به گزارش خبرگزاری مهر، محمدصادق کشفینژاد، گفت: علت حضور کودکان در خیابانها و چهارراهها تنها فقر مالی نیست و بررسیهای ما نشان میدهد که علل مختلفی در ایجاد این معضل اجتماعی دخیل هستند.
مدیرکل بهزیستی استان فارس افزود: تحصیل، آموزش، سلامت روانی _ اجتماعی و حفظ هویت این کودکان، مهمترین دغدغههای بهزیستی فارس است.
او افزود: این کودکان پس از ارجاع به بهزیستی در دو مرحله خدمات مددکاری دریافت میکنند و در مراکز شبه خانواده بهزیستی نیز خدمات روانشناسی برای آموزش مهارتهای زندگی و سلامت روانی کودک و خدمات حرفهآموزی و اشتغالزایی، پرستاری، پزشکی و توزیع بستههای معیشتی به خانوادهها ارائه میشود.
مدیرکل بهزیستی استان فارس اظهار کرد: بهزیستی متولی امر کودکان کار و خیابان است اما سایر دستگاهها نیز در این امر دخیل و درگیر هستند. او خاطرنشان کرد: هدف ما از تشکیل کارگروه این است که مطابق آئین نامه اجرایی ماده ۶ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان و برابر ماده ۸ آئین نامه؛ وظایف دستگاههای درگیر در ساماندهی و خدمات رسانی این کودکان تعیین شود و با ایجاد فرهنگ سازی، این مهم القا شود که از کمک مستقیم به این کودکان خودداری شود، چرا که این کودکان با دریافت وجه نقدی از مردم به کسب درآمد بدون حساب و کتاب عادت میکنند و پیرو آن غرق در آسیبهای اجتماعی خواهند شد.
مدیرکل بهزیستی فارس گفت: مردم باید کمکهای خود را به مؤسسات نگهداری این کودکان پرداخت کنند و بدانند پرداخت مستقیم پول به کودکان کار و خیابان مساوی با تشویق کودک برای حضور بر سر چهارراه و قرارگیری در معرض باندهای بزهکاری، بیماریهای مختلف و آسیبهای جدی است.
کشفینژاد خاطرنشان کرد: مددکاران و تیمهای سیار بهزیستی ضمن حضور در محیط خیابان این کودکان را ترغیب به حضور در مرکز و دریافت خدمات و آموزش میکنند، بخشی از این کودکان نیز توسط شهرداری و نیروی انتظامی شناسایی و به مراکز بهزیستی تحویل داده میشوند.
این مقام مسئول گفت: جمعآوری این کودکان به تنهایی هدف نیست و باید همکاری همه دستگاههای درگیر و مردم برای ساماندهی این کودکان جلب شود، ضمن اینکه برای سازمان بهزیستی کودک ایرانی و اتباع بیگانه تفاوتی ندارد اما در ارائه خدمات به خصوص خدمات درمانی به کودکان اتباع غیر مجاز به دلیل نداشتن کد ملی مشکلات ویژهای وجود دارد و متأسفانه تعداد زیادی از کودکان کار و خیابان اتباع غیرمجاز هستند.
نظر شما