۱۹ فروردین ۱۴۰۱، ۹:۴۱

به مناسبت روز ملی فناوری هسته‌ای؛

نسل جدید رادیوداروها برای درمان انواع سرطان رونمایی می‌شود

نسل جدید رادیوداروها برای درمان انواع سرطان رونمایی می‌شود

با تلاش دانشمندان صنعت هسته ای، نسل جدید رادیودارو لوتسیوم ۱۷۷ فردا در روز ملی فناوری هسته‌ای با حضور رئیس جمهور رونمایی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، در سال‌های گذشته دانشمندان صنعت هسته‌ای تلاش کردند با استفاده از رادیو ایزوتوپ‌ها، رادیوداروهایی مختلف را برای تشخیص و درمان انواع سرطان تولید کنند و در دسترس بیماران قرار دهند.

استفاده از رادیوداروها به علت تاثیرگذاری بالا و عوارض کم، به عنوان یکی از روش‌های درمان برای سرطان استفاده می‌شود.

ساماریوم ۱۵۳، لوتسیوم ۱۷۷، فسفر ۳۲، ایتریم ۹۰، ید ۱۳۱ از جمله رادیوداروهایی هستند که از طرف دانشمندان هسته‌ای به جامعه پزشکی کشور ارائه شده است.

نسل جدید لوتسیوم ۱۷۷، دستاورد تازه دانشمندان صنعت هسته‌ای است که با نیمه عمر ۷ روز و تاثیرگذاری بالاتر نسبت به لوتسیوم ۱۷۷ بومی شده و ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ از آن رونمایی خواهد شد.

این رادیودارو با اتصال به گیرنده‌های تومور و ساطع کردن پرتو در محل تومور سرطانی باعث نابودی آن می‌شود به صورتی که با از بین بردن گردش خون در محل تومور سرطانی از شکل گیری متاستاز و یا پراکندگی سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند.

این رادیودارو جدید در حقیقت یک رادیو نوکلوئید جدید است که مورد توجه پزشکان هسته‌ای در درمان سرطان قرار گرفته است.

این رادیودارو خصوصیات فروپاشی بالایی از خود نشان داده و می‌تواند برای درمان انواع سرطان‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

تابش بالای این رادیو دارو در سلول‌های تومور، گزینه موثری برای درمان را ارائه داده است. نسل جدید لوتسیوم ۱۷۷ دارای فوتون‌های کم انرژی است که تصویربرداری با دوربین‌های گاما را سهل‌تر کرده است.

گفتنی است دانش فنی تولید رادیوداروها به تلاش دانشمندان هسته‌ای در کشور بومی شده و در حال حاضر ایران به بیش از ۵۰ نوع رادیودارو برای درمان انواع سرطان رتبه اول منطقه را در اختیار دارد و در این زمینه به کشورهای مختلف محصولات خود را صادر می‌کند.

کد خبر 5461832

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha