۲ تیر ۱۴۰۰، ۱۳:۴۱

مدیرعامل آب منطقه ای گلستان خبرداد

خشکسالی در گلستان/ ۲۰ درصد سطح زیرکشت اراضی کشاورزی کاهش یابد

خشکسالی در گلستان/ ۲۰ درصد سطح زیرکشت اراضی کشاورزی کاهش یابد

گرگان- مدیرعامل آب منطقه ای گلستان گف: با توجه به خشکسالی توصیه بر این است که ۲۰ درصد سطح زیرکشت تابستانه در گلستان کاهش یابد.

به گزارش خبرنگار مهر، سید محسن حسینی ظهر چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه گلستان اظهارکرد: میزان آب تجدیدپذیر گلستان ۲.۵ میلیارد مترمکعب است که باید بخش شرب، بهداشت، محیط زبست، مصارف صنعتی، غذا و غیره تامین کند.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان افزود: در آمار موجود ۴۵ سال گذشته، ۱۳ سال آن خشکسالی بوده و این یعنی یک سوم سال های ما خشک بوده است.

وی با اشاره به جمعیت دو میلیون نفری گلستان، گفت: برای مصارف فوق در طول سال برای هر فرد در گلستان هزار و ۲۵۰ مترمکعب آب نیاز است.

حسینی اضافه کرد: میزان آب موجود در گلستان با توجه به جمعیت پایین تر از سرانه استان های دیگر است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان گفت: با توجه به اینکه جمعیت استان در ۴۰ سال گذشته افزایش یافته اما میزان آب همان عدد قبلی است لذا این مسائل به ما می گوید که باید صرفه جویی در آب، صنعت، کشاورزی و شرب را جدی بگیریم.

وی در خصوص صرفه جویی در بخش کشاورزی ادامه داد: باید براساس اقلیم، خاک، اقتصاد و آب هر منطقه الگوی کشت تدوین شود.

حسینی توضیح داد که به عنوان مثال کشت برنج نه به شکل غرقابی بلکه به شکل خشکه کاری باید ادامه یابد.

وی اضافه کرد: زمان کشت هم، در میزان صرفه جویی آب نقش دارد به عنوان مثال جهاد کشاورزی بیان می کند که کشت چغندرقند بهاره آب بیشتری مصرف می کند لذا باید کشت پاییزه آن را ترویج کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان اظهارکرد: همچنین شیوه های مدرن آبیاری، آتش نزدن بقایای گیاهی، استفاده چند منظوره از آب، نوسازی ماشین آلات کشاورزی و اصلاح الگوی تغذیه در کاهش مصرف آب نقش دارد.

حسینی گفت: مقدار آب زیرزمینی که برداشت می شود باید کمتر از ورودی این باشد.

وی بیان کرد: در حال حاضر ۲۰ هزار حلقه چاه مجاز داریم که از این میزان ۱۷ هزار و ۶۰۰ حلقه چاه کشاورزی، ۶۰۰ حلقه آب شرب، هزار و ۴۰۰ حلقه در بخش صنعت است.

حسینی ادامه داد: از این تعداد، هفت هزار و ۷۰۰ چاه عمیق و ۱۲ هزار و ۲۴۰ حلقه چاه کم عمق هستند.

وی گفت: با توجه به خشکسالی توصیه بر این است که ۲۰ درصد سطح زیرکشت تابستانه کاهش یابد و در اراضی وابسته به آب های سطحی هم باید کشاورزان ۵۰ درصد سطح زیرکشت خود را کاهش دهند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای بیان کرد: در سه ماهه امسال ۱۸۷ چاه غیرمجاز و ۴۱ حلقه چاه غیرمجاز در حین حفر شناسایی و چهار دستگاه حفاری و ۳۳ مورد ادوات غیرمجاز حفاری توقیف شد.

وی از فعالیت ۳۲ اکیپ گشت بازرسی خبر داد و افزود: ۶۶ نفر از متخلفان احکام قضایی دریافت کردند.

حسینی ادامه داد: همچنین برای کنترل برداشت از چاه ها ۱۶۵ دستگاه کنتور هوشمند بر روی چاه ها نصب شد.

کد خبر 5242370

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha