مرتضی برزو زاده در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: جادهسازی در جنگلهای بلوط شهرستان فریدونشهر با مخالفت ادارات کل منابع طبیعی، محیط زیست و راه شهرسازی استان، کمک رسانهها و سازمانهای مردم نهاد محیطزیستی و ورود اداره اطلاعات خوشبختانه اسفندماه سال گذشته بخیر گذشت اما هنوز منتفی نشده است.
وی ادامه داد: یک گروه جهادی که البته نیت خیر داشتند و هدف آنها ساخت جاده برای مناطق محروم و خدمات رسانی بود، با راهنمایی اشتباه برخی افراد، برای روستای وزوه در پشتکوه دوم فریدونشهر میخواستند جاده بسازند در حالی که این روستا یک جاده دارد و اداره کل منابع طبیعی استان در حال حاضر از همین راه در قالب طرح حفاظت از جنگلهای بلوط به این روستا خدمات رسانی کرده و کپسول گاز توزیع میکند.
نابودی ۳ هزار درخت بلوط کهنسال برای کوتاه کردن مسیر جاده
رئیس اداره جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان افزود: این گروه جهادی قصد داشتند با احداث جاده مسیر این روستای ۱۰ خانواری به شهر را کوتاهتر کنند در حالی که اجرای آن به قیمت نابودی بیش از ۲ تا سه هزار درخت کهنسال بلوط تمام میشود.
برزو زاده خاطرنشان کرد: اداره کل منابع اداره راه و شهرسازی استان نیز به لحاظ مسائل فنی با این طرح مخالف بود زیرا کارشناسان میگفتند هزینه نگهداری آن زیاد است و میتوان جاده قدیم را بهسازی کرد.
وی ابراز داشت: ساکنان روستای وزوه حتی از موضوع احداث این جاده اطلاع نداشتند، این روستاییان کشاورزی و دامداری دارند و خودکفا هستند و مسیرشان زیاد به شهر نمیافتد اما این گروه جهادی با هدف خدمات رسانی میخواستند جاده بسازند که با مخالفتهایی که شد قضیه بخیر گذشت اما هنوز منتفی نشده است.
مخالف جاده سازی در جنگلهای بلوط هستیم
رئیس اداره جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان تصریح کرد: ما همچنان مخالف این طرح هستیم و در حد توان برای حفاظت از جنگلهای بلوط تلاش میکنیم زیرا همین سطح کم جنگلی که وجود دارد نباید به بهای جاده سازی از بین برد.
برزو زاده با اشاره خدمات بی نظیر اکولوژیکی جنگلها برای انسان، تاکید کرد: حتی یک اصله درخت برای ما مهم و ارزشمند است در حالی جادهسازی در این مسیر نه تنها باعث نابودی هزاران درخت بلوط میشود بلکه راه افراد سودجو و سوداگران را برای قطع بیشتر درختان هموار میکند.
وی افزود: هم اکنون قرقبانان و مأموران یگان حفاظت منابع طبیعی جاده قدیم این منطقه را کنترل کرده و از قطع درختان در مسیر این جاده توسط سودجویان جلوگیری میکنند اما اگر دو جاده باشد، کنترل این ناحیه دشوار میشود و این امر به جنگل آسیب جبران ناپذیری وارد میکند.
استان اصفهان دارای ۶۵ هزار هکتار جنگل طبیعی است که بهطور عمده در دو شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار پراکنده است. برپایه آمار سرانه جنگل استان کمتر از ۰.۱ هکتار است اما با وجود وسعت به نسبت کم از تنوع گونهای خوبی ۳۵ گونه درختی ودرختچه ای برخوردار است.
این استان از نظر تقسیم بندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته است که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل میشود و بقیه مناطق استان جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی است.
نظر شما