حجت الاسلام مهدی اخوان صباغ رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص توئیت علیرضا خامسیان یکی از فعالان رسانهای مبنی بر گزارش کذب یک میلیون حافظ قرآن به رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: این آماری که یکی از فعالان رسانه به سازمان تبلیغات اسلامی منسوب کردند غلط است و تنها به ذکر یک مؤسسه بی نام و نشان اکتفا شده است و آمارها و عددهای چند ساله چنین چیزی را نشان نمیدهد.
وی با تاکید بر اینکه تاکنون در این خصوص گزارشی به رهبر معظم انقلاب ارائه نشده است ادامه داد: تاکنون از طرف نهادهای رسمی قرآنی کشور گزارشی تقدیم معظمله نشده است. تنها صحبت از یک میلیون حافظ مربوط به زمانی است که همکارانمان در جامعه قرآنی برآورد برنامه داشته و متوجه شدند که در سازمان اوقاف امور خیریه قابلیت تربیت یک میلیون حافظ شدنی است و همان برنامه سالهای پیش تدوین شده بود. بعضی دیگر معتقدند قابلیت تربیت یک میلیون حافظ قرآنی برای مسئولان کشور محرز شده بود که با همت بالا و نگاه عمیق رهبر معظم انقلاب که در تمدن سازی دارند ده سال پیش، دستور ده میلیون حافظ صادر شد و الان نیز ما تابع فرمان ایشان هستیم البته تا رسیدن به آن قله خیلی فاصله داریم.
رئیس سازمان دارالقرآن در پاسخ به این پرسش که چه ستادی امور حفظ قرآن در سطح کلان را بر عهده دارد، افزود: ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن کریم مستقر در سازمان اوقاف و امور خیریه مسئول فعالیتها و آمار و تعداد حافظان قرآن و گزارش آنهاست و نه هیچ نهاد دیگری. تا به این لحظه نیز تعداد رسمی آمار حافظان قرآن کریم از سوی مراجع ذی صلاح را نشنیدهام.
ده سال پیش، دستور ده میلیون حافظ قرآن صادر شد و الان نیز ما تابع فرمان مقام معظم رهبری هستیم البته تا رسیدن به آن قله خیلی فاصله داریم
وی در خصوص عدد ۲۴ هزار حافظ قرآن کریم در این توئیت گفت: در سازمان تبلیغات اسلامی چیزی بیشتر از این تعداد حافظ کل قرآن کریم داریم. در آزمونهای تخصصی حفظ سازمان تبلیغات اسلامی که پانزده دوره آن تاکنون برگزار شده است بیش از صد هزار نفر در این آزمونها شرکت کردند که مدعی حفظ کامل قرآن بودند.
حجت الاسلام اخوان صباغ با تاکید بر فضای نقد سالم افزود: وقتی از یک سازمان نقد میکنند باید نقد عالمانه و دقیق و مستندی باشد و نقلی مبنی بر توهم و خیال، غلط است. با توجه اینکه حضرت آیت الله خامنهای نیز در خصوص اخلاق در فضای مجازی تذکر داده اند، اهالی رسانه باید بیشتر آن را رعایت کنند چرا که اخبار و اطلاعات امروزه بسیار زود منتشر و پخش میشود. انتظار داریم با نگاه عمیقی که در این توئیت وجود دارد، دوستان مستنداتی ارائه کرده تا ما نیز آن را پیگیری کنیم.
وی ادامه داد: تلاشهای زیادی در دو سال اخیر برای افزایش کیفیت و کمیت تعداد حافظان قرآن، فرهنگ سازی، گفتمان سازی و ایجاد سامانههای تعریف شده انجام شده است. یکی از اشکالات در فضای حافظان قرآن کریم این است که سامانهای برای اعلام آمار تعداد حافظان وجود ندارد. در همه نهادهای مرتبط با فضای گسترش فرهنگ قرآنی از جمله سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان تبلیغات، وزارت فرهنگ و ارشاد و مؤسسات مختلف زحمات زیادی برای حفظ قرآن کشیده میشود اما سامانه متمرکزی برای جمعآوری اطلاعات کلی وجود ندارد.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با اعلام اینکه تعریف سامانهای متمرکز از مصوبات قطعی ستاد راهبری طرح ملی حفظ است، اظهار داشت: ستاد راهبری طرح ملی حفظ نیز دستیابی به چنین سامانهای را به عنوان یکی از مصوبات قطعی در دستور کار دارند تا سامانهای مشترک برای آمار قطعی حافظان کل قرآن تعریف شود.
حجت الاسلام اخوان صباغ در ادامه گفت: ضعف اصلی برنامهها در این سالها فقدان گفتمان حفظ قرآن در کشور و عدم ایجاد یک فضای انگیزه بخش و امید آفرین برای مردم بوده است. این ضعف از گذشته وجود داشته است اما این جریان در حال حاضر در مسیر تکامل قرار دارد و در چند ماه آینده خبر خوشی از تکمیل سامانه ملی حفظ منتشر خواهد شد.
چند روز پیش علیرضا خامسیان از خبرنگاران و فعالان رسانهای ادعا کرده بود مسئولان سازمان تبلیغات به رهبر انقلاب گزارش دروغ دادهاند که یک میلیون حافظ قرآن در کشور داریم. وی در توییتی که از سوی رئیس سازمان دارالقرآن تکذیب شد گفته بود: «کل حافظان قرآن در کشور ۲۴ هزار نفر است ولی مدیران سازمان تبلیغات در حضور رهبری به دروغ گفتند یک میلیون حافظ قرآن داریم.»
نظر شما