به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، روغنهای نفتی مورد استفاده در صنعت و منازل برای روانکاری ماشین آلات، ابزارآلات و غیره استفاده میشوند. در تولید آنها از انواع نفت خام به کار گرفته میشود. روغن صنعتی گاهی اوقات حاوی روغنهای گیاهی (مثلاً کرچک، خردل یا کلزا) بهعنوان مواد افزودنی و همچنین مواد آنتی اکسیدان، غلیظکننده و ضد خوردگی برای بهبود کیفیت خدمات خود هستند.
انواع روغن صنعتی به طور مداوم در حال تغییر میباشند و با مارکهای جدید به ویژه روغنهای مصنوعی (به عنوان مثال سیلیکون، پلی استر، و فلوئوروهیدروکربن) تکمیل میشوند.
روغن صنعتی بر اساس ویسکوزیته به انواع سبک، متوسط و سنگین تقسیم میشود. روغنهای سبک، با ویسکوزیته ۵ تا ۱۰ سانتی استوک (۱ سنتستوک معادل ۱۰-۶ متر مربع در ثانیه است) در ۵۰ درجه سانتی گراد و نقاط ریزش تا ۲۵- درجه سانتی گراد، برای روانکاری ماشین آلات با سرعت بالا و بار کم استفاده میشود.
چگونه روغن صنعتی انتخاب کنیم؟
در اصل، همه روغنها بر پایه نفت طبیعی (ساخته شده از نفت خام) بودند. اما همیشه در نحوه تصفیه روغنها تفاوتهایی وجود داشته است. و با گذشت زمان، با هدف بهبود عملکرد روغن، تولیدکنندگان شروع به معرفی افزودنیهای ویژه در فرمولاسیون روغن کردند، مانند شویندهها، تقویت کنندههای ضد سایش، ترکیبات ضد اکسیداسیون و غیره. سپس، فرمولهای مصنوعی برای ارائه سطح بالاتری از عملکرد به وجود آمدند.
این بدان معناست که انتخاب روغن صنعتی مناسب برای شما میتواند کمی پیچیده به نظر برسد، مگر اینکه بدانید به دنبال چه چیزی هستید و برای چه کاربردی نیاز دارید. البته، همیشه میتوانید به دفترچه راهنمای تعمیر و نگهداری خودرو خود مراجعه کنید تا ببینید سازنده چه نوع روغنی صنعتی را توصیه میکند.
در غیر این صورت، ابتدا انواع مختلف روغن را تعریف میکنیم. از آنجایی که بسیاری از تولیدکنندگان روغن و روان کننده محصولات مشابه را تا حدودی متفاوت توصیف میکنند، این نیز میتواند گیج کننده به نظر برسد. موارد زیر انواع روغنهای عمومی را به صورت کلی نشان میدهد.
انواع روغن صنعتی
این گروه روغن صنعتی شامل روغن L (ولوزیت) و روغن T (پترولاتوم) است که برای روانکاری قابهای ریسندگی و دوبلینگ در صنعت نساجی، برای دوکهای ماشینآلات تراش فلزکاری و موتورهای پرسرعت کم توان استفاده میشود.
روغن جداکننده L، برای روانکاری جداکنندههای سبک. روغن خیاطی برای ماشینهای خیاطی، صحافی و بافندگی؛ و روغن ابزار MVP (نقطه ریزش -۶۰ درجه سانتیگراد)، برای نظارت بر روانکاری و ابزار اندازه گیری. روغنهای صنعتی متوسط، با ویسکوزیته ۱۰ تا ۵۰ سانتیاستوک در دمای ۵۰ درجه سانتیگراد و نقاط ریزش تا ۳۰ درجه سانتیگراد، برای روانکاری ماشینهایی که در سرعتهای متوسط و تحت بارهای متوسط کار میکنند، استفاده میشوند.
