به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از انی نیوز، اسلام آباد روز دوشنبه اعلام کرد که گروه طالبان افغانستان را به نشست سران کشورهای اسلامی دعوت کرده است.
قرار است نشست سران کشورهای اسلامی ۱۹ دسامبر در اسلام آباد برگزار شود.
«ولی الله شاهین»، رئیس مرکز مطالعات استراتژیک وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرد که اقتصاد افغانستان، سیستم مالی، سیستم بانکی و عادی سازی روابط افغانستان با دیگر کشورهای جهان از جمله موضوعات مهم در دستور کار اصلی این نشست است.
رسانههای پاکستانی همچنین گزارش دادند که هیئتهایی از آمریکا، روسیه، انگلیس، اتحادیه اروپا و سازمانهای بشردوستانه نیز به این کنوانسیون دعوت شدهاند.
پیش از این، «منصور احمدخان» سفیر پاکستان در افغانستان طی مصاحبهای با خبرگزاری تاس اعلام کرده بود که به رسمیت شناخته شدن دولت طالبان در افغانستان به تصمیم جامعه جهانی بستگی دارد. وی در این باره گفت: گمان کنم که مسئله تا آنجا که به رسمیت شناختن مربوط میشود، این است که همسایگان افغانستان چه زمانی در یک روند مشورتی گرد هم می آیند و اینکه چه زمانی در منطقه و جامعه بین المللی در مورد رویکردی درباره مسیر به رسمیت شناختن، هماهنگی وجود داشته باشد.
سفیر پاکستان در افغانستان ادامه داد که به منظور پایان بی ثباتی در افغانستان که بیش از ۴۵ سال است ادامه دارد، به تلاشهای جمعی بازیگران سیاسی در صحنه افغانستان، منطقه و همچنین جامعه بین المللی در ترکیب با گفتگو بین نیروهای سیاسی در داخل افغانستان، نیاز است.
طبق گفته وی، بدون چنین گفتوگویی، دستیابی به یک صلح پایدار و حکومتداری و چارچوب سیاسی فراگیر که حقوق بشر از جمله حقوق زنان و دسترسی زنان به محیطهای کار و کالجها، دانشگاهها و فرصتهای آموزشی را تضمین کند، غیرممکن است.
احمدخان همچنین ادعای دخالت اسلام آباد در امور سیاسی داخلی افغانستان، بی پایه و اساس است.
وی افزود: اگر ثبات در افغانستان نباشد، پاکستان آسیب می بیند. اگر ثبات دراز مدت در افغانستان وجود داشته باشد، پاکستان از آن نفع میبرد. به نظر من این فقط یک ادعای بی اساس است که ما در امور داخلی افغانستان دخالت میکنیم.
سفیر پاکستان در افغانستان همچنین گفت که حضور نیروهای خارجی عاملی بوده که منجر به درگیری طولانی در افغانستان شده است.
این دیپلمات تصریح کرد: پاکستان همواره تاکید کرده است که صلح باید در میان خود افغانها حاصل شود.
طالبان پس از به دست گرفتن قدرت در تابستان امسال، اقدام به تشکیل دولتی موقت کرد که به زعم خود دولتی فراگیر است، اما اکثریت قریب به اتفاق افراد آن از اعضای این گروه انتخاب شده اند و این در حالی که جامعه جهانی از طالبان خواسته است تا سهم تمام قومیتها در افغانستان را در تشکیل دولت، مد نظر قرار دهد.
نظر شما