به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس جمهور؛ در دومین نشست مشترک اعضای هیئتمدیره و بازرسی اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکلهای قرآن و عترت که به صورت وبیناری برگزار شد، گفت: امیدواریم در دولت سیزدهم توجه ویژه به فعالیتهای قرآنی و مؤسسات قرآنی شود، به طوری که شاهد گسترش فعالیتهای قرآنی و جامعه عمل پوشاندن به منویات مقام معظم رهبری در عرصه حفظ و قرائت و اساتید قرآن باشیم و ما هم در دولت حتماً این توجه را خواهیم داشت، اگر چه مشکل معیشتی مردم فراوان است و ما در جنگ اقتصادی هستیم، اما فرهنگ باید در اولویت باشد و اینطور نباشد که مسائل فرهنگی و قرآن را فراموش کنیم.
وی ادامه داد: دوستان در مؤسسات قرآنی سراسر کشور همواره میتوانند در انس نسل جوان با قرآن، پیشگام باشند، نسل جوان اگر با قرآن آشنا شوند و با معارف قرآنی انس پیدا کنند، بسیاری از معضلات و رفتاریهای نابهنجار جامعه کاهش پیدا میکند و هرجا از قرآن و معارف زلال قرآن، فاصله بگیریم، آنجاست که گرفتاریهای ما بیشتر خواهد شد و امیدوارم از این قومی نباشیم که پیامبر (ص) در روز قیامت از آنها شکایت میکند «إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هَٰذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا».
معاون پارلمانی ریاست جمهوری افزود: باید مدام به تلاوت و قرائت قرآن، تفسیر، ترجمه قرآن و عمل به آیات آن توجه کنیم، این امر نیز باید از مسئولان شروع شود و دست اندرکاران نظام باید الگوی عمل به دستورات قرآنی باشند، همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند «مسئولان کمتر با قرآن انس دارند و حال آنکه در کشورهای عربی و اسلامی در میان سخنانشان، دائماً به آیات قرآنی استناد میکنند و به آن اشراف و احاطه دارند» ماهم باید این کار را کنیم تا اینگونه آیات قرآن ترویج شود. چه خوب است که در ایام مناسبتی، آیات متناسب با همان روز برای مردم خوانده و تفسیر شود و حتی تقویم و دفترچهای برای این کار داشته باشیم تا در تمام ایام سال با استفاده از آن، به این آیات و احادیث استناد کنیم.
وی با تاکید بر اینکه مدیران مؤسسات قرآنی بطور مستمر با کار قرآنی در ارتباط دارند، افزود: شما انگیزه الهی دارید و حتماً کارتان میتواند تأثیر بیشتری داشته باشد. البته دولت باید در این زمینه به شما کمک کند، اما نه به اندازهای که وابسته شوید، بلکه شما باید دارای منابع پایدار برای مراکز خود باشید که اگر دولت در زمینه حمایت از شما، کوتاهی کرد، فعالیتتان استمرار داشته باشد.
حسینی با امید بخشی از کاهش شیوع ویروس کرونا ادامه داد: امیدواریم با کاهش ابتلای به کرونا، محافل و مجالس قرآنی، رونق پیدا کند. در جمع شما بودن موجب ارتقای روحیه و نشاط میشود و شما باید سایر افراد را نیز به امر قرآنی ترغیب و تشویق کنید. شما مؤسسات با اتحاد و همدلی دست به دست هم دادهاید و این زیبنده جامعه قرآنی است و در این زمینه تدبیر به خرج دادید و اگر هم باهم رقابتی دارید، رقابتی سالم در جهت ارتقا بخشیدن به فعالیتها است. باید در خیرات و نیکیها از یکدیگر سبقت بگیرید، تقسیم کار انجام دهید و مؤسسات دارای گروههای توانمندی هستند که با تقسیم کار، فعالیتهای به خوبی پیش میرود.
وی با اشاره به هدف تأسیس معاونت قرآنی گفت: معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد را از این رو راه اندازی کردیم که در نظر داشتیم تا از این طریق، افرادی که کمتر با قرآن سر و کار دارند را همراه کنیم و بعضاً از ابزارها و قریحه و استعدادهایی که دارند با استفاده از مضامین قرآنی در زمینه نمایش مذهبی و دینی، سرودن شعر و … تلاش کنند. یعنی با الهام از قرآن هر فرد براساس استعدادی که دارد، فعالیت کند و دیگران را تشویق و ترغیب به این امر کنیم تا در این حوزه بیایند. همراهی مضامین بلند قرآنی با جاذبه هنری تأثیر بیشتری دارد.
معاون پارلمانی مجلس افزود: چنانکه در صدا و سیما کارهای فراوانی میتوان انجام داد. به این اکتفا نکنیم که تمامی برنامههای قرآنی در شبکه قرآن معارف سیما نمایش داده شود، بلکه هر شبکه متناسب با محوریت خود، برنامههای قرآنی تهیه و تدارک کند و به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم به بسط و توسعه مضامین قرآنی بپردازد. شیراز و شهر قرآنی استهبان که اخیراً به آن سفر کردیم، به دلیل فعالیتهای قرآنی متعدد به شهر قرآنی معروف است، بنابراین چه خوب است که در هر استان یک شهر قرآنی داشته باشیم و این امر را گسترش دهیم تا در این زمینهها کارهای بزرگی انجام شود.
حسینی در پایان اظهار داشت: جمعبندی مطالبات شما به رئیس دولت، جناب آقای دکتر رئیسی منتقل میشود و ایشان نیز تأکید کردهاند که در هر جمعی که حضور پیدا میکنید، به ویژه در جمع نیروهای انقلابی و ولایی، سلام گرم و صمیمی ایشان را ابلاغ کنیم.
نظر شما