خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: اوکراین عضو ناتو و اتحادیه اروپا نیست. بنابراین این دو نهاد از همان ابتدا، به رغم دمیدن در آتش تنشهای مسکو-کی یف، با صراحت اعلام کردند که در صورت وقوع درگیری، هیچ نیروی نظامی را به اوکراین اعزام نخواهند کرد.
تا پیش از آغاز عملیات ویژه روسیه، اتحادیه اروپا با اعزام مستشار نظامی به اوکراین موافقت کرده بود که البته مجالی برای عمل به این وعده پیدا نکرد.
انگلیس هم طی هفتههای گذشته، به همراه محموله تانکهای ارسالی به کی یف، تعدادی مستشار نظامی را برای آموزش استفاده از آنها به اوکراین فرستاد اما به دفعات تاکید کرد که نظامیانش در آنجا ماندگار نیستند.
آمریکا هم در رأس ناتو و به عنوان اصلی ترین تأمین کننده مالی این پیمان نظامی، موضع مشابهی درباره اعزام نیروی نظامی به اوکراین دارد.
تا این لحظه، بلوک غرب فقط وعده داده که تسلیحات دفاعی در اختیار اوکراین قرار میدهد. به این ترتیب، غرب بدون پرداخت کمترین هزینه انسانی یا مالی، اوکراین را به آتش جنگ انداخت و این رفتاری نیست که از چشم روسیه پنهان مانده باشد تا آنجا که ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه این کشور در واکنش به ادعای انگلیس در خصوص کمک به اوکراین در دفاع از خود، به کنایه گفت: شما قبلاً کمک کرده اید، اکنون استراحت کنید!
فعلاً ناتو در ادامه نادیده گرفتن دغدغههای امنیتی روسیه که دلیل اصلی بروز این بحران است، از تصمیم برای تقویت هرچه بیشتر بال شرقی خود خبر میدهد- اقدامی که روسیه را در یکسره کردن تکلیف دولت غربگرای اوکراین، بیش از پیش مصمم میکند.
علاوه بر این، روسیه یک قدرت هستهای است و درگیری نظامی بلوک غرب با آن، شعله جنگ را فراتر از اوکراین میبرد حال آنکه به نظر نمیآید واشنگتن و شرکایش دامنه حماقت شأن را تا انتخاب این گزینه امتداد دهند.
نظر شما