خبرگزاری مهر - گروه استانها-ریحانه شهبازی: دانشجویان به عنوان قشر پویا و فعال جامعه که رکن اصلی سرمایه انسانی هر کشوری به شمار میآیند، میتوانند در راهبرد پیشرفت جامعه و مشخص شدن نقشه راه کمک کننده باشند. در سفر رئیس جمهور به اصفهان برخی از دانشجویان به نمایندگی از قشر دانشجویی مطالباتی از جمله عمل به وعدهها و بکارگیری دانشجویان و پژوهشگران در سیاستگذاریها را خواستار هستند.
دبیر جامعه دانشگاه صنعتی اصفهان در خصوص مهمترین مطالبات از رئیس جمهور به خبرنگار مهر میگوید: رئیس جمهور در ابتدا باید مروری بر وعدههای خود در زمان مناظرات ریاست جمهور داشته باشد که آیا به این وعدههای خود عمل کرده است. رئیس جمهور در مناظرات خود همیشه مثال میزدند که مشاهده شده در یک دریایی افرادی از بالای سکویی پرتاب و در دریا غرق میشدند و متوجه میشدند که فردی از آن بالا این افراد را پرتاب میکنند و باید مانع آن فرد شد تا افراد بیشتری غرق نشوند. حال سوال اینجاست که آیا آقای رئیس جمهور توانسته به آن فرد دسترسی پیدا کنند و سیستم و ساختارهایی که مسبب این وضع بوده را تغییر دهند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تحول اساسی از دولت مشاهده نشده است، میگوید: جامعه ما مشکلات بسیاری در آب و هوا و فرسایش خاک دارد که متأسفانه تنها به بازگو کردن این مشکلات بسنده شده و یا راه کار عملیاتی برای آن ارائه و اقدام نشده است. مشکلات اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی استان اصفهان دیگر بر کسی پوشیده نیست اما گمان میکنند که اصفهان یک شهر مرفه و بدون مشکل است.
مخاطب بایدها رئیس جمهور است
رضا میرباقری بیتوجهی به منابع عظیم توریستی در استان اصفهان را به دلیل بافت تاریخی اصفهان از دیگر مشکلات استان عنوان میکند و میگوید: شهر اصفهان درگیر مشکلات زیادی است و نمیدانیم که برنامه رئیس جمهور برای حل آنها چیست چراکه با بیان جهاد و توکل و … کار به جایی نمیبرند و مشکلی حل نخواهد شد و باید با برنامه مدون پیش رفت.
وی تصریح میکند که با شناخت مسئله و تعریف ریشههای آن باید تیمهای اجرایی و فنی تشکیل شود و بعد از آن متخصصان اجرایی و فنی آن را حل کنند، این در حالی است که رئیس جمهور و تیم مربوطه در حال حاضر هم خود را در ساختارهای فعلی گرفتار کردند و به همان رویه حرکت میکنند.
دبیر جامعه دانشگاه صنعتی اصفهان خاطر نشان میکند: اگر در جهت قبلی و گذشته حرکت کنیم آینده مطلوبی نخواهیم داشت و باید یک تغییر اساسی رخ دهد و هرچند که مخاطب این همه باید، معلوم نیست چه کسی است؛ در حالی که رئیس جمهور در مناظرات برنامههایی برای حل مشکلات ارائه میدادند اما اکنون گزارشی از عملکرد خود و استفاده از این برنامهها به گوش نرسیده است.
لزوم تشکیل حلقه میانی بین مردم و حکومت
وی میگوید: در مدت زمانی که اصفهان و کشاورزان درگیر مشکلات بیآبی و اعتراض به وضعیت موجود بودند بهتر بود که رئیس جمهور سفری به اصفهان داشته باشند و البته مشکلات را ریشهای و با تأمل حل کنند. مردم اصفهان نسبت به وضعیت آب استان آگاهی دارند که با باز شدن آب رودخانه هم مشکل آب شرب داریم اما حداقل خواسته آنها احقاق حقوق کشاورزان در حقآبهها و جلوگیری از بارگزاریهای مجدد بر این رودخانه بیجان است که طرحهایی مانند بن بروجن دوباره مشکل این مردم را مضاعف نکند. مردم باید بدانند که رئیس جمهور و حاکمیت به دنبال رفع این مشکل هستند و تا وقتی که مردم چنین همتی را از سوی دولت احساس نکنند باعث ناامیدی و نارضایتی خواهد شد.
وی ادامه میدهد: با رفع همین ناامیدی و دیدن تلاش برای رفع مشکلات تحرک جامعه و حلقههای میانی که رهبر معظم انقلاب نیز تاکید دارند افزایش پیدا میکند و دانشجوها و مجموعههای فرهنگی بین مردم و حاکمیت قرار گیرند و راه حلهای حکومت را به گوش مردم برسانند و لازم است که دولت به تشکیل این حلقههای میانی کمک کند و تا وقتی که مردم در حل مشکلات دخیل نشوند، با نگاه کارمندی نیز این مشکلات حل نخواهد شد.
