۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۵:۴۹

توسط انتشارات کتابخانه مجلس

اشکالات مجلس‌های پس از انقلاب؛ چالش‌های قانون‌گذاری کتاب شد

اشکالات مجلس‌های پس از انقلاب؛ چالش‌های قانون‌گذاری کتاب شد

کتاب «چالش‌های قانون‌گذاری در ایران (۱۳۹۹-۱۳۵۹)» در ۳ جلد، توسط انتشارات کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، کتاب «چالش‌های قانون‌گذاری در ایران (۱۳۹۹-۱۳۵۹) توسط موسی قربانی با همکاری  جهانبخش محبی‌نیا و نظارت علمی گروه مطالعات پارلمانی کتابخانه مجلس نگارش یافته و در اسفندماه ۱۳۹۹ توسط انتشارات کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی منتشر شده است.

نگارنده این کتاب، حجت‌الاسلام موسی قربانی دارای تحصیلات حوزوی است و از دوره پنجم تا هشتم، نماینده قائنات در مجلس شورای اسلامی بوده و در دوره‌های هفتم و هشتم نیز عضو هیئت‌رئیسه مجلس بوده است. همکار او در این کتاب، جهانبخش محبی‌نیا نیز دکترای اقتصاد دارد و از دوره پنجم تا هشتم و نیز دوره دهم، نماینده میاندوآب، شاهین‌دژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی بوده و سابقه عضویت در هیئت‌رئیسه مجلس را در دوره‌های هفتم و هشتم داراست.

کتاب چالش‌های قانون‌گذاری در ایران با رویکرد آسیب‌شناسی به نقد قوه مقننه و مجلس شورای اسلامی در ۱۰ دوره پس از انقلاب اسلامی پرداخته و نویسندگان، به مدد مشاهدات عینی، تجربیات طولانی، اسناد و دانش علمی، نقاط ضعف حوزه قانون‌گذاری ایران را به تصویر کشیده‌اند. به عبارت دیگر در این کتاب، مجلس شورای اسلامی پس از چهل سال، از سوی قانون‌گذاران خود مجلس، با هدف تحول و ارتقاء نظام قانون‌گذاری ایران، به طور منصفانه و بی‌طرفانه مورد بازبینی و بازنگری و نقد جدی قرار گرفته است.

این کتاب در سه جلد با عناوین زیر تنظیم و تدوین شده است:

جلد اول: تشکیل و اداره مجلس شورای اسلامی

این جلد شامل چهار فصل است: فصل اول: ساختار و جایگاه مجلس شورای اسلامی؛ فصل دوم: انتخابات مجلس شورای اسلامی و چالش‌های آن؛ فصل سوم: چالش‌های افتتاح مجلس؛ فصل چهارم: اخطار و تذکر.

جلد دوم: تدوین و تصویب قوانین

جلد دوم شامل پنج فصل است: فصل اول: روند رسیدگی به طرح‌ها و لوایح؛ فصل دوم: ابزارهای کارشناسی مجلس و چالش‌های آن؛ فصل سوم: نقش نمایندگان در بررسی طرح‌ها و لوایح؛ فصل چهارم: چالش رأی‌گیری در مجلس؛ فصل پنجم: چالش‌های خروجی مجلس.

جلد سوم: نظارت

این جلد نیز شامل پنج فصل است: فصل اول: نظارت داخلی مجلس؛ فصل دوم: نظارت مجلس بر قوه مجریه؛ فصل سوم: نظارت بر دستگاه‌های مرتبط با نهاد رهبری؛ فصل چهارم: اقدامات نظارتی ضعیف و فاقد ضمانت اجرایی؛ فصل پنجم: نظارت بر ابلاغ و اجرای قوانین.

نویسنده در مقدمه کتاب، ضمن ارج نهادن به تلاش‌های خالصانه و صادقانه قریب به اتفاق نمایندگان مجلس، اظهار امیدواری کرد که انتشار این کتاب، گام مثبتی باشد برای رفع نواقص و ضعف‌های حوزه قانون‌گذاری کشور و فتح بابی شود برای اقدمات مشابه در سایر قوا به منظور اصلاح امور و تعالی و سعادت کشور.

کتاب چالش‌های قانون‌گذاری در ایران برای نخستین بار به طور صریح، پرده از نواقص موجود در سیستم قانون‌گذاری ایران برداشت و با ادبیات متفاوتی به نقد ساختاری و عملکردی یکی از ارکان کشور پرداخت، لذا مطالعه این کتاب ارزشمند می‌تواند برای نمایندگان و دست‌اندرکاران نظام قانون‌گذاری، دولتمردان، دانشجویان، اساتید و پژوهشگران به ویژه رشته‌های تاریخ، علوم سیاسی و حقوق بسیار مفید باشد.

مشخصات کتاب: «چالش‌های قانون‌گذاری در ایران (۱۳۹۹-۱۳۵۹)»، ۳ جلد، موسی قربانی با همکاری جهانبخش محبی‌نیا، تهران: کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، به طور کل در ۱۷۹۱ صفحه و بهای دوره ۱۸۰ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 5201881

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha