به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود خوانساری امروز در نشست صبحانه کاری نمایندگان تشکلهای بخش خصوصی با رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اظهار کرد: بزرگترین دغدغه کشور صادرات است و اگر بحث صادرات را حل کنیم بسیاری از مشکلات حل میشود.
رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور از جمله کسری بودجه و تورم، افزود: با توجه به این مشکلات امروز تنها راه نجات اقتصاد کشور صادرات غیرنفتی است.
وی افزود: با توجه به رویکردهای بانک مرکزی در سالهای اخیر نسبت به صادرات، صادرات با لطمات زیادی مواجه شد و صادرکنندگان با چالشهای بسیاری مواجه بودهاند، اما امیدواریم در دوره جدید و در دولت سیزدهم با شناخت دقیق وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت از بحث صادرات، این مشکلات حل شود.
ضرورت تسریع در اجرای ابلاغیه تسهیل تجارت
در ادامه این نشست، محمد لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: دو ماه از ابلاغِ ابلاغیه تسهیل تجاری معاون اقتصادی رئیس جمهور گذشته اما هنوز این ابلاغیه عملیاتی نشده است. این در حالی است که اگر قرار است صادرات هر کالایی ممنوع شود باید حداقل سه ماه قبل اطلاع رسانی شود.
لاهوتی گفت: با توجه به اینکه موضوع رفع تعهد ارزی برای صادرکنندگان کوچک و متوسط که در این ابلاغیه تعیین تکلیف شده است، بنابراین باید هر چه سریعتر این ابلاغیه اجرایی شود.
وی با تاکید بر اینکه وزارت اقتصاد تنها دستگاهی است که دستورالعمل اجرایی مرتبط با ابلاغیه معاون اقتصادی رئیسجمهور را صادر کرد، افزود: حدود ۱۰ سال است که عوارض صادراتی بر کالاهای صادراتی وضع میشود و در حوزه سالامبور و چرم بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان عوارض پرداخت شده اما با این وجود حجم صادرات به یک سوم کاهش یافته است و تعداد فعالان این حوزه ۵۰ درصد کاهش یافته است.
لاهوتی افزود: قرار بود که این عوارض در صنعت هزینه شود اما تاکنون فقط ۱۷ میلیارد دلار به این صنعت اختصاص داده شده است.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران اظهار کرد: باید عوارض صادرات به سمت صنعت هدایت شود، نه اینکه این عوارض به به نام تولید دریافت اما به کام دولت باشد.
وی گفت: اگر قرار است صادرات کالایی ممنوع شود باید سه ماه قبل اطلاع رسانی شود زیرا عدم این اطلاع رسانی منجر به بدنام شدن صادرکنندگان ایرانی در دنیا میشود و به علت عدم برنامه ریزی ایران در دنیا به عنوان یک کشور غیرمتعهد در دنیا بدنام خواهد شد.
عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اینکه دو سال است که سیاستگذاری حوزه تجاری به بانک مرکزی واگذار شده است، گفت: این شرایط در دولت فعلی تغییر کرده است اما تقاضا داریم که سیاستگذاریهای تخصصی در حوزههای تخصصی انجام شود، زیرا هر تصمیم اشتباه موجب لطمات به اقتصاد کشور خواهد شد.
نظر شما