به گزارش خبرگزاری مهر، یکی از مشکلاتی که از سالیان دور تاکنون بخش تولید ما را به شدت درگیر و سبب شده تا آنچنان که باید تولید کنندگان ما نتوانند نسبت به معرفی کالاهای خود در بازارهای جهانی اقدام نمایند عدم توجه کافی به طراحی محصولاتشان برای رقابت با نمونههای خارجی بوده است.
این در حالی است که با مطرح شدن ایده ایجاد شرکتهای دانش بنیان در سالهای اخیر، هر ساله شاهد افزایش کمی این شرکتها در کشور هستیم و امروزه موضوع طراحی محصولات در شرکتهای تولیدی به یکی از چالشهای اصلی تبدیل شده تا تولید کنندگان ایرانی بتوانند ضمن ارائه محصولی درشان مردم عزیز ایران، در عرصههای بین المللی نیز حرفی برای گفتن داشته باشیم.
این در حالی است که برای نخستین بار است که یک شرکت تولید کننده تجهیزات پزشکی در کشور توانسته در مسابقات بین المللی با حضور کمپانیهای مطرح دنیا چنین عنوانی را کسب نماید.
یک شرکت البرزی از سال ۱۳۹۶ با بکارگیری تیم مجرب در بخش طراحی صنعتی خود برای تولید محصولی در کلاس جهانی، موفق به کسب مدال نقره طراحی مسابقات بین المللی A Design ۲۰۲۱ در بخش تجهیزات پزشکی برای ۲ محصول سونوگرافی و اکوکاردیوگرافی خود شد.
دستگاههای سونوگرافی و اکوکاردیوگرافی تا سال ۹۶ بیشترین میزان ارز را برای واردات در بین تجهیزات پزشکی با مبلغ سالانه ۶۱ میلیون دلار به خود اختصاص داده بودند.
در واقع شرکت دانش بنیان با هدف ایجاد حلقه مفقوده بین صنعت و دانشگاه رابطه بسیار نزدیکی با پژوهشگران فعال در حوزههای تخصصی مرتبط با فعالیت این شرکت ایجاد نموده که ضمن حمایت از پژوهشهای انجام شده نسبت به جهت دهی آنها برای تبدیل به محصول و ثروت آفرینی اقدام مینماید.
در همین راستا، واحد تحقیق و توسعه در بخشهای مختلف الکترونیک، نرم افزار، هوش مصنوعی، و طراحی صنعتی و مکانیک هرساله شاهد جذب فارغ التحصیلان از بهترین دانشگاههای کشور است که در زمان دانشجویی نیز اغلب پروژههای مرتبط با فعالیتهای شرکت دانش بنیان را زیر نظر اساتید برجسته دانشگاه به انجام رساندهاند تا بدین ترتیب ضمن هدایت فعالیتهای پژوهشی دانشگاهها فارغ التحصیلان علاقه مند این دانشگاهها را در حوزه تخصصی بکار گیرد.
نظر شما