به گزارش خبرگزاری مهر، آیین تکریم جبار باقری مدیرعامل سابق انجمن حمایت زندانیان مرکز و معارفه سید حشمت اله حیات الغیب مدیرعامل جدید انجمن حمایت زندانیان مرکز با حضور رئیس سازمان زندانها، اعضای هیئت مدیره و مدیر کل زندانهای استان تهران در دفتر رئیس سازمان زندانها برگزار شد.
در این آیین حاج محمدی در رابطه با خانواده زندانیان و اهمیت توجه به آنها از نگاه عالی ترین مقام مسئول در قوه قضاییه نسبت به خانواده زندانیان گفت: هر چه در زمینه رسیدگی به خانواده زندانیان عمق داده شود و به یک سرکشی و کمک معیشتی اکتفا نشود و هرچه این بازدید ها و سرکشی ها و دیدن ها بیشتر شود باعث ایجاد دغدغه مسئولان نیز می شود و حتماً اثرگذارتر خواهد بود.
رئیس سازمان زندانها تاکید کرد: اگر به واسطه این دیدن ها و بازدیدها با قول دادن به خانواده ها امیدی را ایجاد کنیم و اقدام جدی پشت سر آن نباشد حتماً این بدقولی مصیبتی بر مصیبت خانواده زندانی اضافه خواهد کرد و احتمالاً این خانواده در دل خود میگوید که ما که نخواسته بودیم شما بیایید و قول دهید و چرا ما را امیدوار کردید تا ما چشم به راه بمانیم.
حاج محمدی تصریح کرد: سر زدن به خانواده زندانیان کف اقدامات ما است و البته لازم و ضروری است و عمیقترین و بهترین و بنیادی ترین اقدام برای خانواده زندانیان موضوع سرکشی از خانواده زندانیان است.
رئیس هیات مدیره انجمن حمایت زندانیان افزود: مبنای کار ما در زندان و زندانبانی ترحم و مهربانی به بندگان آسیب دیده ی خطاکار و زمین خورده است.
این مقام قضایی گفت: نکته دیگر این است که از جمله ایرادات شرعی و اخلاقی که در رابطه با مجازات حبس مطرح میشود اصل فردی بودن مجازات جرم است و بر خلاف این اصل به واسطه مجازات حبس، کسانی مجازات می شوند که گناهی مرتکب نشده اند و آن هم خانواده زندانیان است و حتماً یکی از اهداف انجمن های حمایت زندانیان باید کاهش آسیبهای ناشی از حبس به خانواده زندانیان است.
حاج محمدی در خصوص کسانی که مشکوک و مردد هستند که آیا اصلاً باید به خانواده زندانیان توجه شود یا خیر و اینها (خانواده زندانیان) احتمالاً به اشتباهات همسر و پدرشان راضی بودند گفت: واقعیت این است که بر اساس تجربیات در بسیاری مواقع بیش از حدود ۸۰ درصد خانواده زندانیان به جرم و خطای سرپرستشان مطلع یا راضی نبودهاند.
وی در زمینه مراقبت از خانواده زندانیان افزود: اگر ما از خانواده زندانی مراقبت نکنیم او هم می تواند زندانی بالقوه باشد. یعنی چند صباحی دیگر به جمع زندانیان اضافه شود و وظیفه حاکمیت دینی این است که مراقبت کند از خانواده تا از بابت مسائل آموزشی، سلامت و معیشت آسیب نبیند و باورهایش به حاکمیت دینی خدشهای وارد نشود.
پوشش حمایتی حداکثری و کیفی باشد
رئیس سازمان زندانها با تاکید به سرکشی از خانواده زندانیان گفت: وقتی که به خانواده زندانی سر بزنیم به جای اینکه خانواده زندانی در این سختی ها و مشقات و مشکلات نسبت به حاکمیت بدبین باشد، با یک سر زدن جزئی و کوتاه او باور می کند که واقعاً اینها دلسوزند لذا تلاش شود که این پوشش حمایتی و پوشش حداکثری کیفی باشد.
وی افزود: یکی از موقعیت های فوقالعادهای که گروه های جهادی می توانند مشارکت کنند همین موضوع خانواده زندانیان و انجمن های حمایت زندانیان است که باید در این زمینه الگو بود.
حاج محمدی در رابطه با کمک انجمن های حمایت به خانواده های زندانیان گفت: در طول سال ۹۹ رقمی که به خانواده زندانیان کمک شد ۷۰ میلیارد تومان بوده است و این رقم در پنج ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۰ به بیش از ۹۸ میلیارد تومان افزایش یافته است و رشد بیش از ۱۴۰ درصدی را شاهد بودیم که این یک نشانه برای میزان توجه به مقوله خانواده زندانیان است.
در پایان از تلاش های جبار باقری مدیرعامل سابق انجمن حمایت زندانیان مرکز قدردانی شد.
نظر شما