به گزارش خبرنگار مهر، علی فتح الهی پیش از ظهر چهارشنبه در جلسه آموزشی پسماند با حضور ۲۲۴ دهیار روستاهای شهرستان رشت با تأکید نقش فرهنگ سازی امور مهم در جامعه، اظهار کرد: اخترام به قانون و اجرای درست آن نشان دهنده فرهنگ بالای افراد است.
وی با بیان اینکه نوع برخورد افراد با طبیعت نیز نشان دهنده فرهنگ آنها است، گفت: نتیجه رفتارهای نادرست انسان با طبیعت ایجاد زباله و پسماند بوده که امروز در بسیاری از مناطق با این معضل مواجه هستیم.
فرماندار رشت در ادامه با اشاره به اینکه بسیاری از کشورها از زباله به عنوان مواد اولیه محصولات مختلف استفاده می شود، افزود: در ایران به ویژه استان گیلان زباله و پسماند به معضلی تبدیل شده و برای رفع این مشکل نیازمند فرهنگ سازی هستیم.
وی با بیان اینکه اگر نتوانیم این فرهنگ را در سطح جامعه نهادینه کنیم برگزاری دوره های آموزشی ثمربخش نخواهد بود، اظهار کرد: در سال های گذشته ماشین حمل زباله ای در روستاها تردد نمی کرد بله خود مردم زباله را تفکیک و از زباله های تر به عنوان کود استفاده می کردند.
فتح اللهی با اشاره به فراهم کردن امکانات لازم اعم از سطل و ماشین حمل زباله، تصریح کرد: متاسفانه همچنان در مدیریت و جمع آوری زباله با مشکل مواجه هستیم و در کنار همه این موارد هزینه های جاری اعم از کرایه حمل و عوارض سطح روستا نیز به آن اضافه شده است.
وی با تأکید بر ضرورت تغییر نگرش در این حوزه، اضافه کرد: در صورت جلب مشارکت های مردمی و برنامه ریزی و اجرای برنامه ها و ایجاد ساز و کارهای مناسب می توانیم مشکلات موجود در این بخش را حل کنیم.
فرماندار رشت بر لزوم همراهی و مشارکت همه دهیاران تأکید کرد و گفت: باید زباله های تر را مدیریت کنیم و برای آن برنامه ریزی روزانه داشته باشیم.
نظر شما