۲۷ مهر ۱۴۰۰، ۱۴:۱۲

معاون مسکن اداره کل راه و شهرسازی اصفهان:

فرونشست کمترین عارضه خشکی زاینده‌رود است

فرونشست کمترین عارضه خشکی زاینده‌رود است

اصفهان- معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: فرونشست،کمترین و البته خطرناک‌ترین پیامد خشکی رودخانه در اصفهان است که به مرور سبب مهاجرت وکاهش رونق ساخت‌وساز خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، امیر زاغیان پیش از ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه رودخانه خواستگاه تمدن بشری است، اظهار داشت: بدون شک با خشک شدن رودخانه اثری از تمدن باقی نخواهد ماند و این پدیده کمترین پیامد خشکی زاینده رود است که اگر همین روند ادامه یابد اصفهان شاید تا ۱۵ سال آینده متروکه شود.

وی با اشاره به رونق گرفتن شهر در زمان بازگشایی آب در رودخانه زاینده رود، افزود: فرونشست زمین به مرور سبب مهاجرت از شهر اصفهان و کاهش رونق ساخت و ساز خواهد شد و سایر شهرها با شوک مهاجر پذیری و کلانشهر اصفهان با رکود مواجه خواهد شد و ساکنین آن انگیزه‌ای نخواهند داشت.

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه در طرح مسکن مهر حبیب آباد پیش از انجام پروژه، تراکم خاک منطقه بررسی شد و مستندات آن موجود است، درباره آخرین وضعیت خانه‌های مسکن مهر استان نیز ابراز داشت: مشکلات مسکن مهر به خوبی حل و فصل شده است و هیچ طرحی در دولت متوقف نیست.

زاغیان با اشاره به تداوم سیاست پروژه‌های مسکن مهر، اقدام ملی و جهش تولید مسکن در دولت، ادامه داد: قانون جهش تولید مسکن در هماهنگی کامل متخصصان دولت و مجلس تعیین و تصویب شد و این قانون به تولید مسکن ملی کمک خواهد کرد تا این طرح‌ها از بهترین خدمات بهره‌مند باشند، با تصویب قانون جهش تولید مسکن بستر برای تولید فراهم شده اما طرح اقدام ملی نیز پایدار و در حال پیگیری و احداث است.

وی با اشاره به اینکه پروژه مسکن مهر اصفهان به اتمام رسیده است، تصریح کرد: تا پایان سال گذشته از معدود استان‌هایی بودیم که این طرح را به اتمام رساندیم و واحد مسکن مهری که متقاضی داشته باشد، نداریم اما با این حال ممکن است تعدادی از واحدها که تحویل متقاضیان شده و قسمتی از تکمیل آن‌ها با خود متقاضی است، ادامه داشته باشد.

وجود ۱۱ هزار هکتار بافت فرسوده در استان اصفهان

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه شاه کلید حل مشکل مسکن و تولید آن استفاده از بافت فرسوده و توسعه درون زا است، گفت: بالغ بر ۱۱ هزار هکتار در استان اصفهان بافت فرسوده شامل فرسوده میانی و ناهمگون و …وجود دارد که اگر هر شهرداری به سهم خود مکلف به ساخت مسکن شود تا ۴۰ درصد بافت فرسوده نوسازی خواهد شد و مابقی را انبوه سازان در مناطق مختلف احداث می‌کنند.

زاغیان با بیان اینکه در طرح جهش تولید مسکن به دنبال ایجاد یک سایت خاص نخواهیم بود، خاطرنشان کرد: از همه ظرفیت‌های توسعه درون زا استفاده خواهیم کرد و در کنار آن در قالب چهار چوب دولت در عرضه مسکن از زمین‌های دولتی استفاده خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه سیاست دولت نوسازی بافت فرسوده است، ادامه داد: سیاستگذاری دولت در این بخش با هدف ارزش آفرینی بافت فرسوده و زمین‌های تحت مالکیت است تا مالکان به نوسازی ترغیب شوند و اگر زمین‌های بافت‌های ناکارآمد را ارزش گذاری کنیم بی تردید مردم خودشان اقدام به نوسازی خواهند کرد.

فرونشست کمترین عارضه خشکی زاینده‌رود است/ ۴۴هزار وام ودیعه مسکن

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان اضافه کرد: ستادهای بازآفرینی شهری محل تبلور مدیریت واحد شهری است که از همه ذی‌نفعان در آن حضور دارند و یک پروژه محرک توسعه تعریف و اجرا می‌کنند که این نمونه الگوی بسیار خوب مدیریت واحد شهری است.

۴۴ هزار نفر حائز دریافت وام ودیعه مسکن شدند

زاغیان با بیان اینکه سیاست بازآفرینی شناسایی محلات هدف است که طی آن در مدت ۱۰ سال هر ساله ۱۰ درصد نوسازی شود، خاطرنشان کرد: به متقاضیان طرح نوسازی بافت فرسوده و بازآفرینی شهری بین ۱۴۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه امسال تاکنون ۱۳۳ هزار و ۷۵ نفر در استان اصفهان برای دریافت وام ودیعه مسکن ثبت‌نام کرده‌اند، اظهار داشت: از این تعداد ۴۴ هزار نفر حائز شرایط دریافت وام بودند که به ۱۶ هزار نفر وام بین ۳۰ میلیون تومان تا ۴۰ میلیون تومان اختصاص یافت و مابقی که هنوز موفق به دریافت وام نشدند باید مدارک لازم را تکمیل کنند.

