به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «طبقه حاکم: خاستگاه ناکامیهای ما» نوشته ایزابل ویلکرسون بهتازگی با ترجمه پیام درخشانفرد توسط نشر معارف منتشر و راهی بازار نشر شده است.
کتاب «طبقه حاکم، خاستگاه ناکامیهای ما» یکی از پرفروشترین کتابهای سال ۲۰۲۰ میلادی در وبسایت آمازون و به انتخاب نیویورک تایمز و لس آنجلس تایمز بود و دهها جایزه را به خود اختصاص داد.
نگارش این کتاب پانزده سال طول کشید و نویسنده برای جمعآوری مطالب و مستندات دهها سفر به هند و اروپا انجام داد. این کتاب در اوج بحبوحه اعتراضات به تبعیض نژادی در آمریکا و پس از قتل جرج فلوید منتشر شد و توجهات زیادی را به خود جلب کرد؛ چرا که صراحت یک آمریکایی در آن قابل تحسین بوده است. همچنین بحثهای سیاسی انتخاباتی میان ترامپ و بایدن و جانبداری نویسنده این کتاب از سیاستهای بهتر اوباما نسبت به ترامپ، آن را پر سر و صدا کرد.
این کتاب به چند دلیل با عموم کتابهای این حوزه موضوعی متفاوت است و بر آنها ارجحیت دارد که در زیر به بخشی از این دلایل اشاره میشود:
۱. مهمترین عنصر متمایزکننده این کتابه نگاه عمیق جامعه شناختی به مسئله بردهداری و تبعیضنژادی است. نویسنده این کتاب تلاش کرده لایههای زیرین و نیمه پنهان سیاست و فرهنگ جامعه آمریکا را آشکار کند.
۲. این کتاب جزو معدود کتابهایی است که در آن از نظام طبقاتی در ایالات متحده صحبت شده و به جزئیات آن پرداخته شده است.
۳. نویسنده توانسته است با استفاده از وقایع تاریخی مستند یا تجربیات خودش، فهم مباحث جامعه شناسانه کتاب را سهلتر کند. از این رو، خواندن و فهم آن به اطلاعات تخصصی نیاز ندارد و افراد با هر تحصیلاتی می توانند از آن بهره ببرند.
۴. این کتاب در زمره کتابهای سفارشی نیست و نویسنده با جان و دل آن را نوشته است. موضوع کتاب دغدغه ذهنی و قلبی او بوده و احتمالاً سیاهپوست بودن نویسنده نیز یکی از عوامل اصلی تأثیرگذار بودنِ آن است.
خواننده پس از مطالعه این کتاب به نتیجه میرسد که بردهداری تنها یک جلوه ظاهری از نظام طبقاتی پیچیدهای است که از قبل شکلگیری کشور ایالات متحده آمریکا تشکیل شده است و تا به امروز هم با قدرت به حیات خودش ادامه داده است. اگرچه این نظام پنهان، در دورههای متفاوت تغییر شکل ظاهری داده است اما بنیانها و اصول آن ثابت مانده و حفظ شده است.
این نظام چنان سیطرهای یافته که اصولش را در ضمیر ناخودآگاه آمریکاییها و یا حتی مردم دنیا نشانده است به طوری که منجر به واکنشهای غیرارادی در مردم شده است. خواننده این کتاب با خاستگاه و تاریخچه، ستونها و بازوهای این نظام طبقاتی آشنا میشود. همچنین اطلاعاتی پیرامون نظام طبقاتی هند و آلمان نازی بدست میآورد.
نظر شما