به گزارش خبرنگار مهر به نقل از وب مد، قهوه، بومی کشور اتیوپی، در بیش از ۲۷ میلیون هکتار در سطح جهان، عمدتاً در مزارع کوچک در بیش از ۵۰ کشور، کشت میشود. در آب و هوای گرمسیری با درجه حرارت متوسط و خاک غنی بهترین عملکرد را دارد. شرایط ایده آل برای رشد گیاه قهوه شامل دمای بین ۱۴ تا ۲۰ درجه سانتیگراد، بارندگی سالانه بین ۱۰۰ تا ۲۷۰ سانتیمتر و فصل خشک سالانه که ۱ تا ۳ ماه طول میکشد.
دانشمندان استدلال میکنند از آنجایی که این شرایط بهینه در حال کم شدن است و آب و هوا گرمتر میشود، ممکن است به طور فزایندهای تفاوت در طعم قهوه ایجاد شود. آنها خاطرنشان میکنند که تغییرات در تعادل شیمیایی گیاه قهوه میتواند نه تنها بو و طعم بلکه ترکیبات مربوط به سلامت و تغذیه انسان را نیز تحت تأثیر قرار دهد.
آنها نتیجه گیری خود را بر اساس دادههای ۷۳ مطالعه منتشر شده بیان کردند که بر عوامل محیطی و شیوههای کشاورزی مرتبط با تغییرات آب و هوایی و همچنین سازگاری با تغییر الگوهای آب و هوایی متمرکز بود.
محققان دریافتند مزارع واقع در ارتفاعات معمولاً دانههای قهوه را با بهترین طعم و عطر تولید میکنند. شرایطی که کیفیت قهوه را به خطر میاندازد شامل گرما و نور بیش از حد و آب بسیار کم است که به خاطر خشکسالیهای مرتبط با تغییرات آب و هوایی متداول هستند. قهوه همچنین در برابر افزایش سطح دی اکسید کربن که حاصل سوزاندن سوختهای فسیلی است، آسیب پذیر است.
برخی از تکنیکهای کشاورزی که میتوانند این اثرات را از بین ببرند عبارتند از ساختارهای سایه برای محدود کردن قرار گرفتن در معرض نور و کاهش گرما در مزارع و رشد گیاهان قهوه مقاوم در برابر آب و هوا.
مطالعات بررسی شده، آزمایشهای کنترلشدهای نبودند که دقیقاً ثابت کنند چه چیزی قهوه را در برابر تغییرات آب و هوایی محافظت میکند. نویسندگان خاطرنشان میکنند که تحقیقات بیشتری برای کشف راهکارهای مفید مورد نیاز است.
نظر شما