۱۳ فروردین ۱۴۰۱، ۸:۵۶

عامری در گفتگو با مهر:

برای تحقق شعار سال هماهنگی جدی بین دستگاه‌ها ایجاد شود

برای تحقق شعار سال هماهنگی جدی بین دستگاه‌ها ایجاد شود

دبیرکل جمعیت ایثارگران با تاکید بر لزوم هماهنگی دستگاه‌ها برای تحقق شعار سال گفت:اگر وزرا به این نتیجه برسند که کار دانش‌بنیان اشتغال‌آفرین از نان شب هم واجب‌تر است،جدی وارد میدان خواهند شد.

جواد عامری دبیرکل جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، در پاسخ به سؤالی درباره چگونگی تحقق شعار سال ۱۴۰۱ «تولید، دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» اظهار کرد: دانشگاه‌های ایران از لحاظ شتاب علمی در دنیا و در دانشگاه‌های کشورهای اطراف رتبه برتر را دارند؛ بنابراین به طور قطع با این میزان دانشجو و هیئت علمی، می‌توان به تولید دانش‌بنیان رسید.

وی با بیان اینکه بسیاری از افراد به مقالات دانشجویی ایراد می‌گیرند و آن‌ها را کاربردی نمی‌دانند، ابراز کرد: بحث کاربردی نبودن مقالات به عدم تجاری‌سازی و ناهماهنگی صنعت و دانشگاه برمی‌گردد. اینکه صنعت از اتصال بین خود و دانشگاه حمایت نمی‌کند، واقعاً یک مشکل جدی است.

دبیرکل جمعیت ایثارگران ادامه داد: سطح علمی در کشور به نوعی است که می‌توان نیازها را از طریق پژوهش برطرف کرد اما همانطور که گفتم مشکل اینجاست که بعضی دستگاه‌ها با دانشگاه هماهنگ نیستند، مثلاً در صنایع موشکی و نظامی که به این درجه از قدرت و پیشرفت رسیده‌ایم، به دلیل همین ارتباط با دانشگاه است.

عامری با اشاره به اینکه اگر در صنایع خودروسازی و پتروشیمی هماهنگی وجود داشته باشد نیازی به واردات نیست، تصریح کرد: خیلی راحت می‌توان یک مبلغ قابل توجهی به دانشجوهای دکتری پرداخت کرد تا آن‌ها به پژوهش بپردازند، مشکلات کشور را حل کنند و مهاجرتی هم صورت نمی‌گیرد.

وی افزود: در تحقق شعار سال صرف تأیید بیانات مقام معظم رهبری کافی نیست، بلکه باید هماهنگی و عزم جدی بین وزارتخانه‌ها ایجاد شود. معمولاً هم مشکلات از طریق عده‌ای از مدیران میانی سودجو رقم می‌خورد زیرا آن‌ها در اکثر موارد ثابت هستند حتی با تغییر دولت‌ها که این‌ها باید تغییر کنند.

این فعال سیاسی، یکی دیگر از مشکلات کشور را بی‌برنامگی در بودجه‌بندی علمی خواند و گفت: به عنوان مثال بودجه وزارت علوم بسیار ناچیز بوده اما بودجه معاونت علمی چندین برابر است. اگر وزرا به این نتیجه برسند که کار دانش‌بنیانِ اشتغال‌آفرین از نان شب هم واجب‌تر است، به طور جدی وارد میدان خواهند شد.

عامری در پایان خاطرنشان کرد: عده‌ای بر این اعتقاد هستند که ایران کشوری جهان سومی است و باید منابع زیرزمینی را فقط خام‌فروشی کنیم. با این کار بعد از چند سال منابعی باقی نمی‌ماند و تبدیل به کشوری بدهکار و وابسته می‌شویم. از این رو می‌توان به اهمیت دانش‌بنیان بودن بیشتر پی برد.

کد خبر 5455373

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha