به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، صنایع نرم و خلاق در برخی کشورهای توسعهیافته سهم بسیار قابل توجهی از تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص داده است. بر این اساس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق، تلاش دارد تا با ترغیب هر چه بیشتر فعالان استارت اپی به فعالیت در این حوزه آنها را با مزیتهای تاسیس شرکت خلاق آشنا کند.
پیش از این تنها ۹ حوزه کلان به عنوان بخشهایی که در آن مجوز شرکت خلاق صادر میشود، وجود داشت. این تقسیم بندی ۹گانه به گونهای بود که همه طیفهای صنایع نرم و خلاق را در بر نمیگرفت.
در دوره جدید ستاد با بررسی واقعیتهای میدانی زیستبوم صنایع خلاق و فرهنگی کشور، راهبردی جدید اتخاذ کرده است. بر این اساس تعداد بخشهای فعالیت شرکتهای خلاق به ۲۸ بخش مجزا رسید، هر کدام از این بخشها نیز خود طیف وسیعی از مشاغل، نوآوریها و زمینههای کار و فعالیت را در بر میگیرد.
انیمیشن و فیلم، بازی ویدئویی و موبایلی، تولید محتوای صوتی و تصویری، خدمات شهری و منزل، سلامت و سبک زندگی، فروشگاه و نمایشگاه، کتاب، تولید محتوا، چاپ و نشر، مالی، سرمایه گذاری، بیمه، مشاوره خدمات کسب و کار، پی نمایی (کمیک استریپ)، ملزومات پزشکی و تجهیزات توانبخشی، بازی، اسباببازی و سرگرمی، واقعیت افزوده مجازی ترکیبی، آموزش یادگیری اشتغال، طراحی معماری و ساختمان، صنایع دستی میراث فرهنگی و گردشگری، هنرهای تجسمی و نمایشی، کتاب چاپ تولید محتوا چاپ و نشر، رسانه های صوتی و تصویری، مد و پوشاک، گیاهان دارویی و طب سنتی، خدمات فناوری اطلاعات، خدمات شهری و منزل، حمل و جابجایی، تبلیغات و بازاریابی، خوراک و نوشیدنی، محیط زیست و انرژی، گیاهان کشاورزی دامپزشکی، خدمات زیرساخت توسعه کسب و کار صنایع خلاق، سایر صنایع خلاق و فرهنگی، نام ۲۸ حوزهای است که از سوی ستاد اعلام شده است.
فعالان خلاق، استارتاپها، شرکتها، دانشگاهیان، پژوهشگران فعال و همه علاقهمندان در هر یک از این ۲۸ حوزه میتوانند برای تاسیس شرکت خلاق به دبیرخانه توسعه زیستبوم شرکتهای خلاق مراجعه کنند.
نظر شما