به گزارش خبرنگار مهر، یادداشتهای غیراداری پرویز قاسمی، رایزن فرهنگی ایران در قرقیزستان به ایستگاه ۶۷ رسید. تاریخ نگارش این یادداشت یازدهم اردیبهشت است و موضوع کرونا کماکان دغدغه این دیپلمات فرهنگی است، ضمن اینکه مناسبتهای روز را نیز در نظر دارد.
این یادداشت را در ادامه بخوانید:
تقویم ۱۴۰۰ را ورق میزنم و مناسبتهای سال را در ماههای دوازده گانهاش مرور میکنم. به دومین ماه رسیدهایم که با ماه مبارک رمضان قرین شده و روزها و دورانی که همچنان کرونایی است. (ستاد مقابله با کرونای قرقیزستان بدنبال افزایش مجدد آمارهای روزانه مبتلایان به کرونا؛ از دیروز -یعنی دهم اردیبهشت- دوباره اطلاعیه داده و برگزاری مراسمها و برنامهها و تجمعات و نمازهای جمعه و جماعات و افطاریها و... را ممنوع اعلام کرده است.)
دهه اول اردیبهشت را رد میکنم و در دوازدهمین روز این ماه متوقف میشوم. مناسبتی برای این روز سال در تقویم ثبت شده که بخش اصلی شخصیت و مسیر راه آینده و زندگی ما بنوعی با آموختههایمان از صاحبان این مناسبت گره خورده است. مناسبت؛ نه سیاسی است نه اقتصادی. جنساش فرهنگی است و آموزشی و تاثیرش ابدی است و سرنوشت ساز. در شکل گیری شخصیت امروزی ما و ترسیم نقشه راه، آدمهای این روز که مناسبت به نام آنها و به پاس تلاشها و زحمات و خدمات آنان ثبت شده؛ نقش و سهمی بزرگ در کنار خانواده - والدین- دارند.
بله؛ درست حدس زدید. روز معلم را میگویم؛ معلمی که سختی مسئولیتشان و قدسی بودن شغلشان برای هیچیک از ماها پوشیده نیست و نباید هم باشد. اگر برای کسانی هم این گفته کمی تا قسمتی محل تردید بود حداقل این دو سال تحصیلی کرونایی کافی بود تا بیشتر با عمق این مسئولیت و مشقت کار آشنا شوند. وقتی والدین از طولاتی شدن دوره کرونا و حضور فرزندانشان در خانه و تداوم آموزش آنلاین خسته و کلافه شدهاند و برای بازگشایی مدارس و حضور فرزندان در مراکز امورشی دعا دعا و لحظه شماری میکنند؛ باز این معلمان هستند که همه جوره برای قبول فرزندان و آموزش آنان لحظه شماری میکنند و وظیفه خود را در شرایط و محدودیتهای کرونایی و غیرکرونایی بهنحو احسن به انجام میرسانند.
این دو سال تحصیلی اخیر با شرایط و محدودیتهایی که داشت خانوادهها و والدین را بیشتر از گذشته با مسائل و مشکلات آموزشی و دشواریها و مسئولیتهای مقام معلمی آشنا کرد. خانوادهها ملموستر با مدرسه و آموزش مرتبط شدند و چه بسا دیگر قضاوتها و داوریهای عدهای درباره معلمان به نسبت قبل کرونا بسیار تفاوت پیدا کرده است. بر همین اساس گرامیداشت این مناسبت و یادکرد آن را به هرشکلی که در توان ماست؛ به مصداق گفته ارزشمند «معلمی شغل انبیاست» بنوعی تکریم این جایگاه و این شغل میدانیم.
به احترام تمام افسران سپاه پیشرفت کشورمان که با وجود تمامی مشکلات برای آموزش فرزندان این مرز و بوم مجدانه تلاش و کوشش میکنند؛ کلاه از سر بر میداریم و مناسبت این روز تقویم یعنی دوازدهم اردیبهشت روز معلم را به تک تکشان؛ صمیمانه تبریک میگوییم.
از پدر گر قالب تن یافتیم
از معلم جان روشن یافتیم
ای معلم چون کنم توصیف تو
چون خدا مشکل توان تعریف تو
گفتنی است که درسال تحصیلی جاری سه زوج معلم ایرانی اعزامی از آموزش و پرورش کار آموزش فرزندان ایرانیان مقیم در مجتمع آموزشی امام خمینی بیشکک را برعهده دارند. تعداد دانش آموزانی که درسال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ در این مجتمع مشغول تحصیل هستند (با احتساب فرزندان برخی اتباع افغانستانی و قرقیز) تقریبا ۵۰ نفر است.
پرویز قاسمی: از بیشکک؛ شهری زاگرسی در آسیای مرکزی، مورخ یازدهم اردیبهشت ۱۴۰۰
نظر شما