به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال، شاید ندانیم که اینترنت اشیا نقشی مؤثر در شکل گیری کشاورزی دیجیتال دارد. یک فناوری نوظهور و نوین که اساس کشاورزی را تغییر داده است. کشاورزی هوشمند به معنای استفاده از فناوریهای اطلاعاتی و دادهها برای بهینهسازی سیستمهای پیچیده کشاورزی است.
در این نوع از کشاورزی، کشاورزان میتوانند از تلفنهای هوشمند و تبلتها برای دسترسی به دادههایی در مورد وضعیت خاک و گیاهان، زمین، آب و هوا، استفاده از منابع، نیروی انسانی، بودجه و غیره استفاده کنند.
این روش میتواند دقت و سرعت کارها را افزایش دهد و شیوههای نوین و مبتنی بر فناوریها را جایگزین شیوههای سنتی، زمان بر و خسته کننده کند.
البته در ایران هنوز کشاورزی سنتی به قوت خود پابرجا است؛ اما با تلاش ۱۰۰ شرکت دانشبنیان و با حمایت ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این مدل از کشاورزی در حال گسترش است.
هم اکنون یکی از شرکتهای دانش بنیان در این زمینه موفق به تولید دستگاه هوشمند پاکسازی گل زعفران شده و مجموعه دیگر نیز با تولید سامانه پایش رطوبت خاک و گیاه برای آبیاری هوشمند بر پایه (IOT) به این حوزه ورود کرده است.
محصولاتی از جمله پکیج هوشمند چاه کشاورزی، نود سنسوری بیسیم اینترنت اشیا در کشاورزی، نرم افزار طراحی شبکههای آبیاری، امداد کشاورز (سامانه مشاوره و ارتباط بین کشاورزان و کارشناسان خبره)، سیستم اتوماسیون و کنترل واحدهای کشاورزی، طراحی، پیاده سازی و هوشمندسازی گلخانههای کشاورزی، ساختمانهای مسکونی، تجاری و دامپروری، سامانه آنلاین رویدادهای کشاورزی و سامانه تخصصی عرضه مجازی گل و سایر ملزومات گل و گیاه از دیگر دستاوردهای توسعه یافته توسط شرکتهای دانش بنیان در این حوزه است.
نظر شما