این گروه روغن صنعتی شامل روغنهای روان کننده دوک و ماشین، روغن جداکننده T و روغن تلگراف است. این روغنها در بسیاری از بخشهای صنعت (صنایع سبک، فلزکاری و غیره) عمدتاً برای روانکاری یاتاقانها در موتورهای الکتریکی کم مصرف و در سیستمهای هیدرولیک ماشین آلات فلزکاری استفاده میشوند. روغنهای صنعتی سنگین، با ویسکوزیته ۱۰ تا ۳۰ سانتی استوک در ۱۰۰ درجه سانتیگراد و نقاط ریختگی نسبتاً بالا، برای روانکاری تجهیزات صنعتی که در سرعتهای پایین و تحت بارهای سنگین کار میکنند - به عنوان مثال، تجهیزات فورج و پرس و چرخ دندههای دندانهای استفاده میشود.
روغن موتور چیست؟
طبق تعریف سنتی، روغن موتور فقط مخلوطی از روغن پایه و مواد افزودنی بود که برای روانکاری قطعات موتور، کاهش اصطکاک، تمیز کردن، خنک کردن و محافظت از موتور استفاده میشد.
با این حال، روغن موتور مصنوعی مدرن ترکیبی پیچیده از روغنهای پایه و اجزای افزودنی هستند که برای انجام کارهای مختلف طراحی شدهاند:
جداسازی و روانکاری قطعات متحرک
کاهش سایش موتور
کمک به جلوگیری از تشکیل رسوب بر روی اجزای داخلی موتور
حذف و معلق کردن کثیفیها و آلایندههای روغن تا زمانی که بتوان این آلودگیها را در تعویض بعدی روغن پاک کرد.
قطعات موتور خنک کننده
افزایش راندمان سوخت موتور
ارائه حفاظت در طیف وسیعی از دماها
هیدرولیک عملیاتی در زمان بندی متغیر سوپاپ
کمک به حفاظت از سیستم انتشار گازهای گلخانهای
به عبارت دیگر، روغن موتور مصنوعی مدرن بسیار بیشتر از یک روانکار عمل میکند. این مسئول محافظت از سایش موتور و بهبود عملکرد موتور و همچنین محافظت کامل از تمام قطعات متحرک است.
روغن موتور از دو جزء اصلی روغنهای پایه و مواد افزودنی تشکیل شده است. روغنهای پایه ۷۰ تا ۹۰ درصد از کل را تشکیل میدهند و از گاز طبیعی یا نفت خام تولید میشوند، در حالی که افزودنیها ۳۰-۱۰ درصد باقی مانده را تکمیل میکنند و میتوانند چیزهای مختلفی باشند.
این افزودنیها از جمله موارد زیر هستند:
پراکنده کننده ها
مواد شوینده
افزودنیهای ضد سایش
اصلاح کنندههای اصطکاک
آنتی اکسیدانها
افزودنیهای ضد کف
بازدارندههای خوردگی
بهبود دهندههای شاخص ویسکوزیته
داروهای مضطرب نقطه ریزش
چرا قابلیت تمیز کردن روغن موتور مهم است؟
هر بار که موتور شما کار میکند، محصولات جانبی حاصل از احتراق روغن موتور شما را آلوده میکند. اگر آلایندهها در روغن جمع شوند، میتوانند ته نشین شده و لجن و رسوب در موتور ایجاد کنند. استفاده از روغن موتور با کیفیت پایین، بی توجهی به تعویض روغن و مسائل مربوط به تعمیر و نگهداری نیز میتواند منجر به تشکیل لجن در موتور شما شود.
اگر اجزای موتور و مسیرهای روغن کثیف باشند، عملکرد، کارایی و کیفیت خودروی شما کاهش مییابد. رسوبات همچنین گرما را مانند یک پتوی عایق در داخل موتور شما به دام میاندازند.
به همین دلیل است که استفاده از روغن موتوری مانند روغن موتور مستر روغن که به تمیزتر ماندن موتورها از هر روغن موتور مصنوعی پیشرو کمک میکند، مهم است.
مستر روغن از معتبرترین و باسابقهترین فروشگاههای فروش روغن موتور و روغنهای صنعتی است که انواع و اقسام برندها اعم از خارجی و ایرانی را به سراسر ایران، به صورت تک و عمده ارسال میکند. مستر روغن، سالیان سال است که نجات بخش خودروها و همچنین ابزار موجود در کارخانههای مختلف است.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظر شما