۷ بهمن ۱۴۰۰، ۲۲:۵۷

مطالبات مردم گیلان از دولت-۲۱

داشته‌های بهداشت و درمان گیلان کمتر از نیازها

داشته‌های بهداشت و درمان گیلان کمتر از نیازها

رشت- نبود بیمارستان جنرال، پروژه‌های درمانی نیمه کاره، کمبود پزشک متخصص و دستگاه‌های درمانی از جمله مهمترین مشکلات حوزه بهداشت و درمان گیلان بوده که چشم امید به سفر دولت دوخته است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: چند ساعتی به پانزدهمین سفر استانی رئیس جمهور و جمعی از وزرا به استان گیلان مانده و یکی از حوزه‌های مهمی که توجه به آن بخشی اعظمی از مطالبات مردم گیلان از دولت را به خود اختصاص داده حوزه بهداشت و درمان است.

بهداشت و درمان یکی از ارکان مهم توسعه هر جامعه‌ای محسوب می‌شود و تقویت شاخص‌های این بخش به طور مستقیم بر کیفیت زندگی و سلامت انسان‌ها اثرگذار است.
بررسی زیرساخت‌های حوزه بهداشت و درمان استان گیلان حکایتگر رنج عمیق چند ساله‌ای است که از بی توجهی‌ها حاصل شده است. استان گیلان یکی از متراکم‌ترین استان‌های کشور محسوب می‌شود و به همین دلیل توسعه خدمات بهداشتی و درمانی در آن امری ضروری است.

ضعف‌های زیرساختی بهداشت و درمان استان گیلان طی دو سال اخیر و در روزهای اوج گیری کرونا بیش از گذشته خود را نشان داد و البته موجب افزایش توجهات ملی به آن نیز شد اما با وجود اقدامات انجام گرفته طی این مدت، همچنان «داشته‌ها» کمتر از «نیازها» است و باید برای رسیدن به وضعیت مطلوب اقدامات مؤثرتری صورت گیرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان چندی پیش از عقب‌ماندگی‌های عدیده استان در بخش‌های مختلف از جمله در حوزه درمان خبر داد و اظهار کرد: شیوع انواع بیماری و کمبود زیرساخت‌های حوزه درمان موجب نارضایتی مردم شده به‌گونه‌ای که در برخی از بیمارستان‌ها مردم در کف بیمارستان می‌خوابند و این زیبنده ما نیست.

ارسلان سالاری تصریح کرد: گیلان از میانگین کشوری در برخورداری از زیرساخت‌های حوزه سلامت عقب است.

داشته‌های بهداشت و درمان گیلان کمتر از نیازها

ضرورت تکمیل بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی رشت

یکی از مهم‌ترین پروژه‌های درمانی گیلان مربوط به ساخت بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی رشت است که در حال حاضر ۵۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. ساخت این پروژه از سال ۱۳۸۷ آغاز شده اما هنوز در پیچ و خم مراحل تکمیل خود قرار دارد و مردم استان با وجود نیازمندی به برخورداری از چنین مرکز درمانی جامعی، همچنان منتظر تکمیل و بهره برداری از آن هستند. گفتنی است که این بیمارستان برای تکمیل به حدود ۴۰۰ میلیارد تومان بودجه نیاز دارد.

یکی از قراردادهای مهم دانشگاه علوم پزشکی گیلان با قرارگاه سازندگی خاتم النبیا، احداث بیمارستان ۳۵۰ تختخوابی پورسینا با زیربنای ۳۵ هزار متر مربع و با مبلغ اولیه ۵۳۸ میلیارد تومان است که هم اکنون نیاز به بودجه ۳۰۰ میلیارد تومانی برای تکمیل دارد و با توجه به ظرفیت آن، مطلوب است که مورد توجه ویژه هیئت دولت قرار گیرد.

از دیگر پروژه‌های مشترک دانشگاه علوم پزشکی گیلان با قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء تکمیل دانشکده پزشکی در سایت لاکان رشت است. این دانشکده با زیربنای ۲۵ هزار متر مربع و با مبلغ اولیه ۲۶۲ میلیارد تومان در تاریخ ۲۴ تیر ۱۴۰۰ منعقد شده و نیازمند ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل است.

