۳۰ تیر ۱۴۰۰، ۹:۴۲

فعال زیست محیطی در گفت‌وگو با مهر؛

کوهرنگ۳ هفتمین طرح انتقال آب کارون/ همه طرح های انتقال آب خوزستان

کوهرنگ۳ هفتمین طرح انتقال آب کارون/ همه طرح های انتقال آب خوزستان

اهواز- فعال زیست محیطی خوزستان گفت: سیاست دوگانه وزارت نیرو در قبال منابع آبی اصلاً صحیح نیست زیرا با وجود نابودی کارون هنوز طرح های انتقال آب مثل کوهرنگ ۳ در حال اجرا است.

کرامت حافظی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به حال ناخوش رودخانه کارون و نقش طرح‌های ویرانگر و ضد محیط زیستی انتقال آب از سرشاخه‌های کارون اظهار کرد: کارون بی‌رمق شده و مثل گذشته نیست و این را نباید کتمان کرد؛ امروز کارون حتی توان ورود به دریا را ندارد و آب شور دریاست که وارد کارون می‌شود و این به معنای مرگ این رودخانه است.

وی با اشاره به اینکه کارون یک رودخانه تمدن ساز است، افزود: اینکه در بهمن‌شیر آبادان (شاخه‌ای از کارون) و کارون خرمشهر وزارت نیرو برای جلوگیری از ورود آب شور دریا به کارون، سد مارد و سد چوئبده را احداث می‌کند تا جلوی ورود آب دریا را به کارون بگیرد یعنی مرگ کارون را قبول کرده است.

فعال زیست محیطی خوزستان با اشاره به اینکه شهرهای حاشیه تمدن کارون در اهواز، آبادان و خرمشهر نمی‌توانند برای آب شرب از کارون بهره‌مند شوند، بیان کرد: این موضوع فاجعه است به این یعنی که کارون حیات‌بخش به سیال مسموم فاضلاب تبدیل شده است.

مدیریت ناکارآمد منابع آبی در خوزستان عامل مشکلات فعلی

حافظی، سیاست وزارت نیرو درباره مدیریت منابع آبی را در خوزستان ناکارآمد و عامل اصلی مشکلات دانست و گفت: وزارت نیرو برای تأمین آب شرب ساحل کارون به جان کرخه بی‌رمق افتاده و با طرح آب‌رسانی غدیر از کرخه آب شرب تأمین می‌کند و این یعنی کارون نابود شده است.

وی با اشاره به نقش طرح‌های انتقال آب از سرشاخه‌های کارون در ایجاد بحران آبی در خوزستان و افتادن بار تأمین آب شرب اهواز به دوش رودخانه کرخه یادآور شد: بار این نابودی به جان کرخه افتاده و کرخه نیز رو به نابودی است چون در بالادست سدهای فراوان در حال بهره‌برداری و در حال ساخت دارد، توان تأمین جریان زیستی و حق آبه هورالعظیم را از دست می‌دهد.

به گفته فعال زیست محیطی خوزستان، وزارت نیرو با وجود نابودی کارون و همه این مسائل هنوز بر انتقال آب‌های کارون اصرار دارد.

حافظی افزود: انتقال آب‌های کارون از دهه ۳۰ شمسی و نخستین بررسی‌ها برای انتقال آب رودخانه کوهرنگ (بیرگان) به حوضه زاینده‌رود به سال‌های پس از جنگ دوم جهانی توسط آمریکایی‌ها باز می‌شود.

وی عنوان کرد: مطالعات انتقال آب‌ها مربوط به بیش از ۷۰ سال قبل است که آورد رودخانه کارون و بارش‌های زاگرس چند برابر حال حاضر بود و تغییرات شدید اقلیمی وجود نداشت؛ اولین انتقال آب کارون با نام کوهرنگ اول برای غیر شرب در دوران ستم‌شاهی به فلات مرکزی و اصفهان انجام شد.

فعال زیست محیطی خوزستان گفت: طرح‌های بعدی انتقال آب کارون در سال ۶۷ و بعد هم یکی پس از دیگری افتتاح شدند؛ این طرح‌های آمریکایی که از گذشته مطالعات آنها انجام شده با استدلال آب مازاد انجام شدند، حال آنکه حتی اگر آب مازاد وجود داشته باشد، انتقال آب کارون باعث افزایش هزینه‌های تولید محصولات صنعتی و کشاورزی در فلات مرکزی می‌شود که فاجعه اقتصادی است.

