به گزارش خبرگزاری مهر، آسوشیتدپرس با استناد به برخی تصاویر ماهوارهای مدعی شد که در جزیره «میون» یمن واقع در منطقه باب المندب، یک پایگاه هوایی در دست احداث است که ابهامات زیادی درباره آن وجود دارد.
گفته می شود که تاکنون هیچ کشوری گزارشی از ساخت چنین پایگاهی ثبت نکرده است اما مسیر حرکت کشتیهایی که از سال پیش برای ساخت یک باند فرود بزرگ به طول ۵.۶ کیلومتر در این جزیره در حرکت بودهاند، این فرضیه را قوت می بخشد که این پایگاه متعلق به کشور امارات است.
مقامات دولت مستعفی یمن هم می گویند که امارات پشت تلاشها برای ساخت این پایگاه قرار دارد. این درحالی است که سال ۲۰۱۹، امارات مدعی شد که نیروهایش را از یمن خارج کرده است.
به گفته برخی کارشناسان، این می تواند به منزله یک هدف راهبردی طولانیمدت به منظور زمینهسازی برای حضور تقریبا دائم امارات در یمن باشد.
تصاویری که خبرگزاری آسوشیتدپرس از شرکت فضایی «پلانت لبز» دریافت کرده و تاریخ آن به اواسط ماه میلادی آوریل بازمی گردد، کامیونهایی را در حال تخلیه بار و همچنین زمینهسازی برای ساخت یک باند فرود به طول ۱.۸۵ کیلومتر در جزیره میون نشان میدهد.
به گفته برخی مقامات دولت مستعفی یمن، طی هفته های اخیر، کشتیهای اماراتی تسلیحات و تجهزات نظامی و نیرو به جزیره میون اعزام کرده اند.
آنها همچنین می گویند بخشی از تنش اخیر که میان «عبد ربه منصور هادی» رئیس دولت مستعفی یمن و ابوظبی به وجود آمده، مربوط به خواسته امارات از دولت مستعفی برای امضای توافق اجاره بیست ساله جزیره میون بوده است.
تصاویر ماهوارهای منتشر شده بیانگر آن است که امارات و رژیم صهیونیستی یک پایگاه نظامی مشترک در جزیره میون واقع در یمن احداث میکنند.
بر اساس این گزارش، این جزیره به تنگه باب المندب مشرف است. اماراتیها یک فرودگاه برای هواپیماهای نظامی در این جزیره در کنار ساختمانهای نظامی ایجاد کردهاند.
امارات در نیمه دوم ماه فوریه، پایگاه نظامی خود را از اریتره به جزیره میون در جنوب دریای سرخ منتقل کرد. این پایگاه در سال ۲۰۱۵ در اریتره ساخته شد که دارای یک بندر و فرودگاه با هدف انتقال تجهیزات نظامی سنگین و نیروهای سودانی به یمن بود.
همچنین گزارشهای رسانهای بیانگر آن است که منابع قبیلهای در یمن نسبت به تحرکات امارات برای مستقر کردن عناصر رژیم صهیونیستی در جزیره سقطری در اقیانوس هند و در نزدیکی سواحل جنوبی یمن هشدار دادهاند.
جزایر راهبردی و استراتژیک یمن از حیث موقعیت جغرافیایی آنها و نزدیکی به باب المندب محل توجه و طمعورزی های امارات، عربستان و رژیم صهیونیستی است.
نظر شما