خبرگزاری مهر - گروه استانها: طرحهای صنعتی نیمهتمام در لرستان یکی از معضلات موجود در حوزه اقتصاد و اشتغال این استان محسوب میشود، طرحها و پروژههایی که با گذشت سالها همچنان در چند قدمی افتتاح متوقف ماندهاند.
این طرحهای صنعتی و تولیدی نیمهکاره در لرستان موجب ناامیدی مردم شده چراکه با افتتاح و بهرهبرداری از آنها زمینه ایجاد اشتغال خوبی در استان میتواند فراهم شود.
لرستان همواره یکی از استانهای صدر جدول بیکاری در کشور بوده و این در حالی است که اگر برخی از همین طرحهای نیمهتمام صنعتی و اقتصادی در لرستان به مرحله افتتاح برسند شاید بخشی از زخم ملتهب بیکاری در این استان التیام پیدا کند.
یکی از مطالبات مردم شهرستان ازنا فعال شدن کارخانه فولاد ازنا است که بیشتر از ۱۹ سال فقط وعده شنیده است، مجوز اولیه کارخانه فولاد ازنا سال ۸۱ صادر و فعالیت رسمی برای احداث این کارخانه از سال ۸۴ آغاز شد، این واحد صنعتی که یکی از مهمترین پروژههای استان لرستان در این حوزه محسوب میشود قرار بوده با ظرفیت تولید سالانه یکمیلیون و ۲۰۰ هزار تن ورق در فاز اول و سالانه ۷۰۰ هزار تن فولاد در فاز دوم وارد چرخه فعالیت شود.
این پروژه صنعتی از آن جهت برای لرستان و لرستانیها ارزشمند است که بهرهبرداری از آن میتواند بهطور مستقیم هزار و ۵۰۰ شغل در یکی از بیکارترین استانهای کشور ایجاد کند که این رقم مجزا از اشتغال غیرمستقیم این واحد صنعتی است.
از سوی دیگر مجتمع فولاد ازنا در صورت بهرهبرداری کامل میتواند از خروج سالانه میلیونها دلار ارز از کشور جلوگیری کرده و به این لحاظ نیز از مهمترین واحدهای صنعتی کشور محسوب میشود.
پیش از برگزاری سفر هیئت دولت در قالب سلسله گزارشهایی ضمن طرح برخی مسائل این استان، بستر پیگیری مطالبات و خواستههای مردم فراهم شد. در این راستا منطبق بر نظام مسائل تدوینشده در این خبرگزاری، مهمترین مطالبات استان در حوزههای مختلف صنعتی، کشاورزی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و … مورد اشاره قرار دارد تا زمینهای برای توجه به این مطالبات در مصوبات سفر دولت فراهم شود. برای پیگیری این گزارشها لینک «مطالبات مردم لرستان از دولت» را مطالعه کنید.
و اما با پایان یازدهمین سفر استانی دولت به لرستان، کار جمعبندی مصوبات و دستاوردهای سفر در دستور کار دستگاههای متولی قرارگرفته، در این راستا در خبرگزاری مهر نیز جمعبندی سفر هیئت دولت و انطباق مصوبات با محورها و اولویتهای نظام مسائل استان مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.
همچنین بهزودی پروژه این خبرگزاری در زمینه پیگیری مصوبات سفر دولت به لرستان در قالب یک پرونده ویژه در دستور کار قرار میگیرد. گزارش یا گزارشهای جمعبندی سفر مبتنی بر نظام مسائل استان با نگاهی به گزارشهای تولیدشده پیش از سفر بسته خواهد شد و پیش روی مخاطبان این خبرگزاری قرار خواهد گرفت.
خبرگزاری مهر قبل از سفر رئیس جمهور به لرستان در قالب سلسله گزارشهایی «مطالبات مردم لرستان از دولت» را پیگیری و مطرح کرد، گزارش «گشت نامحسوس «مرگ» در جاده ترانزیتی / وعدههای فولادی ۱۹ ساله شد!» از جمله این گزارشها بود که در آن بر ضرورت اختصاص اعتبار و تکمیل کارخانه فولاد ازنا از سوی دولت تاکید شده بود.
و اما در جریان سفر دولت احمد تشکینی رئیس مؤسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی و مسئول طرح آمایش صنعتی، معدنی و تجاری وزارت صمت به عنوان نماینده وزیر به همراه علی تقوی دستیار ویژه وی، از مجتمع فولاد و ذوب آهن ازنا بازدید کرده و مسائل و مشکلات این واحد نیمه تمام را مورد بررسی قرار دادند.
پروژه فولاد ازنا با پیشرفت فیزیکی ۷۷ درصدی حدود دو سال است به علت کمبود نقدینگی و مشکلات حقوقی برای سرمایه گذار متوقف شده و با توجه به اینکه واحد ذوب آهن ازنا میتواند سهم بسزایی از اشتغال استان را تأمین کند، تکمیل طرح یاد شده از اولویتهای استان است.
طرح مشکلات فولاد ازنا در سفر رئیس جمهور و ضرورت رفع مشکلات قضائی
بهزاد منصوری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان در گفت و گو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه مباحث مربوط به سفر رئیس جمهور در حوزه صنعت و معدن در چند بخش تفکیک شده است که هر کدام از آنها میتواند متناسب با جایگاه خودش پیگیری شود اظهار داشت: در مجموع ۳۶ مصوبه در این سفر برای لرستان در نظر گرفته شد.
وی گفت: این مصوبات با ویژگیها و ابعاد خاص درج در مصوبات، توافقهای وزارتخانهای و حوزههای مربوطه بوده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان افزود: بخشی از اینها عمرانی، بخشی پرداخت تسهیلات و برخی دیگر پیگیریهای حوزههای اثر گذار مانند قضائی، سازمانهای وابسته به مجموعه وزارت خانه مانند «ایمیدرو» و… هستند.
منصوری در ادامه سخنان خود با اشاره به مصوبه رفع مشکلات فولاد ازنا در سفر رئیس جمهور به لرستان بیان داشت: این طرح ماهیت اعتباری ندارد، بلکه ماهیت حقوقی دارد.
وی با بیان اینکه خواسته شده که سرعت عمل در مجموعه حوزه قضائی برای این واحد صورت گیرد گفت: مجری این طرح سالها بوده که در زندان است، حوزه قضائی باید کمک کند تا این فرآیند تسهیل یابد و بانک بتواند آن را تملک و در اختیار فرد ثالث و سرمایه گذاری قرار دهد تا پروژه را ادامه بدهد.
پیگیری برای شروع فعالیت سرمایهگذار جدید
پیش از این حسین گودرزی نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۱۲ آبان ماه امسال در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به ثمر نشستن واگذاری شرکت فولاد ازنا و آغاز راه اندازی آن اظهار داشت: دو جلسه با حضور استاندار لرستان، مقامات قضائی، بانکی، وکلای مالک و خریدار تعیین شده، برگزار شد و خوشبختانه مراحل کار تا حد زیادی پیش رفت.
وی با بیان اینکه در واقع مالک با خریداری به توافق رسیده بود و دادستان ایشان را معرفی کردند گفت: اهلیت این خریدار از سوی بانک و دستگاههای دیگر در بررسیهایی که انجام دادند، تأیید شد.
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه با این اوصاف خریدار این شرکت تعیین و مقرر شد که خریدار ظرف ۱۰ روز آینده با تاکید بنده به عنوان وکیل مردم، برای شفاف شدن مراحل راه اندازی، هزار میلیارد تومان در بانک عامل پول سرمایه گذاری کند ادامه داد: این پول باید با دو امضای بانک و خریدار صرفاً برای تولید و راه اندازی شرکت مصرف شود.
گودرزی افزود: این امر عامل اساسی و نهایی تأیید اهلیت خریدار خواهد بود.
وی بیان کرد: با توجه به توافق خریدار و فروشنده و همچنین تأیید صورت گرفته از سوی سازمانهای مربوطه، دیگر بحث مزایده کنار گذاشته میشود و بر اساس کارشناسیهای دادستانی و توافق بین خریدار و فروشنده، مبایعه نامه ظرف ۱۰ روز آینده و مراحل واگذاری زیر نظر دادستانی تهران انجام خواهد گرفت.
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی گفت: بنده به عنوان وکیل، امین و خدمتگزار مردم دنبال هستم، به صورت شبانه روزی همه مسئولان نیز پای کار هستند تا این شرکت بزرگ به ثمر بنشیند تا هم بخشی از بیکاری منطقه را حل کنیم و هم این سرمایه ملی که قریب به دو دهه بوده زمین گیر شده، فعال شود.
گامهای نهایی برای احیای فولاد ازنا
فرهاد زیویار استاندار لرستان نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به آخرین وضعیت پروژه فولاد ازنا یادآور شد: فولاد ازنا یکی از مهمترین و تأثیر گذار ترین طرحهای اقتصادی استان به شمار میآید.
وی عنوان کرد: در گذشته برای راهاندازی این شرکت اقدامات زیادی انجام گرفته و در ادامه نیز جلسات مستمری با مسئولین امر در مرکز، طی روزهای اخیر برگزار شد تا گامهای نهایی برای احیای این شرکت برداشته شود.
استاندار لرستان تصریح کرد: امیدواریم با رفع موانع شرکت فولاد ازنا، در آینده نزدیک شاهد رونق دوباره و خبرهای خوش از این پروژه اقتصادی مهم باشیم.
نظر شما