حافظی با اشاره به اینکه شرایط فعلی تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین نشان می‌دهد که هیچ آب مازادی در هیچ نقطه‌ای از کشور برای انتقال آب میان حوضه‌ای وجود ندارد، تصریح کرد: تونل اول کوهرنگ، تونل دوم کوهرنگ، تونل چشمه لنگان، تونل خدنگستان، این چهار سرشاخه انتقالی کارون به مسیر زاینده‌رود (معادل یک زاینده‌رود طبیعی) هستند که از زمان افتتاح تاکنون هر ساله آب سرشاخه‌های برف‌گیر را که نیاز تابستان خوزستان هستند برای غیر شرب به مسیر زاینده‌رود انتقال می‌دهند که از این میان حدود یک هشتم از آب انتقالی کارون در مسیر زاینده‌رود به صنایع یزد اختصاص دارد.

وی با اشاره به اینکه سد کمال صالح انتقال آب کارون (رود تیره دز) به صنایع اراک (رود دز در بند قیر شوشتر پیش از اهواز) به کارون می‌ریزد، اظهار کرد: انتقال آب الیگودرز به کوچری گلپایگان و قم که بخشی از این سرشاخه برای شرب شهر قم است، همه این انتقال‌ها به غیر از بخشی از انتقال آب قم برای غیرشرب و با افزایش هزینه‌های تولید محصولات صنعتی و کشاورزی و فاجعه اقتصادی و اتلاف بیت المال هستند.

فعال زیست محیطی خوزستان یادآور شد: هر ساله آب سرشاخه‌های برف‌گیر کارون را به سمت فلات مرکزی انتقال می‌دهند، آب سرشاخه‌های برف‌گیر که تأمین‌کننده آب تابستان خوزستان است چون آب ذخیره شده در سدها با وجود گرمای فراوان تبخیر و سدها تشت تبخیر شده‌اند.

حافظی بیان کرد: خوزستان در فصل تابستان تشنه آب‌های انتقالی کارون است که آب برف هستند و با گرمای هوا باید به سمت خوزستان جاری شوند ولی از این استان دریغ شده‌اند؛ سد و تونل کوهرنگ ۳ هفتمین طرح انتقال آب از سرشاخه‌های کارون (تونل به اتمام رسیده و سد در حال ساخت با هزینه فولاد اصفهان) که مسئولان در خواب هستند و این سد در حال ساخت است.

وی عنوان کرد: پس از ساخت سد کوهرنگ سوم دیگر آبی از زردکوه اصلی‌ترین سرچشمه کارون به خوزستان سرازیر نمی‌شود و آب یخچال‌ها و برف‌چال‌های آن توسط صنایع آب بر فلات مرکزی بلعیده می‌شوند.

فعال زیست محیطی خوزستان ادامه داد: باید به این نکته توجه کرد که انتقال آب‌ها از سرشاخه‌های برف‌گیر کارون است که آب تابستان کارون را تأمین می‌کند و سدها با تغییرات اقلیمی توان ذخیره آب ندارند و کارون به سرشاخه‌های برف‌گیر برای تأمین آب تابستان نیاز اساسی دارد.

حافظی خبر داد: طرح‌های دیگر انتقال آب مانند بهشت‌آباد (با لوله یا تونل)، ونک سولگان، خرسان و کوگان نیز در حال تجهیز کارگاه و همچنین آغاز به ساخت هستند.

وی انتقاد کرد: کارون بی‌رمق دیگر توان تأمین آب شرب ندارد؛ آب شرب حاشیه کارون در اهواز، خرمشهر و آبادان با فشار به کرخه و طرح غدیر تأمین می‌شود؛ همچنین کرخه بی‌رمق از تأمین آب هورالعظیم عاجز مانده و کارون به سیال مسموم فاضلاب تبدیل شده است.

فعال زیست محیطی خوزستان بیان کرد: کارون توان ورود به دریا ندارد و سد مارد و چوئبده برای جلوگیری از ورود آب شور دریا به کارون ساخته شده که فاجعه محیط زیستی و باعث جلوگیری از مهاجرت ماهیان دریا به رود شده است.

