به گزارش خبرگزاری مهر، پس از الزامی شدن دریافت نماد اعتماد الکترونیکی برای فروشگاههای اینترنتی از سوم آذرماه، موج انتقادات به این الزام آغاز شد و انجمن صنفیها و اتحادیههای حوزه کسبوکار مجازی در بیانیههای جداگانه به این اقدام اعتراض کردند.
البته مسئولان مرکز توسعه تجارت الکترونیکی پیش از این اعلام کرده بودند که الزامی شدن اخذ اینماد به منظور شفافسازی و ساماندهی فضای کسبوکار صورت میگیرد و با تدابیر پیشبینی شده، هیچ آسیبی به کسبوکارهای اینترنتی وارد نمیشود. امکان دریافت نماد اعتماد بیستاره یکی از این راهکارهای مرکز توسعه است که در کمترین زمان ممکن و تنها با احراز هویت ساده برای کسبوکارهای کوچک و خانگی میسر است؛ البته شواهد نشان میدهد با وجود این تدابیر هنوز هم برخی از صاحبان کسبوکارهای مجازی نسبت به چرایی و ضرورت الزام اینماد ابهاماتی دارند.
اینماد وسیله اعتبارسنجی و احراز هویت کسبوکارهای اینترنتی
از همین رو، امیرمحمد پرهامفر مدیرکل دفتر پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری مهر، با اشاره به لزوم اخذ اینماد توسط تمامی کسبوکارهای اینترنتی، گفت: قانون مبارزه با پولشویی و قانون توسعه تجارت الکترونیک، اخذ اینماد را برای فعالیت کسبوکارها و دریافت درگاه پرداخت الکترونیکی الزامی کرده است.
وی افزود: اینماد، ابزار حاکمیت برای ساماندهی، کنترل، نظارت و احراز هویت صاحبان کسبوکارهای اینترنتی است. قطعاً این موضوع توسط مردم نیز مطالبه میشود و برای آنان سوال است که آیا هرکدام از کسبوکارهای ایجاد شده در اینترنت، واقعی است و یا امکان کلاهبرداری توسط آنها وجود دارد.
ضرورت اینماد برای جلب اعتماد مردم
پرهامفر ادامه داد: به دلیل اینکه درگاه پرداخت از جانب بانک مرکزی به طور مستقیم و یا غیر مستقیم ارائه میشود؛ مردم باید از طریق مشاهده استانداردهای مختلف نظیر اینماد، از خرید خود اطمینان حاصل کنند.
مدیرکل دفتر پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به انتقادات علیه اینماد طی چند روز گذشته، اظهار داشت: مرکز توسعه تجارت الکترونیک برای تسهیلگری در اخذ اینماد، پای کار آمده و اقداماتی نظیر رتبهبندی کسبوکارها انجام داده است که همین امر موجب افزایش اعتماد عمومی مردم و کاهش کلاهبرداریها در این حوزه خواهد شد.
وی افزود: کسبوکارهایی که به شکل قانونی در حال فعالیت هستند، اتفاقاً از اینماد استقبال میکنند؛ چرا که صاحب کسبوکار قانونی به دنبال شفافیت و ارائه برند قانونی خود به مردم است. به نظر میرسد که تنها افرادی میبایست از این موضوع ناراضی باشند که نظارت و شفافیت به ضرر آنان است.
پرهامفر در پایان با بیان اینکه ضروری است تا رسانهها در خصوص اینماد به مردم اطلاعرسانی کنند، گفت: بخشی از مردم در حال استفاده از این خدمات هستند و لازم است تا رسانهها در این خصوص اطلاعات درست را به مردم مخابره کنند.
اینماد میتواند به کسب و کارهای اینترنتی کمک کند
به گزارش خبرنگار مهر، طی هفتههای گذشته اعتراض برخی از صاحبان کسبوکارهای مجازی به اجباری شدن اینماد شدت گرفته و حتی برخی از کسبوکارهای اینترنتی نشان اینماد را از صفحه اول سایت خود برداشتند، از سوی دیگر اما برخی از کسبوکارها همچنان با نماد اعتماد الکترونیکی به فعالیت خود ادامه میدهند.
فرشاد وکیلزاده، یکی از فعالان کسب وکارهای اینترنتی در گفتوگو با رسانهها گفته است: هرچند برخی از مواقع اینماد باعث کندی و تأخیر در بالا آمدن سایت شده و این مجموعه به طور موقت در آن زمانها نماد اعتماد الکترونیکی را از صفحه اصلی سایت خود حذف کرده است، اما قانونمند کردن فضای کسبوکارهای اینترنتی و رفع کاستیهای اینماد میتواند به توسعه کسبوکارهای اینترنتی کمک کند.
نظر شما