خبرگزاری مهر، گروه استانها: سفر روز جمعه رئیس جمهور و هیئت دولت به استان گیلان فرصتی فراهم کرده تا مردم مناطق مختلف این استان سرسبز اما محروم دغدغهها و مشکلات خود را برای دولت بیان کنند تا شاید در این سفر گرهای از مشکلاتشان باز شود.
رودبار یکی از شهرستانهای وسیع، پراکنده و در عین حال مستعد و دارای ظرفیت استان گیلان به شمار میرود. این شهرستان پهناور با داشتن منابع آبی، معدنی و صنایع قدرتمند توانسته بخش اعظمی از نیاز استان را در حوزههای مختلف تأمین کند اما آن چیزی که همانند غده چرکین بر پیکره نحیف این شهرستان به جا مانده زلزله دلخراش ۶۹ است که آثارش بعد از سه دهه همچنان بر جای جای این شهرستان به چشم میخورد.
رودبار شهرستانی است که با تأمین ۷۰ درصد آب شرب و کشاورزی گیلان، خود تشنه است و زیرساختهای آبرسانی شهرها و روستاهایش عمری ۳۰ ساله داشته و فرسوده هستند. چندی پیش قطعی مکرر آب در این شهرستان باعث شد تا امام جمعه این شهرستان جلوی اداره آبفا بسط بنشیند و از سوی دیگر این موضوع سبب تا رئیس آبفای شهرستان از سمتش برکنار شود.
مشکلات آبفای شهرستان باید ۱۰ سال قبل رفع میشد
نماینده رودبار در مجلس که به شدت از روند آبرسانی در این شهرستان گله مند است حل مشکل آب شهرستان نیازمند عزم ملی دانست و اظهار کرد: چالش آب در رودبار جدی است.
مهرداد گودرزوند چگینی گفت: وارث مشکلات و عقب ماندگیهای تلمبار شده در شهرستان رودبار هستیم و رفع این مشکلات نیازمند زمان است.
وی با بیان اینکه صدای رودبار در سطح ملی شنیده نشده است، اضافه کرد: در طول سالهای گذشته کسی نبوده تا صدای رودبار در سطح ملی باشد و مشکلات و چالشهای این شهرستان را در سطح ملی پیگیری کند.
نماینده رودبار در مجلس با انتقاد از تنشهای آبی در نقاط مختلف شهرستان، اظهار کرد: مشکلات زیرساختهای حوزه آب شهرستان باید ۱۰ سال قبل رفع میشد اما در این سالها قدم اساسی برای رفع آن برداشته نشد مشکلات زیرساختهای حوزه آب شهرستان باید ۱۰ سال قبل رفع میشد اما در این سالها قدم اساسی برای رفع آن برداشته نشد.
گودرزوند گریزی هم به روند احداث سد دیورش زد و بیان کرد: این پروژه در طی هفت سال فقط ۲۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشته اما در طول سال گذشته این میزان به ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است.
به گفته وی، تاکنون برای اجرای پروژه سد دیورش ۴۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب شده که ۲۳ میلیارد آن تخصیص داده شده است.
زیرساختهای آبفای رودبار قدمت ۳۱ ساله دارد
فرماندار رودبار هم بارها از قطعیهای مکرر آب و چالشهای موجود در این حوزه انتقاد کرده است. هوشنگ عباسقلی زاده گفت: مشکل کم آبی و بی آبی مختص شهرستان رودبار نیست بلکه کل دنیا با بی آبی مواجه است و لذا میطلبد در مدیریت مصرف بهینه تلاش کنیم.
وی همچنین با انتقاد از عدم اصلاح شبکه انتقال آب در ۳۱ سال گذشته، اضافه کرد: زیرساختهای آب و فاضلاب شهرستان و شبکههای انتقال آب بعد از زلزله تاکنون اصلاح نشده است زیرساختهای آب و فاضلاب شهرستان و شبکههای انتقال آب بعد از زلزله تاکنون اصلاح نشده است.
فرماندار رودبار با اشاره به عمق فاجعه زیرساختی آبفا در این شهرستان، بیان کرد: با توجه به شرایط اقتصادی هیچ گونه برنامه ریزی برای رفع زیربنایی و اصول مشکلات آب در شهرستان صورت نگرفته و فقط توانستیم وضع موجود را بازسازی و ترمیم کردیم.
وی با اشاره به اهمیت موضوع آب در شهرستان، اضافه کرد: برای جبران عقب ماندگیها و رفع زیربنایی و اصولی مشکل آب شهرستان رودبار ۵ سال فرصت لازم است.
امید مردم رودبار به سد دیورش
وجود سه سد سفیدرود، سیاهرود و سد شهر بیجار صرفاً خدمات رسان هم استانیها بوده و عایدی برای شهرستان رودبار ندارد و لذا مردمان این شهرستان باید چشم و امیدشان به سد در حال ساخت دیورش باشد، که این سد تاکنون ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و نیازمند اعتبارات هنگفت ملی است تا به سرانجام برسد ناگفته نماند از کلنگ احداث سد دیورش حدود یک دهه میگذرد اما هنوز به سرانجام نرسیده و مردمان دیار سفیدرود خروشان، تشنه لبان و کوزه به دوش پی آب هستند.
راه علاج مشکل آبفای شهرستان تغییر مدیریتی نیست بلکه باید دنبال جذب اعتبارات ملی برای ترمیم اساسی زیرساختهای آبفای شهرستان باشند وگرنه با پینه بست کردن فرسودگیها نمیتوان نمره رضایتمندی را از مردم گرفت و شاید سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به استان گیلان بتواند بخشی از مشکلات آب شهرستان رودبار را حل کند.
نظر شما