۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۴:۲۵

حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی:

رعایت نکردن حقوق همسایه، حسنات را پاک می‌کند

 رعایت نکردن حقوق همسایه، حسنات را پاک می‌کند

پیامبر (ص) فرمودند: اگر همسایه نزدیک و دور کمک خواست، باید به او کمک کنید، و اگر قرض خواست باید به او قرض دهید، اگر بیمار شد عیادتش و اگر از دارفانی را وداع گفت به تشییع او رفت.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدباقر علوی تهرانی کارشناس مذهبی همزمان با ماه مبارک رمضان در مسجد حضرت امیر (ع) به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: در بیان مؤلفه‌های رسیدن به حکمت الهی، رعایت حقوق همسایه را بیان می‌کنیم. جناب لقمان به مرد یهودی فرمودند برای رسیدن به حکمت الهی، یکی از عوامل دیگری که به آن عامل بودم این است که حقوق همسایه را رعایت کردم. همسایه داری از عناوینی است که در اسلام سفارش شده است.

علوی تهرانی درباره حرمت همسایه بیان کرد: قرآن کریم می‌فرماید خدا را بپرستید، و چیزی را شریک او قرار ندهید، و به پدر و مادر و خویشاوندان و یتیمان و مستمندان و همسایه نزدیک و دور و همنشینان و همراهان و در راه ماندگان و بردگان نیکی کنید، قطعاً خدا کسی که فخر فروش و متکبر است را دوست ندارد. امام صادق (ع) فرمودند: از هر طرف خانه شما، چهل خانه همسایه نزدیک می‌شود، و اگر از این مرز بیشتر بود، همسایه دور محسوب می‌شود.

کارشناس مذهبی ادامه داد: تفاوت همسایه نزدیک و دور، در احسان به آن‌ها است، نه در حقوق آن‌ها، حقوق مربوط به هر دو همسایه نزدیک و دور است، اما احسان همسایه نزدیک مقدم بر همسایه دور است.

وی با استناد به روایتی از پیامبراکرم (ص) تصریح کرد: پیامبر اکرم (ص) فرمودند: با همسایه خود، ارتباط خوب برقرار کنید تا مؤمن باشید. همچنین فرمودند: کسی که بمیرد و سه همسایه داشته باشد، که این سه از او راضی باشند، اهل بهشت است. و همچنین فرمودند: کسی که همسایه خود را اذیت کند، مرا اذیت کرده، و کسی که مرا اذیت کند، خدا را آزار رسانده، کسی که با همسایه خود نزاع کند، نزاع او با من است، و کسی که با من نزاع داشته باشد، نزاع با خدا دارد. حضرت فرمودند: انسان‌ها با هر کسی که دوست دارند در قیامت محشور می‌شوند، مراقب باشید کسی را دوست داشته باشید که حشر با او معنا داشته باشد، اگر خدا و رسول خدا را دوست دارید، دارای سه خصلت راستگویی، رد امانت و همسایه داری باشید. حضرت در ادامه فرمودند: خداوند هر چیزی از حسنات را بخواهد پاک می‌کند، و هر چیزی را بخواهد می‌نویسد، نامه عمل ما دست خداست، رعایت نکردن حقوق همسایه، حسنات را پاک می‌کند.

علوی تهرانی در پایان خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم (ص) فرمودند: اگر همسایه نزدیک و دور کمک خواست، باید به او کمک کنید، و اگر قرض خواست باید به او قرض دهید، نیازمندی همسایه را باید برطرف کنید، اگر بیمار شد عیادتش کنید، و اگر از دار دنیا رفت، در تشییع جنازه او شرکت کنید. امام سجاد (ع) فرمودند: حق همسایه بر تو این است که زمانی که نیست، از خانه او و از همسر و فرزندانش، نگهداری کنی، زمانی که حاضر بود باید او را عزیز بداری، و هر وقت مورد ظلم قرار گرفت، او را یاری کنی، و به دنبال پنهان‌کاری زندگی همسایه نباش، اگر دارای خصلت بدی بود، آن را بپوشان، در سختی‌ها او را رها نکن.

کد خبر 5481152

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha