۱۲ اسفند ۱۴۰۰، ۹:۵۵

بهادری‌جهرمی:

دولت در تغییر به نفع مردم جدی است

دولت در تغییر به نفع مردم جدی است

سخنگوی دولت گفت: دستورات رئیس‌جمهور جهت ارتقای کیفی و کمی خودروسازی نشان از جدیت دولت در ‎تغییر به نفع مردم دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در حساب کاربری خود در توئیتر، با اشاره به بازدید اعلام نشده رئیس‌جمهور از پارکینگ‌ها و خط تولید شرکت ایران خودرو نوشت: تعیین مهلت ۶ ماهه برای تعیین تکلیف واگذاری مدیریت دولتی خودروسازی، رفع موانع واردات خودرو ظرف ۳ ماه آتی، بسترسازی برای ورود دانش صنایع دفاعی و شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت خودرو در کنار سایر دستورات جهت ارتقای کیفی و کمی خودروسازی نشان از جدیت دولت در ⁧ تغییر به نفع مردم ⁩ دارد.

رئیس جمهور روز گذشته (چهارشنبه) بصورت سرزده از ایران خودرو بازدید کرد و با تأکید بر غیرقابل قبول بودن وجود این حجم از خودرو در انبار، دستورهایی برای ترخیص خودروها صادر کرد.

وی پس از این بازدید دستورهای مهمی صادر کرد.

۸ دستور جهادی رئیس‌جمهور بدین شرح است:

۱ - در حوزه تولیدی:
الف) تولید خودرو در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ حداقل ۵۰ درصد افزایش یابد.

ب) سازوکارهای لازم به منظور تولید و عرضه حداقل یک «خودروی اقتصادی» با ساختار به روز، فراهم گردد.

پ) در سال ۱۴۰۱ حداقل تولید ۳ خودروی قدیمی متوقف و ۳ خودرو جدید با کیفیت مطلوب، تولید و عرضه شوند.

۲ - تولید خودروهای جدید و پیشرفته، خودروهای برقی، متصل و خودران گسترش یابد و سرمایه گذاری و بسترسازی برای ورود دانش و فناوری موجود در صنایع دفاعی و فضایی و ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان برای ایجاد تحول در صنعت خودروسازی «در مقیاس اقتصادی»، فراهم گردد.

۳ - نسبت به تأمین قطعات مورد نیاز و ترخیص و عرضه فوری خودروهای دپوشده در انبارهای شرکتهای خودروساز به بازار، تا نصاب استاندارد، حداکثر ظرف ۲ ماه آینده، اقدام شود.

۴ - در صورت عدم اقدام برای انجام تعهدات و رفع نیاز بازار به منظور افزایش رقابت‌پذیری و رفع شائبه انحصار، متناسب سازی قیمت خودرو و جبران کمبود تولید به میزان مورد نیاز بازار، موانع قانونی و اجرایی واردات خودرو، حداکثر ظرف ۳ ماه آینده رفع شود و با افزایش صادرات خودرو و قطعات، نسبت صادرات به واردات در صنعت خودرو افزایش یابد.

۵ - در خصوص نحوه عرضه خودرو به مردم به منظور ایجاد شفافیت و افزایش رضایت مندی مردم؛
الف) ضمن حذف تدریجی روند قرعه کشی با افزایش عرضه، فرآیند فعلی عرضه خودرو (از طریق قرعه کشی) فوراً اصلاح و شفاف سازی لازم در آن صورت گیرد.

ب) از ابتدای سال ۱۴۰۱ پس از تکمیل وجه، خودروهای پیش فروش شده باید بدون تأخیر بلاوجه، قابل تحویل به مشتری گردد.

پ) هرگونه واگذاری خودرو به شرکتها و دستگاه‌های دولتی و غیر دولتی به صورت رانتی و غیرشفاف و متفاوت با رویه معمول فروش خودرو به مردم ممنوع است.

۶ - به منظور نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی اعم از باری و مسافری، هرساله حداقل ۲۰ هزار خودرو (کشنده، کامیون، کامیونت، اتوبوس و مینی بوس) فرسوده، از رده خارج شده و جایگزین کردن آنها با خودروهای با کیفیت برای صاحبان مشاغل مربوطه، تسهیل شود.

۷ - به منظور افزایش کیفیت و ایمنی خودروهای تولید داخل:

الف) هرگونه استفاده از قطعات با کیفیت پایین در مونتاژ خودرو از ابتدای سال ۱۴۰۱ مطلقاً ممنوع است و دستگاه‌های مسئول موظفند با عرضه قطعات یدکی تقلبی و قاچاق به ویژه قطعات پر مصرف و مؤثر بر ایمنی خودرو نیز مقابله نمایند.

ب) خودروهای عرضه شده به بازار از ابتدای سال ۱۴۰۱، می‌بایست حداقل با ۳ سال یا پیمایش ۶۰ هزار کیلومتر، ضمانت شوند.

۸ - واگذاری مدیریت دولتی شرکت‌های خودروسازی ایران خودرو و سایپا سریعاً به بخش غیر دولتی تعیین تکلیف شود.

معاون اول رئیس‌جمهور، مسئول نظارت و پیگیری حسن اجرای این ابلاغیه خواهد بود.

کد خبر 5437602

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علی IR ۱۵:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۲
      0 0
      باید همه کمک کنند صنعت خودروسازی به بلوغ برسد، رشد و توسعه صنعت خودروسازی تاثیر مستقیمی روی رشد اقتصادی کشور و ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی خواهد داشت و به بهبود معیشتی مردم کمک خواهد کرد، ممنوعیت واردات خودروهای خارجی و ترویج خرید خودرو ایرانی را هم دنبال کنید، همش بدی های صنعت خودروسازی را نگید