به گزارش خبرگزاری مهر، نرگس معدنیپور در نشست هماهنگی برگزاری نمایشگاه کتاب تهران که در محل شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد، بیان کرد: این جلسه در خصوص چگونگی برگزاری و بالا بردن ضریب همافزایی دستگاهها و سازمانها در برپایی سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران است.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در ادامه با اشاره به اینکه طی دو سال گذشته این نمایشگاه به دلیل شیوع ویروس کرونا بهصورت مجازی برگزار شد و امکان برگزاری آن به صورت فیزیکی نبود، گفت: نمایشگاه کتاب یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی کشور به حساب میآید که سطوح بینالمللی نیز برای آن در نظر گرفته شده است. البته لازم به ذکر است که ما مخالف برگزاری نمایشگاه در داخل شهر تهران هستیم و تاکید ما بر آن است که نمایشگاههای عمومی و تخصصی به ویژه چنین نمایشگاههایی میبایست خارج از تهران برگزار شوند.
وی با تاکید دوباره بر اینکه مدیریت شهری موافق برگزاری نمایشگاههای پر مخاطب در سطح شهر تهران نیست، گفت: مدیریت شهری به واسطه ایجاد ترافیک، افزایش آلودگی هوا و مزاحمتهایی که نمایشگاههای پرمخاطب برای شهروندان ایجاد میکنند بر این نکته تاکید دارند که میبایست از ظرفیت مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب در برگزاری نمایشگاهها بهره برد.
وی خاطرنشان کرد: شاید بیان این نکته درست باشد که مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب هم اکنون و در حال حاضر آمادگی لازم برگزاری نمایشگاه کتاب را نداشته باشد اما در دی ماه امسال اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در محل مجموعه شهر آفتاب حضور یافت تا از نزدیک بررسیهای لازم جهت آماده شدن مجموعه شهر آفتاب برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران را انجام دهد و بر این نکته نیز تاکید زیادی داشت که نمایشگاه کتاب در این محل برگزار شود، اما متأسفانه همزمان با این بازدید مطلع شدیم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصمیم به برگزاری نمایشگاه در مصلی تهران گرفته است.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه برگزاری نمایشگاهها در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب برای شورای ششم دارای اهمیت بسزایی است، گفت: تا آنجا این موضوع دارای اهمیت است که حتی مصوبهای در این زمینه در شورای شهر ششم به تصویب رسید تا شهر آفتاب آمادگی لازم برای برگزاری نمایشگاهها را پیدا کند. ما امیدواریم این موضوع برای سال بعد بیشتر مورد تاکید قرار گیرد و شاهد برگزاری نمایشگاههای عمومی و تخصصی در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب باشیم.
وی در این خصوص تاکید کرد: برای چنین اتفاق مهمی نیازمند یک اهتمام جدی بین همه دستگاهها و نهادها وجود دارد. اگر چنین همتی ایجاد شود مدیریت شهری از آمادگی لازم بهمنظور سرعتبخشی در آمادهسازی نمایشگاه شهر آفتاب برخوردار است.
معدنی پور با بیان اینکه تصمیم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به برپایی نمایشگاه کتاب تهران در سال ۱۴۰۱ در محل مصلی تهران است، خاطرنشان کرد: موارد مطرح شده باعث نمیشود که ما همکاری لازم برای برگزاری نمایشگاه نداشته باشیم ولی خواست ما این است که با توجه به مصوبات سالهای گذشته برای ایجاد مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب و هزینههای صرف شده برای ساخت آن، ضروری است نمایشگاههای پرمخاطب در این مجموعه برگزار شوند.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران ادامه داد: برای ما نمایشگاه کتاب رویدادی بسیار مهم تلقی میشود به همین منظور تمام تلاش خود را برای هرچه بهتر برگزار شدن این نمایشگاه صرف خواهیم کرد. اگر شرایط کرونایی مهیا باشد و ستاد ملی مقابله با کرونا مجوزهای لازم برای برگزاری این نمایشگاه را صادر کند قطعاً تلاش ما بر این خواهد بود که نمایشگاه به بهترین شکل ممکن برگزار شود.
معدنیپور بر استمرار برگزاری نمایشگاه کتاب در بستر فضای مجازی در کنار نمایشگاه فیزیکی تاکید و خاطر نشان کرد: در سال ۱۴۰۱ نمایشگاه به صورت مجازی میبایست پر رنگ تر از قبل در اختیار مخاطبان قرار گیرد تا میزان مراجعات از شهرستانها و دیگر نقاطی که نسبت به مصلی دورتر هستند کمتر شده و مردم امکان خرید آنلاین را داشته باشند. این موارد کمک خواهد کرد که میزان تردد به نمایشگاه تا حد قابل قبولی کاهش یابد و نیازها از بستر فضای مجازی تأمین شود.
وی همچنین تاکید بر این موضوع داشت که نمایشگاه کتاب باید به گونهای برگزار شود که ضمن ایجاد رضایت در بین علاقمندان و ناشرین، رضایتمندی شهروندان و ساکنین اطراف مصلی را هم به همراه داشته باشد.
در ادامه این جلسه یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد بیان کرد: نمایشگاه کتاب تهران بزرگترین رویداد فرهنگی نه تنها در کشور بلکه در منطقه به حساب میآید. این نمایشگاه نمادی از حضور اقشار و اقوام مختلف ایرانی است.
وی گفت: بارها شاهد حضور مقام معظم رهبری در نمایشگاه کتاب و بیانات ایشان در مورد این رویداد بزرگ بودهایم که با توجه به اهمیت این نمایشگاه امیدواریم در سال آینده نمایشگاه کتاب با شرایط مطلوب برگزار شود.
احمدوند در ادامه برگزاری نمایشگاه کتاب را منوط به وضعیت سلامت و بهداشت کشور دانست و گفت: جلساتی به منظور هماهنگی با ستاد ملی مقابله با کرونا برگزار شد که امیدواریم شرایط برگزاری مطلوب در اواخر اردیبهشت ماه فراهم باشد.
وی گفت: در این دوره از نمایشگاه ظرفیت فروش مجازی از طریق صفحه اینترنتی فروش کتاب نمایشگاه برقرار خواهد بود تا از این طریق میزان مراعات به نمایشگاه تا حد مناسبی کاهش پیدا کند.
همچنین نرگس معدنی پور رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در پایان این جلسه تشکیل کمیتههای اجرایی همچون کمیته فرهنگی و اطلاع رسانی با مسئولیت معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، کمیته حمل و نقل و ترافیک با مسئولیت معاونت حمل و نقل شهرداری تهران، کمیته خدمات شهری با مسئولیت معاونت خدمات شهری شهرداری تهران، کمیته انتظامی و امنیتی با مسئولیت نیروی انتظامی تهران بزرگ، کمیته ایمنی با مسئولیت سازمان مدیریت بحران را از جمله مصوبات این جلسه دانست و گفت: کمیتهها به سرعت جلسات خود را برگزار کرده و در ایام نوروز بازدیدهای خود از نمایشگاه را ادامه دهند. همچنین نمایندگان دستگاههای اجرایی به ستاد اجرایی برگزاری نمایشگاه معرفی شوند و از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این درخواست را داریم که همچنان هماهنگیهای لازم را با ستاد ملی کرونا برای چگونگی برگزاری نمایشگاه داشته باشند.
وی تاکید کرد: جانمایی غرفهها و اعلام آن به کمیتههای اجرایی از طرف ستاد برگزاری نمایشگاه میبایست در دستور کار باشد. هفته اخر فروردین جلسه دیگری در این خصوص برگزار خواهیم کرد تا کمیتهها به ارائه گزارش عملکرد خود بپردازند.
گفتنی است؛ در این جلسه نرگس معدنی پور رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، علیرضا نادعلی نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری تهران و دیگر سازمانهای فعال در برگزاری این نمایشگاه حضور داشتند که در طی این جلسه به مرور عملکرد سازمان مطبوع خود در سالهای گذشته نمایشگاه کتاب داشتند و تقسیم کار لازم در این حوزه به انجام رسید.
نظر شما