به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، تایوان خواستار الحاق به توافق تجاری شراکت ترانس-پاسیفیک است و درخواست خود را به صورت رسمی ارائه داده است.
در این ارتباط گفته شده مقامات تایوان درخواست عضویت خود در توافق تجاری شراکت ترانس پاسیفیک را به نیوزیلند به عنوان ضامن این توافق تجاری حاشیه اقیانوس آرام ارائه کرده اند و در تلاش برای جلب حمایت تمامی اعضای این پیمان هستند.
درخواست تایوان برای پیوستن به توافق تجاری ترانس پاسیفیک باید از سوی همه ۱۱ عضو موجود در این توافق از جمله ژاپن و استرالیا نیز تأیید شود.
استرالیا، برونئی، کانادا، شیلی، ژاپن، مالزی، مکزیک، نیوزلند، پرو، سنگاپور و ویتنام ۱۱ عضو توافق تجاری شراکت ترانس-پاسیفیک هستند و انگلیس نیز مذاکرات برای الحاق به توافق را آغاز کرده است.
یک هفته پیش از تایوان، چین نیز درخواست عضویت خود در این پیمان تجاری را ارائه داده بود و به نظر میرسد درخواست عضویت مستقل تایوان در این پیمان تجاری با مخالفت شدید چین روبرو شود که تایوان را بخشی از قلمرو خود به شمار می آرود.
آمریکا در توافق شراکت ترانس پاسیفیک حضور ندارد، چراکه دولت ترامپ از شکل پیشین آن، یعنی «پیمان ترانس پاسیفیک» خارج شد. هند نیز درست قبل از انعقاد این توافق از آن خارج شد. عدم حضور هند و آمریکا، اهرم محکمی در اختیار چین قرار داده است، زیرا چین بافاصله زیاد، بزرگترین اقتصادی است که اکنون بر منطقه شرق آسیا متمرکزشده است.
توافق جامع و مترقی شراکت ترانس پاسیفیک (CPTPP) و شراکت جامع منطقهای (RCEP) در صورت اجرای آنها طبق برنامه میتوانند ۱۲۱ و ۲۰۹ میلیارد دلار به درآمد جهانی بیفزایند. این موافقتنامهها هزینه کسبوکار را در شرق آسیا کاهش داده و نقاط قوت این کشورها در فنآوری، تولید، کشاورزی و منابع طبیعی را به هم وصل میکند.
نظر شما