حافظی گلایه کرد: در اصفهان مدیریت آب زاینده رود به طور غیرقانونی تأمین جریان زیستی زاینده‌رود و تالاب گاوخونی را بعد از شرب انجام نمی‌دهد و اولویت را به صنعت و کشاورزی می‌دهد؛ طبیعی است وقتی این صنایع هر روز بزرگ‌تر می‌شوند و اولویت برداشت آب دارند، جریان زیستی زاینده‌رود قطع و تالاب گاوخونی آب نداشته باشد.

وی اضافه کرد: اصلاح الگوی کشت نیز انجام نمی‌شود و برنج‌کاری در اصفهان وجود دارد و در سال تنش آبی نیز ممنوعیت اعمال نمی‌شود؛ البته هر کشت با آب انتقالی کارون فاجعه اقتصادی است چون هزینه تولید را بالا می‌برد.

فعال زیست محیطی خوزستان با بیان اینکه در موضوع کرخه بیش از ۲۰ سد در بالادست کرخه در حال بهره‌برداری یا در حال ساخت است، یادآور شد: سد تنگ معشوره، سد ایوشان، سد تاج امیر، سد زیبا محمد، تونل انتقال آب کاکا رضا، سد هاله، سد چناره، سد کلان، سد نعمت آباد، سد خرم رود، سد آناهیتا، سد سرابی، سد رازآور، سد جامیشان، سد قشلاق هرسین، سد گاماسیاب، سد شیان، سد سراب تلخ، سد مخمل کوه، سد سیمره و سد کرخه در استان‌های همدان، ایلام، کرمانشاه، لرستان و خوزستان بر حوزه آبریز کرخه بر سرشاخه‌های رود کرخه فاجعه بزرگی را هشدار می‌دهند.

حافظی با گلایه از اینکه این اقدامات در حوضه مسئولیت وزارت نیرو است که رفتار متناقضی نسبت به خوزستان و فلات مرکزی دارد، گفت: سیاست دوگانه وزارت نیرو در قبال منابع آبی اصلاً صحیح نیست؛ امثال وزیر نیرو و مسئولان شورای عالی آب در زادگاه‌های خود در فلات مرکزی با تکیه بر انتقال آب کارون کارخانه‌های فولاد، پتروشیمی و پالایشگاه را یکی پس از دیگری افتتاح و جلگه حاصلخیز خوزستان در پایین‌دست تشنه و اسیر ریزگرد داخلی می‌شود.

وی افزود: تونل اول کوهرنگ از سال ۱۳۳۲ تاکنون به مقصد زاینده‌رود و تونل دوم کوهرنگ از سال ۱۳۶۸ تاکنون به مقصد زاینده‌رود در حال فعالیت هستند؛ همچنین تونل چشمه لنگان از سال ۱۳۸۴ تاکنون به مقصد زاینده‌رود در حال انتقال آب است، سد کمال صالح رود تیره (سرشاخه دز) نیز از سال ۱۳۹۰ تاکنون به مقصد صنایع اراک فعال و آب را برای صنایع اراک منتقل می‌کند و از طریق تونل خدنگستان از سال ۱۳۹۲ تاکنون آب را به مقصد زاینده‌رود منتقل می‌کند.

فعال زیست محیطی خوزستان خبر داد: انتقال آب سرشاخه دز از الیگودرز از سال ۱۳۹۵ تاکنون به مقصد سد کوچری گلپایگان اصفهان و سپس به مقصد قمرود ادامه دارد و به پایان نرسیده است.

به گفته حافظی، این ۶ سرشاخه کارون به طور کامل از زمان افتتاح تاکنون انتقال داده می‌شوند.

