود زیرا یکی از فلسفه‌های رباخواری تعطیل شدن تولید و اشتغال در جامعه است. همچنین در روایات آمده پروردگار مانع رشد مال ربوی می‌شود.

استاد حوزه علمیه دوری از معصیت و گناه را ضامن نزدیک شدن آدمی به خدا بیان کرد و گفت: انسان منتظر زمانی می‌تواند در مسیر امام زمان (عج) قرار گیرد که به توفیق بندگی نائل شود، همچنین از دیگر شاخصه‌ها، داشتن نیت صادق است که انسان را به گام نهادن در این مسیر سوق می‌دهد؛ آدمی باید با نیت صادق امام زمان (عج) را دوست داشته باشد و پروردگار را بندگی کند.

وی با اشاره به اینکه دلایل مختلفی برای اجابت نشدن دعا وجود دارد، تصریح کرد: گاهی انسان دعایش مستجاب نمی‌شود و این امر دلایل مختلفی دارد که از جمله آن دلایل می‌توان به عدم داشتن نیت خالص، آلوده بودن قلب و زبان اشاره کرد. انسان باید خدای متعال را با قلبی پاک، زبانی نیکو و نیتی خالص بخواند در این صورت است که دعایش مستجاب می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی به ضرورت شناخت گناه تاکید کرد و گفت: اگر قرار است انسان از گناه و معصیت اجتناب کند ابتدا باید گناه را بشناسند و به محرمات الهی معرفت داشته باشد. متأسفانه بسیاری از مردم نسبت به حلال و حرام الهی توجه و شناخت ندارند.

این کارشناس امور مذهبی در پایان خاطرنشان کرد: با حرمت شناسی است که انسان می‌تواند از محرمات الهی اجتناب کند متأسفانه امروز عیبجویی، استهزاء، غیبت کردن و … در فضای مجازی غوغا می‌کند و این بیانگر عدم معرفت و آگاهی نسبت به حرمت گناه است.

کد خبر 5175947

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علی IR ۱۱:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۶
      0 0
      باسلام خدا‌خیرتان‌دهد‌واقعا‌به‌مسله‌مهمی‌اشاره‌کرده‌اید ربا‌خواری‌درجامعه‌زیاد‌شده‌برخی‌بانکه‌ها‌مردم‌را تشویق‌به‌این‌کار‌زشت‌‌وغیره‌شرعی‌می‌کنند‌وخصارت های‌غیر‌قابل‌جبران‌به‌اقتصاد‌وتلید‌می‌زنند
    • IR ۲۱:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۶
      0 0
      بانکها این روزها مروج اصلی رباخواری هست.مردم دائم سود بانکی کلان دریافت میکنند و وانمود میکنند که چون دولت مجوز داده پس ربا نیست.هر ثروت اضافه بر نیازی که جمع کنید ربا هست.ربا خواری گناه بزرگی هست.
    • رمضانی RO ۰۹:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۷
      0 0
      متن را خواندم تیترش عالی است