دانشگاه علوم پزشکی گیلان همچنین در نظر دارد تا احداث بیمارستان ۴۵۰ تختخوابی رازی، احداث بیمارستان ۱۷۹ تختخوابی روانپزشکی شفا و همچنین احداث ساختمان مراکز بهداشتی درمانی و شبکه‌های شهرستان‌ها را به زودی از سر بگیرد.

از آنجا که تکمیل پروژه‌های نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالای ۵۰ درصد از اولویت‌های رئیس جمهوری در سفرهای استانی است، می‌طلبد هیئت دولت در سفر به گیلان با تخصیص بودجه کافی هدیه ارزشمند را در حوزه سلامت برای گیلانیان به ارمغان آورند.

طی سال‌های اخیر دو دستگاه خوابگاه دانشجویی در دانشگاه علوم پزشکی گیلان خریداری و تجهیز شده و سرانه خوابگاهی این دانشگاه رشد قابل توجهی یافته به گونه‌ای که هم اکنون ظرفیت پذیرش خوابگاهی در این دانشگاه به بالغ بر ۶۰۰ نفر افزایش یافته است اما همچنان احداث خوابگاه متأهلین با حداقل ظرفیت ۱۰۰ واحدی از دیگر نیازمندی‌های دانشگاه علوم پزشکی گیلان است که انتظار می‌رود دولت در سفر به گیلان بودجه حداقلی به میزان ۱۵۰ میلیارد تومان را در اختیار آن قرار دهد.

بیمارستان جنرال اولین مطالبه مردم گیلان از رئیس جمهور است

یکی از شهروندان گیلانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به نیازمندی‌های متعدد بخش بهداشت و درمان این استان، اظهار کرد: اولین مطالبه مردم گیلان، پیگیری بیمارستان جنرال برای استان است.

امیر حقی با اشاره به نیازمندی شهرستان‌های استان گیلان به نیروهای متخصص، تصریح کرد: عدم حضور متخصص در شهرستان‌ها یکی از معضلات جدی است که مردم را با مشکلات متعددی رو به رو کرده و آنها مجبور هستند برای درمان خود به مرکز استان مراجعه کنند و این موضوع با توجه به هزینه‌های بالا و نبود امکانات اقامتی برای بیماران نیازمند توجه و پیگیری از سوی مسئولان است.

وی عدم توجه به گردشگری سلامت در استان گیلان را مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: گیلان استانی گردش پذیر و دارای ظرفیت‌های بالایی است و یکی از مواردی که باید از رئیس جمهور مطالبه شود همین موضوع گردشگری سلامت در استان است.

حقی خواستار توجه ویژه رئیس جمهور به تکمیل کریدور شمال جنوب و استفاده بهینه از این فرصت برای توریسم درمانی، بیان کرد: متبحرترین تیم درمانی در حوزه شمال کشور مستقر است و ظرفیت بسیار خوبی برای این بخش محسوب می‌شود.

داشته‌های بهداشت و درمان گیلان کمتر از نیازها

کافی نبودن پزشک متخصص در بیمارستان‌ها

یکی دیگر از شهروندان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به عدم وجود متخصص در اورژانس، گفت: متأسفانه پزشک متخصص در هر ساعت به ویژه شب‌ها در اورژانس حضور ندارد.

فاطمه مؤمنی نسب با بیان اینکه پزشکان متخصص اکثر اوقات در بیمارستان‌های خصوصی حضور دارند و وقت کافی برای بیماران اختصاص نمی‌دهند، افزود: با وجود آنکال بودن، در بیمارستان حضور ندارند و فقط رزیدنت و دستیار هستند.

وی با اشاره به بسته بودن سایت داروها، بیان کرد: نسخه الکترونیکی به چالش برای مردم تبدیل شده و سایت مربوطه باز نمی‌شود و مردم داروها را به طور آزاد می‌خرند.

مؤمنی نسب با اشاره به کمبود دستگاه سونوگرافی در بیمارستان‌های گیلان افزود: نیاز داریم که پزشکان بیشتری در بیمارستان‌ها حضور داشته باشند تا بیماران اورژانسی دچار مشکل نشوند.

کد خبر 5410528

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha