به گزارش خبرنگار مهر به نقل از راشاتودی، واشنگتن در حال بررسی پیشنهادی از سوی شرکت بزرگ نفتی آمریکایی خود شورون است تا به این شرکت اجازه دهد محمولههای نفتی ونزوئلا را برای بازپرداخت بدهیهای پرداخت نشده مصادره کند.
منابع موثق میگویند نمایندگان شورون در ماههای اخیر حداقل یک جلسه در سطح بالا با دیپلماتهای آمریکایی و نمایندگان مخالف ونزوئلا برگزار کردند.
شورون یک سال است که برای ایجاد تغییر در مجوز فعالیت خود در ونزوئلا لابی کرده است. این غول انرژی از واشنگتن میخواهد که امتیازات تجاری خود را که برای مدتی در دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا از آن برخوردار بود، بازگرداند. در آن زمان این شرکت به همراه سایر تولیدکنندگان خارجی مجاز به برداشت و صادرات نفت مصادره شده ونزوئلا برای بازپرداخت سود سهام و بدهی حاصل از سرمایه گذاری مشترک با شرکت نفت دولتی PDVSA بودند.
بر اساس این توافق، شورون مجاز بود تا دو میلیون بشکه در ماه نفت خام ونزوئلا را تا اواسط سال ۲۰۲۰ مبادله کند. ونزوئلا صدها میلیون دلار از طریق سرمایه گذاری مشترک به شورون بدهکار است.
منابع موثق در همین رابطه به رویترز گفتند: دولت بایدن انگیزههای بیشتری برای کاهش تحریمها علیه ونزوئلا پس از استراتژی شکست خورده ترامپ دارد.
وی افزود: «یکی از مهمترین آنها آوردن دوباره نیکولاس مادورو به میز مذاکره با آمریکاست.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که دولت "اقدامات تحریمی علیه ونزوئلا پیش بینی نکرده است.
بیشتر تجارت با ونزوئلا که از سال ۲۰۱۹ توسط واشنگتن مجاز اعلام شده است، مبادلات نفت در برابر سوخت است که تضمین میکند نفت خام ونزوئلا نمیتواند دوباره به فروش برسد و هیچ پرداخت نقدی به دولت مادورو نمیرسد.
خوان گوایدو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا، که بارها خواستار از سرگیری مذاکرات سیاسی با مادورو پس از تعلیق آنها در ماه اکتبر شده است، ماه گذشته وی گفت که پیشنهاد آمریکا برای کاهش تحریمها در صورت از سرگیری مذاکرات میتواند مورد بررسی قرار گیرد.
دولت مادورو مدتهاست در برابر تحریمهای آمریکا و اروپا ایستادگی کرده است. سال گذشته، ونزوئلا از دسترسی به ذخایر طلای ذخیره شده خود در انگلیس به ارزش ۲ میلیارد دلار محروم شد و لندن گفت که مادورو نباید "به هر منظوری" به عنوان رئیس جمهور ونزوئلا به رسمیت شناخته شود.
نظر شما