کد خبر 5262424

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • محمد IR ۲۱:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۰
      10 16
      آب شهرکرد مال اصفهانیا نباشه مال خوزستانیا هم نیست
      • IR ۲۳:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۰
        12 9
        بی خودی حرف نزن،آب کارون را دارند با طرحهای کوهرنگ ۱،۲،۳ به اصفهان منتقل میکنند و حق آب خوزستان رو اصفهان برای خودش میبره
      • فرشاد IR ۰۱:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
        4 1
        شماکه میگی حرف بیخودنزن توداری بی ربط حرف ناحق میزنی چیزی که نمیدونی چرا تهمت میزنی شماازکی طلبکاری؟؟؟شمابریدیقه مسؤل شهرتونابگیردبیخودحرف بی ربط نزن
      • IR ۰۲:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
        12 3
        مسیر طبیعی آب نباید تغییر کنه چون باعث فاجعه زیست محیطی میشه و دودش تو چشم همه هم وطنان میره.نباید محدود و منطقه ای فکر کنیم و باید برای علم ارزشزقائل بشیم
      • IR ۰۲:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
        7 4
        اگه راست میگید سد نسازید ببینیم رودخانه خودش به کجا میره کارون حق خوزستان نه اصفهان که زورکی آب و جمع کرده واسه خودش
      • محمود IR ۱۷:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
        10 3
        بحث سر تونل هایی است که مردم را اواره و محیط زیست را نابود کرده است. اب کوهرنگ به طور طبیعی و خدادادی سمت کارون و خوزستان می امد عده ای با تونل مسیر را منحرف و مردم و طبیعت را محروم کردید و خشکسالی و بی ابی مصنوعی را تحمیل کردید.
    • IR ۲۲:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۰
      16 2
      به این دولت و مسئولین هیچ امیدی نیست،خدایا خودت پشتیبان مردم مظلوم خوزستان و چهارمحال بختیاری باش
    • محمد رضا IR ۰۰:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
      6 1
      به نظرمن مسولین بی کفایت باید از خودشون خجالت بکشن همین وبس
    • IR ۰۸:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
      7 2
      ای کاش ایشان به طرح های توسعه کشاورزی در خوزستان از جمله چند برابر شدن کشت برنج و نیشکر هم اشاره می فرمودن و همه تقصیرها رو بر سر انتقال آب نمی انداختن همه طرح های انتقال آب روی هم رفته زیر ۱میلیارد متر مکعب آب منتقل میکنه اونهم وقتی بارندگی زیاد باشه فقط با یه سرچ ساده می تونید آمارش رو در بیارین
    • IR ۰۹:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
      8 3
      باید تا دیر نشده و فاجعه رخ نداده جلوی ساخت سد کوهرنگ ۳ گرفته بشه
    • بیتا IR ۱۰:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
      5 1
      والا اینجور که شما نوشتین ،باید زاینده رود کاملا روان و جاری باشه ...من متعجبم چرا ما که اصفهانیم میبینیم رودخونمون بیست ساله خشکه
      • IR ۱۹:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
        4 1
        خب برادر آب زاینده رود تا سد چم علیشاه باغبادران رو هم موج میزنه و لب به لب رودخونه هست ،از سد چم علیشاه آب رو با تونل به یزد و کرمان میفرستن و دیگه جونی براش نمیمونه که تا اصفهان برسه
      • IR ۰۱:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
        2 0
        اره دیگه چشم دیدن ما را ندارند چرا ما آبی تو زاینده رود نمیبینیم چرا باتلاق گاوخونبی باید خشک باشه
      • محمد IR ۰۳:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
        2 7
        مگه اصفهان کویری رودخونه هم داره چایی نخورده صاحب خونه شدین اصفهان از زمان قدیم از قنات ها کشاورزی میکردند و آب خوردنشونم از قنات بوده اصفهان یزد و کرمان هیچ حقی از زاینده رود و کارون ندارند حالا خورستان چون خاک بختیاریه و همجوار استان بختیاریه حق داره مازاد آب زاینده رود و کارون بختیاری براشون بره
      • IR ۲۱:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
        3 1
        محمد جان اصفهان رودخونه نداره؟!! جغرافیا چند شدی؟
    • IR ۱۱:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
      9 3
      سد کوهرنگ ۳ مجوزات زیست محیطی نداره و یک طرح غیر قانونی است که فولاد مبارکه با زد و بند و غیر قانونی داره هزینه ساخت اون رو پرداخت میکنه تا آب رو از سرچشمه کارون و با نابود کردن زمینهای مسکونی و کشاورزی مردم منطقه بیرگان کوهرنگ و آواره کردن اهالی آنجا ،برای طرحهای توسعه خود به اصفهان منتقل میکند
    • جمشید IR ۱۲:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
      2 0
      آب را بردند آیا برای توسعه مناطقی که آبشان را برده اند هم تاکنون اقدام سازنده ای انجام داده اند
      • IR ۲۳:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
        0 3
        ایران شده یزد کرمان اصفهان تهران خوزستان و آذربایجان شدند در این کشور زیر درختی
    • IR ۱۵:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
      8 1
      تا وقتی که خائنین و مافیای سد سازی در ایران جمع آوری و مجازات نشوند مشکلات خوزستان حل نخواهد شد 700 سد در ایران وجود دارد که در جهت انتقال آبها ساخته شده که موجب تغییر اکوسیستم وخالی شدن سفرهای زیر زمینی میشود و در سالهای اخیر نیز باعث به وجود آمدن بلایای طبیعی همانند زلزله سیل و گرد وغبار شد.
    • IR ۱۸:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
      3 1
      من دلواپس استخرپارتی های لواسان هستم....
    • IR ۱۸:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
      4 5
      ۳ میلیارد متر مکعب آب کارون از استان اصفهان سرچشمه میگیره اون وقت برای ۷۰۰میلیون متر مکعب انتقال آب به اصفهان دارن چه شلوغی میکنن در حالی که اصفهان از این انتقال آب سهم یزد و کرمان و قم را هم باید بده البته به نظر میاد دوستان خوزستانی فقط با رسیدن آب به اصفهان مشکل دارن با آب یزد و کرمان و قم مشکل ن
      • M IR ۰۱:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
        1 3
        آخه نمیتونند ما روببینند حالا باید همشهریاشون از اصفهان جمع کنند برند یزد وقم ساکن کنند
      • علی IR ۰۳:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
        2 3
        اولا اصفهان گور داره که کفن داشته باشه که آب داشته باشه یه کویر خشک و بی آب بوده قرارداد بین بختیاریها و شیخ بهایی بود که اصفهانیا از تشنگی نمیرند که قرارداد تموم شده بعدشم آب زاینده رود و کارون متعلق به استان چهار بختیاریه نه اصفهان و نه یزد و نه خوزستان که از طرق تونل های غیر قانونی به اصف میریزه
    • IR ۱۹:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
      7 0
      کارون از استانهای چهار محال، کهکیلویه،اصفهان و لرستان سرچشمه میگیره آورد آبی کارون بین 14 میلیارد تا 21 میلیارد متر مکعب در ساله واقعا فکر میکنید انتقال 750 میلیون متر مکعب آب در سال باعث خشکی کارونه
    • Mousa UA ۲۱:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
      10 1
      این همه گفتی، نگفتی چقدر آب با این سه تونل به اصفهان منتقل می‌شه، بهشت آباد هم که در هاله‌ای از ابهامه، چرا بدون آمار و به طور هدفمند قصد دارید سدسازی‌های مخرب، کشت ده‌ها هزار هکتار نیشکر و برنج، فولاد خوزستان و نبود زیرساخت‌ها برای تامین شرب را لاپوشانی کنید؟
    • مادر RO ۲۳:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
      5 1
      قراداد 30ساله انتقال آب به کویت رو متوقف کنید
    • IR ۰۰:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
      7 3
      تا الان هم حسابی بچه بازی در آوردن مسئولین راه چاره تونل نیست به خدا با تونل زدن بقیه رو بدبخت نکنین آب اصفهان رفت یزد اصفهان خشکید آب کارون مصنوعی هدایت شد کارون خشکید الان کوهرنگ هدایت شه چهارمحال جهنم میشه و اگه منبع به این بزرگی از بین بره تهش خیلی ها زجر میکشن.
    • IR ۰۰:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
      7 1
      توروخدا نکنید نتیجه دست بردن تو طبیعت به صورت بدون آگاهی که نمونه بارزش این تصمیمات مذخرف هست تهش به مرگ منجر میشه آب نیست چرا ۱۰ سال پیش نرفتین سراغ آب شیرین کن حتما که نباید سود پولی داشته باشه یه چیزی
    • IR ۰۰:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
      0 0
      تهش مشخصه مثل همه اراجیف هوایی که آقایان تصمیم گیری می کنند بدبختی
    • IR ۰۰:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
      4 0
      از اصفهان اب رفت یزد اصفهان خشک شد رفت از زردکوه و کوهرنگ بگیره به دنبالش آب زرد کوه که میره کارون داستان دار شد کارون خشکید نتیجه دست بردن یه چنین مسئولانی بدبختی محض مردمه ۴سال دیگه جنگ میشه اما این بار سر آب
    • IR ۰۰:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
      4 0
      نکنین توروخدا مثلاً همین بهشت آباد اگه راه بیفته هیچ برفی دیگه کوهرنگ نمیاد و تمام رود هاش خشک میشه اگه این طوری شه که دیگه زرد کوه آب نداره که بیاد برا اصفهان و خوزستان و ظرفیت آب در کل کم میشه مثل این میمونه که لیوان آب دو نفر را نصفش را بریزیم دور بعد بدیم ۳ نفر بخورن
    • IR ۰۱:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
      3 1
      کارشناس محترم زحمت بکشید گوگل مپ رو باز کنید و به سطح زیر کشت محصولات کشاورزی خوزستان توجه کنید غیر از استانها شمالی هیچ جای کشور چنین سطح زیر کشتی نداره از جمله کاشت برنج آنهم در دمای بالای خوزستان با تبخیر زیاد!!
    • حمید IR ۱۲:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
      7 1
      آب ونفت وکاز توی این کشور مال همه است .فقط باید بهینه مصرف بشه .کشاورزی فقط با روشهای نوین .اکثر هدر رفتن آب مربوط به کشاورزی سنتی است .دولت حتما حتما باید فقط بصورت تجهیزات آبیاری به کشاورزان کمک کنه .نه فقط وام نقدی بده.
    • حمید IR ۱۲:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
      12 1
      اگر استانها بخواهند بر سر هرمسئله ای باهم درگیر بشن دشمن خارجی دست به تحریک مخصوصا درنواحی خوزستان میزنه .اونموقع هست که خدای ناکرده نفتی وگازی نمیمونه که به هیچ استانی برسه .هشیار باشیم وبدانیم خطر در کینه.هرچهارسال ممکنه مسئولین عوض میشن ولی ایران نه
    • کارشناس IR ۱۹:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
      2 0
      پروژه‌های انتقال آب بسیار محدودتر از آن هستند که بتوانند تنش آبی ایجاد کنند. در واقع حجم انتقال آب از سرشاخه رودهای دز و کارون استان خوزستان توسط ۳ تونل کوهرنگ و تونل بهشت آباد در سال‌های ترسالی از ۷۸۰ میلیون متر مکعب در سال فراتر نمی‌رود که کمتر از ۳ درصد دو رودخانه دز و کارون در شرایط ترسالی است ب
    • IR ۲۱:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
      7 0
      قرارداد شیخ بهایی و بختیاری!!! اینو از کجا در آوردی اصفهان تاریخ باستانی داره تمام سیاحان و جهانگردان از هزار سال پیش از آبادانی و پیشرفت و هنر اصفهان گفتند زمانی که انتقال آبی نبود سفرنامه ناصرخسرو را بخوان بی سوادی و بی اطلاعی در این مملکت بیداد میکنه
    • علي IR ۱۲:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
      2 1
      با سلام تالحظه اي كه راس وزارت نيرو از استان يزد كرمان واصفهان هسن وضعيت همينه انتقال اي كارشناسي شده نيست بلكه ساسي وزياده خواهي اين استانها جهت توسعه صنعت خودشون وبه قيمت تخريب زير ساخت هاي استان خوزتان وجلوگيري از رشد صنعت ونمنه عمل اين كار هم امار بالاي بيكاري در اين استان .
    • IR ۱۲:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
      5 0
      سلام لطفادولت بعدی جلوی انتقال بی رویه آب کارون رابگیردچون واقعاکارون جان خوزستان است.
    • IR ۱۳:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
      5 0
      شمافقط برای انتقال حق شرب حق داریدازسرشاخه کارون برداریددرضمن خداوندسرشاخه کارون سمت خوزستات هدایت کرده واین حق طبیعی خوزستان ونعمتی که خداوندبه بنده هاش رواداشته کسی نمی تواندمنحرف کندیاجلوی ان رابگیرد
    • مرجان IR ۰۶:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
      2 0
      سلام،مرجانم از خوزستان ایرادی نمیبینم که برای آشامیدن آب های منطقه به استان های دیگر منتقل شود ، علت اصلی دعوای آب این که حجم پشت سدها رو نگه میدارن از ترس اینکه اگر خالی شد خداوند باران رحمتش را نازل نمی کند در حالی که این عقیده از روی ضعف ایمان برخی مسئولین سرچشمه می گیرد .