خبرگزاری مهر- گروه استانها: با شیوع کرونا بسیاری از مشاغل آسیب دیدند و مدتی کسب و کارشان لنگ شد؛ اما در این بین برخی مشاغل پس از گذشت نزدیک ۲۰ ماه از آغاز کرونا، همچنان با محدودیتهای ریز و درشتی مواجهند به طوری که عملاً میتوان ادعا کرد که شغلشان تعطیل است.
یکی از این مشاغل که مستقیماً با روحیه و شادابی، سلامت و طراوت جامعه نیز سر و کار دارد باشگاههای ورزشی است؛ مشاغلی که نقش مهمی در آرامش بخشی به جامعه و افزایش سلامت مردم خصوصاً جوانان ایفا میکنند.
اما در حالی که تنها چند روز از بازگشایی سالنها و باشگاههای ورزشی پس از ماهها تعطیلی میگذرد، به ناگاه علی رغم بازگشایی اجباری مدارس و دانشگاهها و همچنین اعلام امکان حضور تماشاگران در رقابتهای ورزشی، سالنها و باشگاههای ورزشی با تغییر رنگ وضعیت کرونایی در خراسان شمالی تعطیل شد.
با این حال از سایر استانها و شهرستانهای کشور خبر میرسد که سالنها و باشگاههای ورزشی فعالیت دارند؛ اما در خراسان شمالی اجازه این فعالیتها داده نمیشود.
صادق یکی از باشگاه داران بجنوردی است؛ این ورزشکار که مدتهاست شغل خود را از دست داده میبیند، در گفتگو با مهر اظهار کرد: متأسفانه پس از گذشت چندین ماه از کرونا میگذرد مسئولان به محض تغییر رنگ کرونا باشگاهها را تعطیل میکنند.
وی افزود: چطور میشود تمامی اماکن و بازارها بدون هیچ محدودیتی باز شده اما فقط سالنهای ورزشی اجازه فعالیت ندارند؟ آیا نمیشود با وضع قوانین و پروتکلهایی اجازه فعالیت به این قشر داد؟
این باشگاه دار ادامه داد: هر زمان وضعیت بهتر شد و خواستیم شغل خود را دوباره از سر بگیریم، باز هم با بهانهای کارمان را تعطیل کردند؛ با این وضعیت عملاً معیشتمان به نابودی رسیده است.
وی بیان داشت: باشگاهها ضامن سلامتی و حفظ جوانان از آسیبهای اجتماعی هستند؛ چطور مسئولان به این راحتی ۲ سال باشگاهها را تعطیل میکنند؟ آیا کسی به فکر آسیبهای ورزش نکردن جوانان است؟
این مدیر باشگاه در انتها گفت: مسئولان راحتترین کار را بدون در نظر گرفتن عواقب آن انجام میدهند زیرا تعطیلی مکان ورزش جوانان بسیار آسیب زاست.
جوانان از تفریح سالم دور شدند
محسن یکی دیگر از باشگاه داران استان است که در گفتگو با مهر اظهار کرد: بسیاری از باشگاهها به دلیل ممنوعیت کار شغل خود را تغییر دادند و از این مسیر خارج شدند؛ این امر یقیناً میزان ورزش و تفریح سالم جوانان و نوجوانان را کاهش میدهد.
وی افزود: برخی دیگر از باشگاه داران نیز به صورت پنهانی و غیر قانونی به فعالیت ادامه دادند؛ وقتی این اقدام صورت میگیرد یقیناً نمیتوان نظارتی بر رعایت پروتکلهای بهداشتی داشت و از آن جایی که دیگر باشگاهها تعطیل هستند، باشگاه فعال بسیار شلوغ میشود.
این باشگاه دار در انتها تصریح کرد: با انجام واکسیناسیون شرایط به حالت پایداری رسید و باشگاهها دوباره فعال شد اما به یکباره خبر تعطیلی مجدد اعلام شد؛ مسئولان خیال کنند شغل خودشان این مسئله است؛ آیا باز هم همینطور راحت برای تعطیلی آن اقدام میکنند؟
یکی دیگر از باشگاه داران نیز در گفتگو با مهر از نمایندگان مجلس خواست تا به این مسئله ورود داشته باشند و گفت: طی ۲ سال اخیر مربیان ورزشی با ضرر و زیان زیادی رو به رو بودند و باید برای جبران این مسئله فکری اساسی کرد.
وی افزود: محمد پاکمهر به عنوان رئیس هیأت پزشکی ورزشی خراسان شمالی و محمد وحیدی به عنوان عضو فراکسیون ورزش مجلس باید صدای کم رمق و ورشکستگی این قشر را بشنوند و فوراً اقدامات لازم را انجام دهند.
این باشگاه دار گفت: وزارت ورزش و جوانان به این مسئله از طریق ستاد ملی کرونا ورود کند و جلوی تعطیلی مداوم سالنهای ورزشی را بگیرد؛ در غیر این صورت تعداد معدودی از باشگاههای فعال نیز بساط کار خود را جمع خواهند کرد.
با این حال روح الله حسین پور، سرپرست معاونت سیاسی استانداری خراسان شمالی در این خصوص گفت: ملاک بازگشایی یا تعطیلی سالنهای ورزشی رنگهای کرونایی است.
وی بیان داشت: اما در موضوعی مانند بازگشایی مدارس، توافق مشخص با وزارت بهداشت انجام شده و دستورالعملهای جداگانهای ابلاغ شده است.
اینک چشم هزاران جوان و نوجوان خراسان شمالی در انتظار تصمیم جدید مسئولان است تا ورزش خود را باری دیگر آغاز کنند؛ مسئلهای که بی توجهی به آن قطعاً علاوه بر آسیبهای اقتصادی به باشگاه داران، آسیبهای بیشتری در زمینه فرهنگی و اجتماعی به جامعه وارد خواهد کرد.
نظر شما