خبرگزاری مهر، گروه استانها: روستای موسویه از آن دسته روستاهای خراسانجنوبی است که زمین و خانههای آن در تصرف بنیاد مستضعفان قرار دارد. هر چند بنیاد تصمیم گرفته با شروطی خانههای اهالی روستا را که بسیاری از آن حدود ۵۰-۶۰ سال قبل ساخته شده را به نام آنها سند بزند ولی انگار همه چیز به همین راحتی نیست و اهالی گلایههایی از روند این واگذاری دارند.
خانم مسنی به نام فاطمه نظری از اهالی روستای موسویه در گفتگو با خبرنگار مهر بیانکرد: برای خانهای که در آن بیش از ۶۰ سال است که زندگی میکند بنیاد مستضعفان اعلام کرده باید ۹ میلیون تومان پرداخت کند تا به او واگذار شود.
وی با بیان اینکه این خانه از پدر شوهرم به شوهرم ارث رسیده است، گفت: ۱۵ سال است که همسرم فوت کرده از کجا این هزینه را تأمین کنم.
این بانوی اهل روستای موسویه با بیان اینکه هیچ منبع درآمدی ندارد، افزود: از محل مستمری کمیته امداد گذران زندگی میکنم.
واگذاری رایگان تنها تا ۵۰۰ متر
اسلامینیا، رئیس شورای اسلامی موسویه در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهارکرد: من تمامی مطالبی که در این کلیپ توسط خانم نظری بیان شده است را تأیید میکنم و البته این موضوع نه تنها مشکل این بانو که مسئله برخی دیگر از اهالی این روستا نیز هست.
وی بیانکرد: مشکل از آنجا ناشی میشود که بنیاد مستضعفان اگر خانه افراد در موسویه کمتر از ۵۰۰ متر باشد را به صورت رایگان به نام فرد سند میزند ولی اگر بیش از این میزان باشد گفتهاند برای هر متری باید حدود ۱۸-۱۷ هزار تومان پرداخت کنند.
رئیس شورای اسلامی موسویه گفت: این در حالی است که در موسویه به واسطه آنکه مشکل زمین وجود نداشته است و افراد برای محل نگهداری دام خود و بسیاری از نیازهای دیگر هم به زمین نیاز داشتند، خانهها را در زمان ساخت وسیع ساختهاند و الان خانهها بیش از ۵۰۰ متر و در حدود ۷۵۰ و هزار متر است.
اسلامی نیا یادآور شد: این در حالی است که در حال حاضر به واسطه خشکسالی و خیلی از محرومیتها افراد توان پرداخت هزینه خرید مازاد بر ۵۰۰ متر را ندارند.
وی افزود: حتی برخی از اهالی روستای موسویه گوسفندان خود را فروختهاند تا بتوانند این پول را پرداخت کنند.
درآمد بنیاد از موسویه در خود روستا هزینه شود
رئیس شورای اسلامی موسویه یادآورشد: شاید بنیاد از محل این درآمدها بخواهد در راستای توسعه و عمران کاری کنند که ای کاش این درآمدها در خود استان و مهمتر از آن در محل خود روستای موسویه هزینه شود.
غلامرضا همایون فر از دیگر اهالی روستای موسویه نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهارکرد: در حالی از اهالی موسویه در خواست شده که در صورت بیشتر بودن بیش از ۵۰۰ متر زمین و خانه تصرفیشان باید مازاد را بخرند که آنها حدود ۶۰ – ۷۰ سال است در این خانهها زندگی میکنند.
وی با بیان اینکه گلایهها از بنیاد مستضعفان در روستای موسویه بسیار زیاد است، اظهار کرد: به عنوان مثال در سال ۶۵( ایام دومین شورای پس از انقلاب) به واسطه برخی خدماتی که داشتهام دو قطعه زمین به من در روستای موسویه واگذار شده است تا برای فرزندانم بسازم.
همایون فر گفت: اما من به واسطه برخی از مسائل مالی تاکنون نتوانستهام آن زمینها را بسازم و حالا بنیاد همان زمینها را به مزایده گذاشته است.
این فرد از اهالی روستای موسویه با بیان اینکه مردم این روستا سالها است برای بنیاد کار کشاورزی میکنند، اظهارکرد: نکته و مسئله این است که در ابتدا قرار بوده مازاد ۵۰۰ متر را با ۲۰۰ تومان محاسبه کنند ولی الان به ۱۷-۱۸ هزار تومان رسیده است.
مشکلات در مسیر خانه دار شدن در موسویه
همایون فر با بیان اینکه در روستا تعداد قابل توجهی زوج جوان داریم که منتظر واگذاری زمین و ساخت خانه در روستا هستند، ادامه داد: در بسیاری از روستاها بنیاد مسکن تسهیلات برای خانهسازی و … در روستاها میدهد و اینجا ما برای خانهدار شدن با این مسائل رو به رو هستیم.
هر چند شاید برای برخی از خوانندگان این گزارش در نظر گرفتن ۱۷-۱۸ هزار تومان برای هر متر زمین در روستا مبلغ زیادی نباشد اما نباید از این نکته مهم غافل شد که چون در مجموع چند میلیون تومان برای هر فرد میشود، روستاییان به واسطه خشکسالی و بسیاری از مسائل دیگری درآمدی برای پرداخت این هزینهها ندارند.
بنیاد مستضعفان در بسیاری از موارد خدماتی نیز داشته است اما مواردی چون آنچه در روستای موسویه رخ داده، موجب میشود که خدمات بنیاد کام مردم را شیرین نکند.
خبرگزاری مهر این موضوع را همچنان پیگیری خواهد کرد.
نظر شما