افزایش اشتغال با استخدام دانشجویان بومی
فاطمه شریعت، دانشجوی علوم سیاسی دانشگاه اصفهان نیز از دغدغههای رایج دانشجویان به خبرنگار مهر میگوید: اشتغال دانشجویان پس از اتمام تحصیل، همواره از دغدغههای مهم دانشجویان بوده و اهمیت این موضوع در سالهای اخیر بیش از پیش پررنگ شده است. آینده شغلی نامعلوم دانشجویان نقش مهمی در کاهش انگیزه تحصیلی آنها دارد. به خدمت گرفتن تحصیلکردگان و متخصصان در حوزههای مربوطه در دستگاههای دولتی، موجب رونق و پیشرفت حوزه آموزش و پژوهش عالی میشود.
وی ادامه میدهد: استخدام جوانان بومی هر استان در جهت رفع و کاهش مشکلات شهر و استان آنها، با توجه به اشراف جامعتر ایشان بر مشکلات شهر و استان خود، نقش مهمی در تسریع فرایند حل مسئله در نقاط مختلف کشور دارد. همچنین پیوند دادن قشر علمی و دانشگاهی استانهای مختلف با یکدیگر، میتواند حل مشکلاتی نظیر مشکل آب که بین چند استان مشترک است را تسریع ببخشد.
شریعت بیان میکند که قشر دانشجو از رئیسجمهور محترم و دستگاه دولت انتظار دارد برای ریلگذاری و به خدمت گرفتن بنیه تخصصی دانشگاهها و مراکز علمی، در جهت پیشرفت و توسعه کشور، و دخیل کردن جدی آنها در پژوهشهای منتج به سیاستگذاری، اقدامات اساسی و جدیتری انجام شود تا علاوه بر گرهگشایی سریعتر و کارآمد تر از مشکلات کشور، در راستای استفاده از ظرفیت جوانان ایرانی برای پیشرفت ایران نیز، گامهای بلند تری برداشته شود.
وی با تاکید بر اینکه دولت باید فراخوان بدهد برای حل مشکلات هر استان از دانشجوها و اصحاب علمی آن استان دعوت کند تا طرحهای خودشان را ارائه دهند و این راه حلها رو خریداری کند. در این صورت پایان نامهها جهتمند نگارش میشوند و چه بسا دور ریخته نمیشوند. البته میتوان به جای حقوق و امتیازات مالی، برای آن پژوهشگر امتیازات تحصیلی یا شغلی لحاظ شود که حتی خود این به اصطلاح پاداشی که دولت میدهد هم باز یکی دیگر از مشکلات را رفع میکند و باعث میشد یک متخصص در آن منصب قرار داده شود زیرا مدتها در آن حوزه مطالعه کرده است.
ادامه روند مبارزه با فساد
محسن خزایی، دبیر اسبق بسیج دانشگاه اصفهان نیز با اشاره به تبلیغات انتخاباتی رئیس جمهور میگوید: آقای رئیسی خود وعدههایی را به مردم دادند که امید را در دل مردم زنده کردند و انتظار بالایی را به جای گذاشتند که میتوان گفت اولین مطالبه دانشجویی از رئیس جمهور تحقق وعدهها و اضافه نکردن وعدهای دیگر باشد. تا وقتی گزارش آن وعدهها را ندادند سراغ وعده دیگری نروند.
وی خاطر نشان میکند که رئیس جمهور وقت باید ادامه روندی که در مبارزه با فساد در قوه قضائیه پی گرفته بودند را در دولت فعلی تحت عنوان مبارزه با زیرساخت در سطح ساختارهای فسادزا ادامه دهند و بساط فساد را از کشور جمع کنند.
خزایی در خصوص حوزه اقتصاد نیز معتقد است که میتوانند با سه گام عملیاتی میان مدت، کوتاه مدت و بلند مدت با کنترل نقدینگی و نظارت جدی در اقتصاد و حوزههایی که در زندگی مردم ملموس است، اقدام کنند و چه در بازگشایی و احیای کارخانهها و چه در ساماندهی بازار و شرکتها که ارتباط نزدیکی با زندگی مردم دارند.
اولویت مسائل زیست محیطی اصفهان
وی کنترل بر واردات برای مهار خروج ارزش از کشور، مسئله بورس و هماهنگی کامل دولت در تصمیمگیری و ابلاغ تصمیمها باشد را از دیگر مطالبات برشمرد و میگوید: در دولت همصدایی مشاهده نمیشود که این امر برای دولت مطلوب نیست و باید مدیریت کنند. مردم را محرم خود بدانند و اقناع افکار عمومی داشته باشند.
دبیر اسبق بسیج دانشگاه اصفهان نیز در حوزه اصفهان، پرداختن به مشکلات زیست محیطی اصفهان را از اولویتها عنوان و تصریح میکند: فرونشست زمین و تالاب گاو خونی و آلودگی هوا را میتوان به صورت میان مدت و بلند مدت حل کنند و به مردم گزارش دهند.
به گزارش مهر، احیای زایندهرود و رسیدگی به مشکلات زیستمحیطی در رأس مطالبات دانشجویان قرار دارد و به عنوان قشر دانشگاهی توجه به اشتغال و استفاده از دانشگاهیان در ریلگذاریها که سبب دلگرمی آنها و ماندن در کشور میشود را از رئیس جمهور خواستار هستند.
نظر شما