به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ذوب آهن اصفهان، مجمع عمومی عادی سالانه ذوب آهن اصفهان با حضور سهامداران، نمایندگان صاحبان سهام، اعضای هیأتمدیره و نماینده سازمان بورس و اوراق بهادار تهران، در تالار تشریفات و تالار آهن ذوب آهن اصفهان با رعایت پروتکلهای بهداشتی پنجشنبه ۲۴ تیرماه برگزار شد. نمایندگان سهامداران عمده ذوب آهن در جایگاه هیأت رئیسه قرار گرفتند و سعید عبودی رئیس هیأتمدیره شرکت صدر تأمین ریاست مجمع را عهدهدار شد.
منصور یزدیزاده مدیرعامل ذوب آهن اصفهان در ارائه گزارش هیأتمدیره مربوط به عملکرد سال ۹۹ و برنامههای آتی این شرکت گفت: سال ۹۹ سالی خاص و ویژه به لحاظ شیوع ویروس کرونا و محدودیت صادرات و واردات مواد اولیه برای تمام کشورها بود اما با این وجود طی سالهای ۹۸ و ۹۹ رشد ۴ و ۵ درصدی و در مجموع دو سال، رشد ۹ درصدی را در تولید داشتیم.
یزدی زاده با اشاره به دستاوردهای مهم شرکت ذوب آهن اصفهان، تاکید کرد: دریافت گواهینامه استاندارد ملی ایران برای تولید ریل ملی، رکورد تولید ریل به میزان ۵۸ هزار تن با افزایش ۲۸۲ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۸، طراحی و تولید سوزن ریل ۶۰E۱A۱، طراحی و تولید ریل معدن R۱۸ در نورد ۶۵۰، پذیرش ریل ملی در بورس کالا، انعقاد نخستین قرارداد صادرات ریل و به کارگیری ریل در ۶ محور راه آهن کشور از جمله دستاوردهای ریلی ذب آهن در سال ۹۹ بوده است.
تولید ریل، آغاز تولید محصولات با ارزش افزوده بالا در ذوب آهن بود
یزدی زاده با بیان اینکه ذوب آهن ۱۰ درصد تولید فولاد کشور را دارد که تولید آن مشابه ۷۵ درصد سایر فولادسازان دنیاست، افزود: روش سایر تولیدکنندگان فولاد کشور مشابه معادل ۵ درصد تولیدکنندگان فولادی دنیا با گاز است، بنابراین ذوب آهن برای ماندن در گوی رقابت، استراتژی تنوع بخشی به تولیدات خود را در پیش گرفته است که تولید ریل آغاز تولید محصولات با ارزش افزوده بالا بود و به دنبال آن محصولات دیگر همچون کلافهای صنعتی، تکمیل سبد ورق سازههای فولادی، طراحی و تولید تیرآهن نیمه سبک و … در دستور تولید قرار گرفت.
وی به تنوع بخشی محصولات در نورد ۶۵۰ اشاره کرد و گفت: همواره ذوب آهن در نورد ۶۵۰ با ظرفیت مازاد مواجه بود که با ورود ریل به این کارگاه، ظرفیت خالی را پر کردیم و این موجب تکمیل ظرفیت، تنوع بخشی محصولات و کاهش ضایعات تولیدات شده است.
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان با تاکید بر اینکه کمبود مواد اولیه و لزوم تولید محصولات با ارزش افزوده بالا یکی از چالشهای ذوب آهن است، تصریح کرد: امروز توسعه تیرآهن بال پهن در ذوب آهن ضرورت دارد، البته باید توجه داشت که بیشترین حاشیه سود برای این شرکت به ترتیب مربوط به تولید ریل، سپس کلاف، آرک، تیرآهن و میلگرد ساده است.
وی در ادامه با اشاره به بازسازی کوره بلند شماره یک بعد از پنج سال توقف با اتکا به توان داخلی شرکت و بومی سازی، گفت: این اتفاق موجب افزایش ظرفیت تولید شرکت به میزان ۸۰۰ هزار تن در سال و کاهش ریسک تولید ذوب آهن شده است.
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان با اشاره به بهبود وضعیت نقدینگی شرکت نسبت به ۱۰ سال گذشته، اظهار داشت: طی سال گذشته سود شرکت به میزان ۱۵ هزار و ۸۱۹ میلیارد ریال رسید که دلایل افزایش میزان درآمد و سود شرکت ناشی از تمرکز بر تولید، فروش محصولات صنعتی و محصولات با ارزش افزوده بالاتر، تمرکز شرکت بر صادرات به دلیل ارزش افزوده بالاتر، افزایش تورم و افزایش سطح عمومی قیمتها است.
رشد ۲۴۵ درصدی سودآوری شرکتهای تابعه ذوب آهن در سال ۹۹
وی یادآور شد: ذوب آهن، شاهد رشد ۲۴۵ درصدی سودآوری شرکتهای تابعه خود نسبت به سال ۹۸ بوده است.
یزدی زاده با بیان اینکه با همت تلاشگران ذوب آهن برای نخستین بار خروج از زیان انباشته پس از یک دهه در این شرکت اتفاق افتاده است، گفت: ذوب آهن طی یک دهه برای نخستین بار در سال ۹۹ به این نقطه رسید تا بتواند سود را بین سهامداران توزیع کند و سال گذشته میزان سود ۵۰۰ میلیارد تومان را پیش بینی کرده بودیم، اما به ۹۷۴ میلیارد تومان سود قابل توزیع دست یافتیم.
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان با اشاره به برخی دستاوردهای مهم این شرکت، گفت: تملک معادن زغالسنگ سوادکوه، تکمیل فاز نخست پروژه انتقال پساب فولادشهر، طراحی، ساخت و نصب درهای فلکسیبل باطری ۳ ککسازی در مسیر صنعت سبز، دستیابی به دانش فنی طراحی نسوز بدنه کوره بلند برای نخستین بار در کشور، افزایش ۴۰ هزار میلیارد ریالی حد اعتباری شرکت در بانکها، دریافت لوح تقدیر از بانک مرکزی و … از جمله این دستاوردها بوده است.
وی ادامه داد: یکی از عوامل تأثیرگذار بر تولید ذوب آهن، عدم تأمین یک میلیون و ۷۵۰ هزار تن سنگآهن بوده که تغییرات پیاپی در وزارت صمت در سال قبل یکی از عوامل اصلی آن بوده است.
یزدی زاده درباره پروژه تزریق پودر زغال در کاهش مصرف کک، گفت: کاهش هزینههای ارز ناشی از واردات کک، کاهش وابستگی به کک با توجه به محدود بودن ذخایر زغال، افزایش بهره وری کوره بلند از جمله دلایل تاکید بر اجرای این پروژه است.
وی درباره دلایل تأخیر در اجرای این پروژه، گفت: عدم استفاده از کارشناسان و شرکتهای خارجی به دلیل تحریم، عدم امکان بازدید و طی دورههای آموزشی پرسنل در کشورهای دارای این تجهیزات، عدم وجود تجربه بهره برداری از این پروژه در کشور، عدم امکان تثبیت شرایط کاری در کوره بلندها به دلیل برخی مشکلات در تأمین مواد اولیه باکیفیت و کم آبی از جمله دلایل تأخیر است.
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان در ادامه به برخی چالشهای ذوب آهن اشاره کرد و افزود: خشکسالی، کمبود آب، عدم پایداری تأمین مواد آهندار، قرار گرفتن ذوب آهن در لیست تحریم، پایین بودن سرمایه در گردش، شیوع کرونا، ظرفیت پایین تولید زغال کشور، تغییرات مداوم قیمت نهادههای تولید، عدم بهرهمندی نیروگاههای شرکت از گاز از جمله اصلیترین چالشهای این شرکت است.
به گفته یزدی زاده، تغییر رژیم کوره بلند به سمت سایر مواد آهن دار، خرید برق از بورس انرژی، افزایش تولید، کاهش مصرف کک، تملک معادن سنگآهن، تکمیل پروژههای تأمین آب، تولید محصول با ارزش افزوده بالاتر، اصلاح قراردادهای خرید، افزایش موجودی مواد اولیه، تداوم صادرات محصولات به ۲۲ کشور با وجود قرار گرفتن در لیست تحریم، انتقال نماد ذوب از فرابورس به بورس، مدیریت هزینههای شرکت با اصلاح نرمهای مصرف و … از جمله برنامههای ذوب آهن در سال ۱۴۰۰ است.
وی ادامه داد: تداوم پروژههای تصفیه پساب، تعیین تکلیف قطعی مطالبات سازمان تأمین اجتماعی، تسکیل کنسرسیویم و کلنگ زنی واحد تولید ورقهای الکتریکی به ارزش ۴۱۵ میلیون یورو از دیگر برنامههای این شرکت در سال جاری است.
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان همچنین اظهار داشت: طی سه ماهه نخست امسال تولید محصولات ذوب آهن به میزان ۱۲ درصد در چدن، ۳ درصد در شمش و یک درصد در محصول اصلی رشد داشته است.
وی گفت: به طور قطع اگر امسال ذوب آهن محدویتهای آبی را نداشت، دست کم ۵۰ هزار تن تولید محصولاتش بیشتر بود.
گفتنی است، مصوبات این مجمع بدین شرح است که صورتهای مالی تلفیقی گروه و شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان (سهامی عام) شامل صورت وضعیتهای مالی به تاریخ ۳۰ اسفند ماه ۱۳۹۹ و صورتهای سود و زیان، تغییرات در حقوق مالکانه و جریانهای نقدی برای سال مالی منتهی به ۳۰/۱۲/۱۳۹۹، با اکثریت آرا مورد تصویب مجمع قرار گرفت. با توجه خروج ذوب آهن اصفهان از زیان انباشته، برای اولین بار به سهامداران سود تعلق گرفت ومقرر گردید از محل سود قابل تخصیص ۹ هزار و ۷۳۸ میلیارد ریال به میزان ۳۵.۴ درصد معادل ۳ هزار و ۴۴۴ میلیارد ریال (به ازای هر سهم ۵۶ ریال) به عنوان سود سهام، با رعایت مفاد اصلاحیه قانون تجارت، به سهامداران پرداخت شود. همچنین مؤسسه حسابرسی هوشیار ممیز به عنوان حسابرس مستقل و بازرس قانونی اصلی شرکت و مؤسسه حسابرسی تدوین و همکاران به عنوان حسابرس مستقل و بازرس قانونی علی البدل، برای مدت یکسال انتخاب گردیدند. همچنین روزنامههای دنیای اقتصاد و صمت جهت درج اطلاعیه و آگهیهای شرکت برای مدت یک سال، تعیین گردید.
نظر شما