۱ دی ۱۴۰۰، ۱۹:۲۵

عباس سلیمی:

تناقضات رفتاری مدعیان دین‌داری علت بدبینی برخی از مردم است

تناقضات رفتاری مدعیان دین‌داری علت بدبینی برخی از مردم است

استاد برجسته قرآنی با بیان اینکه کسی قرآن‌باور است که تمام بایدها و نبایدهای قرآنی را مدنظر قرار می‌دهد، گفت: امروز علت‌العلل بدبینی برخی از مردم شریف ما نسبت به انقلاب و مسائل دینی است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد خبری چهل و چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، استاد عباس سلیمی از اساتید برجسته قرآنی کشور در نشستی که با شرکت‌کنندگان چهل و چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در تالار اندیشه حوزه هنری داشت، اظهار کرد: انسان ممکن است یک فلسفه یا یک مکتب را طوری ببیند اما واقعیت چیز دیگری باشد؛ این مقدمه انسان را دچار خطای دید می‌کند؛ در ارتباط با کتاب شریف آسمانی قرآن نیز باید نگاه خودمان را تصحیح کنیم؛ باید ببینیم معرفت و شناخت ما از قرآن کریم اصولی و مورد رضایت خدا هست یا خیر.

وی خطاب به شرکت‌کنندگان در چهل و چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم گفت: ما شما را برگزیدگان قرآنی شور می‌دانیم و برای شما احترام بسیار زیادی قائل هستیم؛ در منزلت و عظمت شما هیچ تردیدی وجود ندارد؛ در روایات امامان معصوم علیهم‌السلام از شما به‌عنوان بلندمرتبه‌ترین آدمیان در جامعه انسانی یاد شده است

این استاد برجسته قرآنی کشور با اشاره به اینکه در روایات از شما (فعالان قرآنی) به‌عنوان پرچمداران اسلام یاد شده است، تصریح کرد: حتماً ما و شما باید در برخی موارد با خود خلوت کنیم؛ شما باید یک مقدار خودتان را به محاسبه بِکِشید و به خود تذکر دهید؛ ما باید در یک خلوت ۱۰ سوال را مطرح کنیم و در یک خودآزمایی به این سوالات جواب دهیم؛ برای پاسخ به این سوالات به آئین‌نامه و رقابت هم نیاز نیست.

سلیمی با تاکید بر اینکه هر کدام از ما باید آماده باشیم حداقل یک بار در زندگی در مورد خودمان قضاوت کنیم، افزود: نخستین سوال از آن ۱۰ سوال این است که ما جزو کدام گروه قاریان و حافظان قرآن هستیم؟؛ در پاسخ به این سوال باید بگویم که حضرت امیرالمومنین (ع) می‌فرماید برخی مردم برای خدا، برخی برای دنیا و برخی برای رقابت قرآن می‌خوانند؛ پس بنابراین ما لاجرم باید جزو یکی از این سه گروه باشیم.

وی ادامه داد: سوال دوم این است که آیا ما از همه زیباتر قرآن می‌خوانیم؟؛ در میزان‌الحکمه آمده که نزد پیامبر اکرم (ص) آمدند و سوال کردند چه کسی از همه زیباتر قرآن می‌خواند که پیامبر اکرم (ص) فرمودند کسی از همه زیباتر قرآن می‌خواند که وقتی قرائت او را می‌شنوید، ببینید که او از خدا می‌ترسد و در مقام خشیت الهی قرار دارد یا خیر؟

این قاری بین‌المللی کشورمان گفت: سوال سوم این است که آیا ما حقیقتاً قرآن‌باور هستیم؟؛ در پاسخ باید گفت که اگر مراحل انس با قرآن را سه مرحله قرآن‌خوانی، قرآن‌دانی و قرآن‌باوری بدانیم؛ در مرحله اول متأسفانه اکثر مردم کشور نمی‌توانند قرآن را به‌صورت صحیح بخوانند؛ در مرحله دوم قرآن‌خوان داریم اما نمی‌دانند چه می‌خوانند و در مرحله سوم هستند قرآن‌خوان و قرآن دانانی که قرآن‌باور نیستند؛ کسی قرآن‌باور است که تمام بایدها و نبایدهای قرآنی را مدنظر قرار می‌دهد.

سلیمی تصریح کرد: سوال چهارم این است که آیا ما مؤدب به آداب قرآنی هستیم؟؛ در پاسخ به این سوال باید گفت که مؤدب به آداب قرآنی یعنی نزاکت و وقار قرآنی داریم و راه رسم زندگی ما قرآنی است یا خیر.

وی افزود: سوال پنجم این است که آیا ما حق تلاوت قرآن را ادا می‌کنیم؟؛ در پاسخ به این سوال باید گفت در آیه ۱۲۱ سوره بقره آمده الَّذِینَ آتَیْنَاهُمُ الْکِتَابَ یَتْلُونَهُ حَقَّ تِلَاوَتِهِ أُولَٰئِکَ یُؤْمِنُونَ بِهِ ۗ وَمَنْ یَکْفُرْ بِهِ فَأُولَٰئِکَ هُمُ الْخَاسِرُونَ یعنی کسانی که کتاب بر آنها فرستادیم آن را خوانده و حق خواندن آن را (در مقام عمل نیز) بجا آورند، آنان اهل ایمانند و آنها که به کتاب خدا کافر شوند (و حق شناسی نکنند) آن گروه زیانکاران عالمند؛ در محضر پیامبر اکرم (ص) نیز سوال کردند که منظور از ادای حق تلاوت قرآن چیست که ایشان فرمودند: انسان آنگونه که شایسته است از دستورات قرآن تبعیت کند.

این استاد برجسته قرآنی کشور ادامه داد: سوال ششم این است که آیا در جامعه مردم ما را قرآنی می‌دانند؟؛ سوال هفتم این است که آیا هر روز ایمان ما نسبت به خدا بیشتر می‌شود؟؛ سوال هشتم این است که آیا عملکرد ما در جامعه موجب بدبینی مردم به دین و مکتب و قرآن نمی‌شود؟؛ در پاسخ به این سوال باید گفت که امروز علت‌العلل بدبینی برخی از مردم شریف ما نسبت به انقلاب اسلامی و مسائل دینی، تناقضات رفتاری مدعیان دینداری است.

سلیمی گفت: سوال نهم این است که آیا در قیامت خداوند با چهره عطوفت با ما برخورد می‌کند؟؛ در پاسخ به این سوال باید گفت که اگر کسی می‌خواهد در روز قیامت با چهره خشم خدا مواجه نشود باید عمل صالح انجام دهد.

وی افزود: سوال دهم این است که آیا در قیامت قرآن کریم از ما شفاعت خواهد کرد؟ پیامبر اکرم (ص) در فرازی از یکی از فرمایشات خود می‌فرماید شافع مشفع یعنی شفیعی که شفاعت او ردناشدنی است؛ قرآن کریم قطعاً شفیع مشفع است.

این استاد برجسته قرآنی کشور تاکید کرد: اگر پاسخ شما به این ده سوال مثبت است، قطعاً از حالا نفر اول مسابقات هستید اما اگر پاسخ شما منفی باشد ولو اینکه در رتبه اول مسابقات بایستید هم برای شما دردی را دوا نمی‌کند.

سلیمی خاطرنشان کرد: ما باید به قرآن اینگونه نگاه کنیم تا دچار خطای باصره (خطای دید) نسبت به این کتاب الهی نشویم؛ مقصد و مقصود خداست و کسانی در این بازار برنده هستند که بتوانند خالصانه عمل کنند.

کد خبر 5381810

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha