۷ آذر ۱۴۰۰، ۱۱:۴۳

توسط انتشارات «راه یار»؛

ناگفته‌هایی از خاطره‌انگیزترین سرودهای دهه شصت کتاب شد

ناگفته‌هایی از خاطره‌انگیزترین سرودهای دهه شصت کتاب شد

کتاب «مادر برام قصه بگو»؛ خاطرات شفاهی گروه سرود آباده شیراز با تدوین بهنام باقری توسط انتشارات «راه یار» منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «مادر برام قصه بگو»؛ خاطرات شفاهی گروه سرود آباده شیراز نوشته بهنام باقری توسط انتشارات «راه یار» منتشر و راهی بازار نشر شد.

در مقدمه این کتاب می‌خوانیم: «بیست و ششم اسفند ۱۳۶۶، روزی که بچه‌های گروه سرود آباده در ساختمان پاستور نهاد ریاست جمهوری در محضر رئیس جمهور وقت، آقای خامنه‌ای سرود اجرا کردند، من ۲۶ روز بیشتر سن نداشتم و بالطبع هیچ درکی از عشق و شورونشاط دهه چهلی‌ها و دهه پنجاهی‌ها از سرودهای این گروه در دهه شصت، نداشتم. اما بعدها که بزرگ و بزرگ‌تر شدم، هم سرودها - را شنیدم و صفاکردم، هم از عشق و صفای بزرگ‌ترهای دهه شصت به سرودهای این گروه مطلع شدم؛ عشق و صفایی که معمولا از آن با عنوان «نوستالوژی دهه شصتی‌ها» یاد می‌کردند و می‌کنند؛ نمونه‌اش همین نظرهایی که نوجوان‌ها رو جوان‌های آن دوران زیر پست اینستاگرامی اجرای گروه سرود آباده در حضور حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دوران ریاست جمهوری» گذاشته‌اند...

کار هنری‌ای که آن چنان در بین مردم محبوبیت داشته که بعد از گذشت حدود سی سال هنوز مردم از آن به نیکی یاد می‌کنند، حتما ارزش تاریخ‌نگاری و خاطره‌نگاری دارد؛ هم به عنوان ثبت بخشی از تاریخ فرهنگی انقلاب اسلامی ایران و هم به عنوان تجربه‌نگاری برای استفاده در حال و آینده...

آنچه باعث شهرت احمد توکلی، مربی گروه سرود و به تبع آن گروهش شد، چند سرود در اواسط دهه شصت بود که معروف‌ترینشان، سرود «مادر» یا «قصه بابا» بود که در اواخر سال ۱۳۶۶ ساخته شد. این سرود به همراه سرودهای «آلاله»، «دلیران تنگستان» و «یل شیردل»، محبوبیت ویژه‌ای بین مردم ایران پیدا کرد. محبوبیتی که نام «گروه سرود آباده» را بر سر زبان‌ها انداخت...

سرودهایی که به صورت رسمی اجرا شده و در متن کتاب به آن اشاره شده و همچنین بخش‌هایی از سرودها که اعضای گروه در جلسات مصاحبه خوانده‌اند، در قالب QR code به صورت صوتی یا تصویری در کنار متن گنجانده شده است.»

در بخشی از کتاب این چنین آمده است: «آباده را تو کشور کسی نمی‌شناخت و نمی‌دانست کجاست و اصلا کجای نقشه ایران قرار دارد. اما سرود مادر و بقیه سرودهای ما باعث شد سری تو شهرها دربیاورد و شناخته شود. بعد از آن وقتی به شهرهای مختلف می‌رفتیم، می‌شنیدیم بعضی‌ها که ما را می‌دیدند،‌ می‌گفتند: «اینا همون بچه‌هایی هستن که سرود مادرو خوندن.» جلوی اتوبوسمان نوشته بودند: گروه سرود امور تربیتی شهرستان آباده.» این برای شهرهای دیگر بود، تو شهر خودمان که انگشت‌نما شده بودیم.»

مصاحبه‌های این کتاب را که نزدیک به یک میلیون کلمه شده است و ششمین عنوان از کتاب‌های رده سرودها و ترانه‌های انقلاب ناشر است، محمدمهدی رحیمی برعهده داشته و تدوین آن توسط بهنام باقری صورت گرفته است.

«مادر برام قصه بگو»؛ در ۳۹۲صفحه با شمارگان هزار جلد و قیمت ۸۰ هزار تومان توسط انتشارات «راه یار» به چاپ رسیده است.

کد خبر 5362631

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha