به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه رادیویی رواق تماشا بهمناسبت روز اسناد ملی در گفتگوی تلفنی با علی میردار معاون مرکز اسناد انقلاب اسلامی، از آنتن رادیو گفتگو پخش شد.
میردار در اینبرنامه گفت: چیزی که امروز مورد توجه تاریخ نگاری است، وضعیت اجتماعی مردم به ویژه از دوران صفویه به بعد است. اسناد اطلاعات زیاد و زاویه دید به مخاطب میدهد. افرادی که در حوزه اجتماع مطالعه میکنند باید روی اسناد مطالعه کنند و سند پژوهان باید به رسانهها، پژوهشگران حوزه اجتماعی و تاریخی تحلیل اطلاعات ارائه دهند.
وی اسناد و سند پژوهی را در شناخت دقیق و منظم از گذشته مؤثر دانست و افزود: مجموعه مراکز اسنادی "مهتاب " با هدف ایجاد زیرساختهای یک کار جامع به وجود آمد اما از لحاظ سخت افزاری و فناوری پشتیبانی نشد. سیستم جامعی برای سازماندهی اسناد و تحلیل آنها وجود ندارد و مراکز اسنادی حالت تملکانه و جزیرهای دارند در حالی که از میراث اسناد همه سهم میبرند. حمایت دولت در این حوزه در رفع مشکل جزیرهای بودن مهم است. اما متاسفانه برای نهاد دولتها کارهای فرهنگی اولویتی ندارد و همانطور که نهاد کتابخانه و اسناد ملی با دولت ارتباط تنگاتنگی دارد، میتوانند به دولت مشاوره دهند.
معاون مرکز اسناد انقلاب اسلامی ضمن اشاره به نبود نظام جامع اطلاعاتی و دانش کم نسل جوان به دوره انقلاب، گفت: باید اسناد انقلاب، تحولات اجتماعی و سیاسی منتشر شود و مردم نباید از این اسناد محروم باشند. به دولت جدید توصیه میکنم به حوزه اسناد توجه کند. دولت جمهوری اسلامی نگاه جامعی به اسناد حوزه بین الملل و مقاومت ندارد و با وجود مجموعههای منسجم مقاومت در یک دهه اخیر، سندی از آنها در دسترس نیست.
میردار در پایان ضمن اشاره به کم کاری در حوزه اسناد گفت: در حوزه تاریخ شفاهی نیز غفلت کردهایم؛ در حالی که رقبای جهانی ما کارهای زیادی انجام دادهاند.
نظر شما