خبرگزاری مهر - گروه استانها: کارشان برافروختن نور امید در دلهایی است که محرومیت را دوره و با باطن خداییشان نقشی از نوعدوستی را در دفتر زندگی محرومان ترسیم میکنند. جهادیها را می گویم، همانهایی که هنوز عطر خوب انسانیت از فراخنای وجودشان به مشام میرسد.
همان خاکی پوشانی که با افتادگی و با مرام خاکیشان با حضور در مناطق محروم نور امید را در دل بازماندگان از تحصیل روشن میکنند. نامشان برگفته از تلاش است و لقب جهادی به خود گرفتهاند کسانی که در هیاهوی لذتهای کاذب دنیوی رنگ نباختهاند و اوقات خوشی شأن را در کنار مردم رنج دیده سپری میکنند و با لبخند رضایت آنان جان میگیرند تا همچنان امید ببخشند.
در زمانهای که آدمها در ازدحام خیابان زندگی با مشغلههای فراوان حتی خودشان را هم فراموش کردهاند، عدهای جوان مؤمن پای کار، تمام دغدغه ذهنیشان راهی شدن به مناطق محروم و دور افتاده است تا داشتههای علمی شان را بدون هیچ چشمداشتی و مشتاقانه به علاقمندان دانش و یادگیری عرضه کنند.
این از خود گذشتگی جهادگران نشان از درس نوعدوستی و اخلاص در عمل برای رضای خداست. خدمتی بزرگ که جهادیها به آن افتخار میکنند.
اقدامات گروههای مختلف جهادی در استان فارس بسیار متنوع و چشمگیر است و هر گروه به طبع نیاز جامعه آستین همت بالا زده و برای کاهش آلام دردمندان تلاش میکنند.
یکی از این گروه جهادی که با شور دانش افزایی در استان پهناور فارس ردای خدمت بر تن کردهاند گروه جهادی شهید مسعود طاهری است.
این گروه جهادی وابسته به دانشگاه فرهنگیان فارس با تشکیل یک گروه از دانشجو معلمان خواهر و برادر این بار در شهرستان لامرد به صورت خودجوش و با همکاری آموزش و پرورش این شهرستان به سراغ دانشآموزانی رفتند که در یکی از روستاهای شهرستان لامرد زندگی میکنند.
با گذشت دو سال از شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس آسیبهای جبران ناپذیری به بدنه آموزش و پرورش وارد شده است. تعطیلی اجباری مدارس برای در امان ماندن دانش آموزان از این بیماری مهلک باعث کاهش کیفیت آموزشی و باز ماندن دانش آموزان مناطق محروم استان فارس از تحصیل شده است.
یکی از اهداف گروه جهادی شهید مسعود طاهری تحقق عدالت آموزشی و محرومیت زدایی از چهره روستاهاست که فعالیت خود را در این زمینهها دنبال میکند.
این گروه جهادی تابستان امسال هم با حضور ۱۳ دانشجو معلم شهرستان لامرد با گذراندن چندین جلسه توانمندی در خصوص چگونگی تدریس و مباحث تربیتی در روستای ده شیخ از روستاهای این شهرستان در فاصله ۱۱ کیلومتری از شهر لامرد شروع به فعالیت کردهاند.
در همین رابطه مسئول گروه ۱۳ نفره دانشجو معلمان جهادگر شهرستان لامرد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در سه هفته فعالیت جهادی، بیش از ۸۰ دانشآموز نیازمند آموزش از مدارس مختلف در این طرح با رعایت پروتکلهای بهداشتی و با ظرفیت مناسب در هر کلاس، عقب ماندگیهای درسی خود را دوره کردند.
سید عارف حقایقی افزود: در این دوره علاوه بر زمان آموزش حضوری، دانش آموزان باز مانده از تحصیل روستای ده شیخ از توابع شهرستان لامرد در منزل نیز به صورت مجازی وضعیت دانش آموزان رصد و ارتباطگیری با آنها ادامه داشته است.
این دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان فارس، مهمترین هدف این گروه جهادی را تحقق عدالت آموزشی برای دانش آموزان نیازمند و عقب مانده از تحصیل و توانمندی دانشجومعلمان جهادگر در امر تدریس و کسب تجربه در فضای تدریس دانست.
وی با بیان اینکه این طرح در روستای دهشیخ لامرد با جمعیتی بالغ بر هزار نفر به تناسب آمارهای آموزشی، اداره آموزش و پرورش شهرستان لازمالاجرا شد، عنوان کرد: این طرح به مدت سه هفته (هر هفته چهار جلسه) و با توجه به گرمای شدید هوای منطقه لامرد از ساعات ۸:۳۰ تا ۱۲:۳۰ صورت میگرفت زیرا به دلیل گرمای بیش از حد لامرد امکان آموزش و تدریس در شیفت عصر فراهم نبود.
حقایقی تاکید کرد: در این اردوی جهادی ۳۵ نفر دانشآموز دختر و ۴۸ دانشآموز پسر در هر شش پایه تحت پوشش آموزشهای رایگان گروه جهادی شهید مسعود طاهری قرار گرفتند.
این سرپرست گروه جهادی دانشجو معلمان فارس در لامرد ادامه داد: علاوه بر استفاده از شش کلاس مدرسه از نمازخانه و یک اتاق دیگر هم برای آموزش استفاده میشد.
وی بیان داشت: این گروه جهادی متشکل از ۱۳ نفر (۸ نیروی برادر و ۵ نفر خواهر) دانشجو معلم بوده که روزانه مسافتی حدود ۲۲ کیلومتر (رفت و برگشت) را برای انجام این طرح طی میکردند.
حقایقی متذکر شد: بطور کلی دانش آموزان این منطقه (خود دهشیخ) از شرایط اقتصادی نسبتاً خوبی برخوردار بودند ولی از لحاظ سطح آموزشی طبق آمارهای که ما از اداره آموزش و پرورش گرفته بودیم در شرایط مناسبی نبودند.
این مسئول گروه جهادی دانشجو معلمان فارس با اذعان بر اینکه تعدادی از دانش آموزان این دوره صرفاً از یک مدرسه نبودند، یادآور شد: برای برگزاری این دوره آموزشی با رایزنیهای متعدد با مدیران مدارس و انتشار فراخوان این دوره جهادی دانش آموزان مدارس مختلف دهشیخ در این دوره شرکت کردند.
حقایقی این طرح را فرصتی مغتنم برای دانشجو معلمانی که قبل از فارغالتحصیلی، خود را در فضای چالشی تدریس و آموزش قرار دادهاند را یک ارزیابی از آمادگی خود برای خدمت در سالهای آینده دانست.
وی در ادامه از صحنههای زیبا این تجربه جهادی سخن به میان آورد و گفت: ارتباطگیری خوب و صمیمی دانشجو معلمان با دانش آموزان و بی صبری و بی طاقتی آنها برای کلاس روز بعد خاطره دلنشینی است که اذهان دانشجو معلمان تشنه خدمت به یادگار خواهد ماند.
این دانشجو معلم بسیجی از دیگر برکات این دوره را چالشهای مختلفی دانست که در امر تدریس دانشجو معلمان را با آنها روبرو و بعد از گذشت سه هفته تدریس، تجربه و تغییر نگاهی متفاوت در بحث تدریس را در آنان به وجود آورد.
حقایقی تعامل خوب اداره آموزش و پرورش لامرد و حوزه بسیج استان فارس با اهدای جوایز مختلف به دانش آموزان را عاملی مؤثر در ایجاد صمیمیت و تشویق آنان برای یادگیری بهتر مطرح کرد.
وی خواستار شرکت تمامی دانشجو معلمان در چنین فعالیتهای جهادی شد و ابراز کرد: مشارکت در این دورههای آموزشی جهادی برای دانشجو معلمان فرصت مناسبی است تا قبل از فارغالتحصیلی و اشتغال با حوزه تدریس و چالشهای آن آشنا شوند.
نظر شما