متوسط نرخ هر متر آپارتمان در اصفهان بین پنج تا ۸۰ میلیون تومان است

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه تعداد آپارتمان‌های گرانقیمت در اصفهان خیلی کم است و شاهد رکود قیمت مسکن هستیم، گفت: قیمت هر متر آپارتمان در سطح استان اصفهان بین پنج تا ۸۰ میلیون تومان است که بیشترین نرخ آپارتمان در خود شهر اصفهان در مناطق پنج و شش و کمترین در منطقه ۱۴ است.

زاغیان با بیان اینکه بیشترین افزایش قیمت مسکن به دلیل مصالح ساختمانی است، تصریح کرد: تزریق زمین مسکونی و جلوگیری از خام فروشی از جمله اقداماتی که در زمینه تعدیل قیمت مسکن دنبال می‌کنیم اما کاهش قیمت با وزارت راه و مسکن و شهرسازی نیست.

وی اضافه کرد: براساس آمار حدود ۲۵۰ هزار خانوار در اصفهان فاقد مسکن هستند اما خانوارهایی نیز وجود دارند که مالک نیستند و ولی در بافت فرسوده در خانه‌های تاریخی زندگی و از آن مراقبت می‌کنند که این‌ها نیز فاقد مسکن تلقی می‌شوند.

هدف قانون مالیات بر خانه‌های خالی بازگرداندن خانه‌ها به بازار عرضه و تقاضا است

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان با اشاره به اینکه خود اظهاری مالکان و مستأجران در سامانه املاک و اسکان تا پایان آذرماه تمدید شده است، ابراز داشت: طبق آماری که داریم تراکم واحدهای مسکونی خالی در جنوب شهر اصفهان بیشتر است و برای مثال تا ۳۲ درصد آپارتمان‌ها در مجموعه شهید کشوری خالی است که اصلی ترین رسالت قانون مالیات بر خانه‌های خالی بازگرداندن این خانه‌ها به بازار عرضه و تقاضا است.

زاغیان با تاکید بر اینکه هدف دریافت اطلاعات مالکان و مستأجران در این سامانه صرفاً برای شناسایی خانه‌های خالی است، خاطرنشان کرد: سوداگران مسکن ادبیات سوداگری را وارد حوزه مسکن کردند اما قرار است خانه و آپارتمان‌های خالی تخریب نشوند و در اختیار ساکنان قرار بگیرد؛ با شناسایی خانه‌های خالی سوداگران مسکن نمی‌توانند مستأجران را مجبور به پرداخت اجاره بهای سنگین کنند یا اگر خانه را اجاره ندهد مجبور به پرداخت مالیات خواهد شد و این بزرگترین حسن ثبت املاک در سامانه املاک و اسکان و قانون مالیات بر خانه‌های خالی است که امیدواریم از پایان آذر ماه با اجرای این قانون شاهد بهبود شرایط مسکن باشیم.

لزوم تأیید الگوی مسکن کم متراژ

زاغیان با تاکید بر لزوم تغییر الگوی نیاز مسکن، ادامه داد: آمار تعداد مستأجران در اصفهان پنج ساله است و هیچ آمار رسمی دیگری جز آمار سرشماری خانوار در این باره وجود ندارد که این امر ملاک عمل نخواهد بود زیرا قیمت مسکن بیشتر متأثر از افزایش نرخ مواد اولیه و مصالح ساختمانی و زمین است که اگر در حوزه‌های شهرسازی و تصمیم گیران فوری به داد مسکن نرسند و الگوی مسکن کم متراژ را به تأیید نرسانند با یک ناهنجاری سکونتی از جمله بام نشینی در آینده نزدیک روبه رو خواهیم بود.

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی با بیان اینکه حد نصاب متراز یک واحد مسکونی طبق مصوبات شورای عالی شهرسازی بین ۶۰ تا ۷۰ متر است، خاطرنشان کرد: برای خانه‌دار شدن زوج‌های جوان و خانه اولی‌ها مهمترین اقدامات بازنگری در الگوی مسکن با ارائه وام‌ها و بسته‌های حمایتی است.

سهم ۶ تا ۸ درصدی استان اصفهان در طرح جهش تولید مسکن

زاغیان همچنین سهم استان اصفهان را از طرح جهش تولید مسکن سالانه ۶ تا ۸ درصد عنوان کرد و گفت: ساخت یک میلیون واحد مسکونی در کشور امکان پذیر است درست است زیرا قرار نیست دولت بسازد و این طرح با کمک انبوه‌سازان، تعاونی مسکن و … اجرا می‌شود.

کد خبر 5331361

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۲۳:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۷
      37 0
      آب نیست و اینها می خواهند جمعیت ایران دو برابر شود و میخواهند چهار میلیون خانه بسازند که بعد به علت کمبود آب کسی در آنجا نمی تواند زندگی کند و منابع ایران را تلف کنند. لابد اگر دیگر کسی نتواند در آن خانه ها زندگی کند مالیات بر خانه خالی هم می خواهند.
      • IR ۱۲:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۹
        32 0
        ميدانستيد چين همين كار راكرده وشهر ارواح شدهاست وخالي از سكنه ميباشد
    • IR ۰۱:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۸
      16 0
      مالیات خانه خالی وضع کردند تا جمعیت تهران و شهرهای بزرگ را بیشتر کنند و مصرف آب هم بیشتر میشود و عواقبش فرونشست زمین هست.تهران و اصفهان و ...در خطر فرونشست زمین هستند و نمایندگان بیسواد ما به فکر زیاد کردن جمعیت این شهرها