سیدامیر رضویان، در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: برای پی بردن به وضعیت صنایع دارویی کشور و ارزیابی درست و دقیق در این مورد، باید دید که در این سالها نرخ تورم به چه صورت بوده و در مقابل، افزایش قیمت دارو تا چه حد بوده است.
وی افزود: واقعیت این است که در کشور ما هیچ وقت قیمت دارو همگام با تورم افزایش نداشته و سیاست در این بخش این بوده که قیمتها همیشه به صورت دستوری پایین نگاه داشته شود.
رضویان ادامه داد: همین سیاست غلط باعث شده تا در این سالها همه صنایع در کشور رشد کردهاند اما صنایع دارویی ما با وجود دانشبنیان بودن و استراتژیک بودن محصولات آن نتوانسته به جایگاه اصلی خود برسد و در مقیاسهای بسیار کوچکتر از ظرفیتهای موجود به فعالیت ادامه میدهد.
این داروساز گفت: بر اساس بررسیهای انجام شده، دارو در مقایسه با سایر صنایع این سالها شاهد کمترین رشد فروش و رشد سود بوده است. با این روند چطور این انتظار وجود دارد که سرمایهگذاری در صنعت دارو رشد پیدا کند و به جایی برسد که بتواند بازارهای صادراتی منطقه را پوشش دهد.
وی افزود: ما پتانسیل بسیار مطلوبی را در منطقه و کشورهای همسایه برای صادرات دارو داریم اما برای اینکه بتوانیم حرفی برای گفتن در این حوزه داشته باشیم نیاز به سرمایهگذاری و هزینه داریم. اما این هزینه باید از کدام منبع تولید شود. شرکتهای دارویی ما توان مالی برای بازاریابی، ایجاد شرکت پخش، استخدام نیرو و عرضه دارو در کشورهایی مثل عراق را که دارای پتانسیل مطلوبی به عنوان هدف صادراتی دارو هستند، ندارند. زیرا قیمت دارو در کشور ما به شکلی تعیین میشود که سود منطقی از آن برای سرمایهگذاران و صاحبان صنایع دارویی حاصل نمیشود که اجازه فعالیتهای توسعهای، نوسازی، بازسازی و حتی ادامه بقا را به ما بدهد.
رضویان تاکید کرد: از سوی دیگر همین قیمت دستوری و پایین نگه داشتن دارو در کشور موجب بروز پدیدههایی مانند قاچاق معکوس دارو به کشورهای همسایه میشود و دیگر تمایلی از سوی خریداران دارو در این کشورها برای خرید دارو از کانالهای قانونی وجود ندارد. پس تا زمانی که نتوانیم اصلاح قیمت داروها را به درستی انجام دهیم انتظار صادرات و توسعه از چنین صنعتی یک انتظار بیجا است.
عضو سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، افزود: امروز تمام گلایه فعالان صنعت دارو، موضوع اصلاح قیمت و قیمتگذاری منطقی دارو در کشور است. مشکلی که سالها است گریبان صنایع دارویی کشور را گرفته و هر روز نیز عرصه را بر فعالان این حوزه تنگتر میکند.
وی گفت: ما توقع نداریم که قیمت کالایی استراتژیک مثل دارو به طور کلی رها شود اما معتقدیم قیمتگذاری باید عادلانه باشد تا صنعت دارو مانند سایر صنایع بتواند با سود منطقی به حیات خود ادامه دهد و خود را همپای استانداردهای بینالمللی پیش ببرد.
رضویان در پایان افزود: ما به عنوان فعالان حوزه دارو اعتقاد داریم که اگر دولت و نهادهای دستاندرکار از این صنعت به شکل صحیح حمایت کنند میتوانیم کیفیتهای قابل رقابت با تولیدات دارویی سایر کشورها ارائه دهیم و سهم مطلوبی را نیز در بازارهای کشورهای منطقه داشته باشیم.
نظر شما