۲۳ اسفند ۱۴۰۰، ۱۴:۳۳

رفتارهای غیرمدنی و غیر اخلاقی در محیط های آموزش پزشکی بررسی شد

رفتارهای غیرمدنی و غیر اخلاقی در محیط های آموزش پزشکی بررسی شد

دوره دانش افزایی با موضوع اخلاق پزشکی به منظور بررسی رفتارهای غیرمدنی و غیر اخلاقی در محیط های آموزش پزشکی با حضور جمعی از استادان و اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی ایران، به همت دفتر هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاه علوم پزشکی ایران، دوره دانش افزایی با موضوع اخلاق پزشکی به منظور بررسی رفتارهای غیرمدنی و غیر اخلاقی در محیط های آموزش پزشکی با همکاری مرکز توسعه آموزش پزشکی و دفتر هم اندیشی استادان دانشگاه برگزار شد.

در این دوره دکتر بهنام شکیبا و دکتر سیده نسیم ترابی از اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران به ارائه بحث پرداختند.

شکیبا با اشاره به اینکه دسترسی به اهداف آموزشی خصوصا در رشته پزشکی و پیراپزشکی نیازمند محیط اخلاق مدار و امن برای دانشجو، بیمار و هیات علمی است، عنوان کرد: در این بین رفتار قلدرمآبانه و آزار و اذیت مسائلی است که به شدت محیط یاددهی و یادگیری را مختل می کند.

وی افزود: رفتار قلدرمآبانه، رفتارهای مخرب، آزارنده، بی ادبانه و مضری است که به صورت مداوم انجام می شود و سبب فشارهای روانی و جسمی بر افراد می شود و سبب می‌شوند که فضای همکاری و مناسب کاری، اخلاقی و آموزشی از بین برود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطر نشان کرد: مطالعات نشان داده است که رفتارهای قلدرمابانه در محیط های آموزشی رو به افزایش است و به عنوان یک معضل در محیط های آکادمیک شناخته می شود.

وی افزود: از این رو ایجاد محیط آموزشی مناسب بر پایه اصول اخلاقی که موجب تسهیل یادگیری دانشجویان شود، از وظایف اعضای هیات علمی و مسئولین آموزشی است، چرا که آموزش در رابطه با تعریف، نحوه برخورد و تصحیح چنین رفتارهایی در کوریکولوم آموزشی بسیاری از دانشگاههای دنیا وجود دارد.

شکیبا گفت: اما متاسفانه در دانشگاه های علوم پرشکی کشورمان، فراوانی و شیوع رفتارهای قلدرمابانه و آزار و اذیت مورد توجه نبوده است و راهکاری برای کاهش آنها ارائه نشده است لذا به نظر میرسد که قدم اول برای کاهش این رفتارها، آموزش است.

وی گفت: انتظار می رود که در دانشگاه های کشورمان با توجه به پایه های اخلاق اسلامی و اهمیت رفتارهای اخلاقی، گام هایی جهت کاهش رفتارهای قلدمابانه، آزار و اذیت و آزار جنسی برداشته شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: با این هدف گروهی از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران از سال ۹۸ به مطالعه و آموزش در این رابطه پرداخته اند، که در این کارگاه اعضا هیات علمی در راستای شناسایی رفتارهای نامناسب در محیط آموزشی و راههای کاهش آن، جهت نیل به محیط آموزشی اخلاق مدار با نتایج این تحقیقات آشنا می شوند.

در ادامه این دوره به تعریف رفتارهای غیرمدنی، تعریف رفتارهای قلدرمآبانه، تعریف آزار و اذیت، انواع رفتارهای نامناسب در محیط آموزشی بر پایه اصول اخلاقی پرداخته شد و شیوع بین المللی، داخلی و همچنین وضعیت دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص رفتارهای غیرمدنی و آزار و اذیت در محیط های آموزش پزشکی مورد بررسی قرار گرفت.

در ادامه این دوره دکتر ترابی نیز با بررسی اهمیت و اثرات رفتارهای غیرمدنی در محیط های آموزش پزشکی به تاثیر رفتارهای غیرمدنی بر آموزش دانشجویان، درمان و سلامت بیماران، سلامت روان دانشجویان و هزینه های درمان و آموزش پرداخت.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، راهکارها و روش های مؤثر برای جلوگیری از بروز رفتارهای غیرمدنی در محیط های آموزش پزشکی از قبیل آموزش، فرهنگ سازی بر مبنای فرهنگ ایرانی اسلامی، استاندارد سازی محیط آموزش و طراحی یک خط مشی استاندارد برای گزارش دهی و مقابله با رفتارهای غیرمدنی را مورد تبیین و تشریح قرار داد.

کد خبر 5446877

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha